Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2012 - Anul XVII, nr. 26 (4931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosarul "Trofeul calităţii" va fi publicat integral pe un site, la iniţiativa unuia dintre inculpaţi

Joi, 2 Februarie 2012 (17:15:10)

Dosarul "Trofeul calităţii", în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, va fi publicat integral pe un site, la iniţiativa unui alt inculpat din dosar, Bogdan Popovici, preşedintele companiei Forum Invest, condamnat şi el la şapte ani de închisoare.

Bogdan Popovici este preşedintele companiei private Forum Invest, cea care a organizat toate conferinţele şi evenimentele publice reunite sub titulatura "Trofeul calităţii în construcţii", în perioada 2003-2004. Şi el şi soţia sa au fost condamnaţi şi ei în dosarul "Trofeul calităţii", fiecare primind câte şapte ani de închisoare.

"Am fost condamnat şi habar nu am pentru ce", şi-a început Bogdan Popovici discursul. Conferinţa de presă convocată de el a durat aproximativ două ore, timp în care acesta a povestit despre experienţa companiei sale în organizarea de conferinţe şi evenimente, despre succesul seriei "Trofeul calităţii" şi despre modul în care firma lui s-a ocupat de organizarea ei.

Bogdan Popovici a anunţat încă de la început că întâlnirea cu presa de joi va fi prima dintr-o serie mai lungă de conferinţe de presă, în care jurnaliştii vor afla toate detaliile acestui dosar.

"Astăzi vă invit să vedeţi contextul, să vă daţi un pas înapoi şi să judecaţi corect lucrurile. Pentru a fi mai clar, am să arăt astăzi care sunt întrebările pe care mi le pun eu la finalul acestui proces în care am fost condamnat, şi eu şi soţia mea, la şapte ani de închisoare", a spus Popovici, precizând că "spre sfârşitul săptămânii viitoare" va publica, pe un site, întreg dosarul cunoscut în justiţie sub numele de "Trofeul calităţii", cât şi toate documentele fiscale relevante, din care să reiasă clar "traseul banilor" vehiculaţi în această afacere.

Popovici a ţinut să spună că, dacă până la pronunţarea condamnării a ales să nu facă declaraţii pe acest subiect, de-acum înainte va ieşi public pentru a se apăra.

"Acum trebuie să mă apăr. Pe mine şi familia mea", a spus Popovici, justificându-şi ofensiva.

El a precizat totuşi că nu va insista, în intervenţiile sale viitoare, pe latura juridică a "Trofeului calităţii", tocmai pentru că nu vrea ca demersul său să treacă drept o tentativă de intimidare a completului de recurs, care va decide definitiv în dosarul penal.

"Urmează să vă prezint, în discuţiile viitoare, documente financiare, inclusiv conturile în care a ajuns fiecare leu pe care firma l-a încasat în legătură cu Trofeul calităţii. Veţi avea atunci toate elementele necesare pentru a decide dacă acesta este sau nu un dosar politic", a mai spus Popovici.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Potrivit minutei, pedeapsa aplicată este executorie.

Lui Năstase i-a fost totodată interzisă, pentru o perioadă de doi ani, şi exercitarea mai multor drepturi, între care şi acela de a fi ales.

În acelaşi dosar, Irina Jianu, inspector general de stat în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), a fost condamnată la şase de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsă la care i s-a aplicat un spor de un an, astfel că aceasta va executa, dacă sentinţa va rămâne definitivă, şapte ani de detenţie.

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL şi soţii Ioana şi Bogdan Popovici au primit fiecare câte şase ani de detenţie la care s-a aplicat un spor de un an, astfel că pedeapsa finală care ar urma să fie executată este de şapte ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosarul "Trofeul calităţii" va fi publicat integral pe un site, la iniţiativa unuia dintre inculpaţi.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dosarul "Trofeul calităţii" va fi publicat integral pe un site, la iniţiativa unuia dintre inculpaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei