Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2012 - Anul XVII, nr. 26 (4931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vass îi răspunde Sulfinei Barbu în cazul Hidroelectrica: Nu a fost informată şi nu a citit legea

Joi, 2 Februarie 2012 (18:03:29)

Consilierul pe probleme economice al premierului, Andreea Paul-Vass, i-a răspuns ministrului Muncii, Sulfina Barbu, care a apreciat că prezenţa consilierului în comisia de listare a Hidroelectrica este un caz de incompatibilitate,spunând că ministrul nu e informat şi nu a avut timp să citească legea

"Cu siguranţă doamna Sulfina Barbu nu a fost informată şi nu a avut timpul necesar să citească legea. Cred că între timp a reuşit să înţeleagă că este în eroare. Sper că a înţeles şi faptul că nu sunt nici în conflict de interese, nici nu beneficiez de vreo remuneraţie, dar că am o răspundere uriaşă alături de ceilalţi doi miniştri şi secretari de stat: derularea corectă a procedurilor", spune consilierul guvernamental într-o declaraţie transmisă MEDIAFAX.

Andreea Paul-Vass, consilier pe probleme economice al premierului, a fost numită în postul de membru al comisiei pentru coordonarea procesului de privatizare a companiei Hidroelectrrica, prin decizie a primului-ministru.

În calitate de membru al comisiei guvernamentale de privatizare Hidroelectrica, consilierul premierului va avea acces prioritar, din timp, la mai multe informaţii legate de listarea companiei şi va aproba, alături de ceilalţi membri ai comitetului, atât prospectul final de ofertă publică anterior depunerii acestuia la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, cât şi preţul de ofertă al acţiunilor nou-emise.

Cumnatul Andreei Paul-Vass, Dan Paul, deţine firma de brokeraj Finaco Securities, este preşedinte al Asociaţiei Brokerilor şi membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La firma Finaco Securities a lucrat ca broker şi Cristian Paul, soţul Andreei Paul-Vass şi fratele lui Dan Paul. Cristian Paul are acţiuni la mai multe companii listate la Bursa de Valori.

Vass a declarat, miercuri seara, agenţiei MEDIAFAX că prezenţa cumnatului ei la şefia asociaţiei brokerilor nu generează conflict de interese, deoarece asta ar presupune ca "bătaia din aripi" a unui fluture în Marea Britanie să provoace uragan în California.

Tot miercuri seara, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat că ea crede că numirea Andeeei Paul Vass în funcţia de membru al comisiei de listare a Hidroelectrica şi faptul că cumnatul acesteia lucrează la o firmă de borkeraj reprezintă "un caz de incompatibilitate".

Barbu a menţionat că datoria Andreei Paul Vass "era să-l informeze pe primul ministru exact aşa cum stau lucrurile".

Listarea Hidroelectrica a fost decisă de acţionarii companiei, vineri, în AGA, după ce Guvernul a avizat începerea procedurilor de cotare la Bursă a companiei, conform înţelegerii cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Autorităţile române au convenit cu FMI ca procedurile de listare a Hidroelectrica să fie încheiate până la sfârşitul lunii octombrie a acestui an, urmând ca în primele două luni să să fie angajată o bancă de investiţii care să pregătească operaţiunea.

Fondul Proprietatea deţine 19,94% din acţiunile Hidroelectrica şi îşi va putea menţine participaţia dacă va subscrie 2,49% din titlurile emise în cadrul majorării de capital. Hidroelectrica are un capital social de 4,474 miliarde lei.

În urmă cu zece zile, directorul general al Transelectrica a fost înlocuit cu Adrian-Victor Vevera, consilier personal al premierului Emil Boc. Numirea sa a fost criticată în presă, care a reclamat lipsa informaţiilor care să indice competenţele acestuia în domeniu, iar după patru zile acesta a demisionat din poziţia de preşedinte al Consilului de Administraţie, dar a rămas membru al Consiliului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vass îi răspunde Sulfinei Barbu în cazul Hidroelectrica: Nu a fost informată şi nu a citit legea.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vass îi răspunde Sulfinei Barbu în cazul Hidroelectrica: Nu a fost informată şi nu a citit legea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei