Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2012 - Anul XVII, nr. 26 (4931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Grav

Autoturism condus de o începătoare, „măturat” de pe şosea de o ambulanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un grav accident rutier s-a petrecut ieri dimineaţă pe artera principală a Sucevei, în apropiere de Policlinică, un autoturism condus de o tânără de 20 de ani fiind lovit violent de o ambulanţă care se îndrepta cu viteză spre Spitalul Judeţean, pentru a duce un bolnav.
Din păcate, şoferiţa, posesoare de permis de conducere de câteva luni de zile, a ajuns la spital în comă, având multiple leziuni grave.

 

Cum s-a petrecut accidentul

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 9.20, la intersecţia străzii Mihai Viteazul cu bulevardul principal. Ambulanţa, la volanul căreia se afla Daniel Feher, în vârstă de 44 de ani, venea de la Hânţeşti, cu un bolnav hipertensiv, cu afecţiuni pulmonare şi respiratorii. De cealaltă parte, tânăra conducătoare auto, Ancuţa Ionela Antonesei, aflată la volanul unui autoturism Opel, se deplasa pe strada Mihai Viteazul şi, ajunsă la intersecţia cu artera principală, a vrut să vireze stânga, spre direcţia Bancă. Ea nu a observat însă şi ambulanţa, care, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, venea dinspre Bancă, pe contrasens.
Şoferul ambulanţei a declarat: „Erau maşini în faţă, era un culoar pe care am intrat şi am văzut cum dânsa dintr-o dată a accelerat. Eram cu girofar, cu sirenă.... A forţat intrarea şi efectiv m-am trezit cu ea în faţă, ce pot să spun mai mult...”.   
Un martor al accidentului, Constantin Răscol, ne-a declarat: „Ambulanţa venea pe sens opus, cu sirenele pornite. Şoferiţa nu a acordat prioritate, s-a băgat în faţă...”.

 

Autoturismul a ajuns într-un stâlp, ambulanţa pe trotuar

Impactul a fost violent. Autoturismul a fost lovit în laterala stângă şi proiectat într-un stâlp de pe sensul opus, în timp ce ambulanţa, avariată destul de serios, a ajuns pe trotuar, din fericire fără a lovi pe nimeni.  
Pacientul din ambulanţa avariată a fost preluat imediat de o ambulanţă SMURD şi dus mai departe către Spitalul Judeţean, fără a avea leziuni în urma accidentului. La Spitalul Judeţean Suceava a mai ajuns un tânăr de 26 de ani, soţul conducătoarei auto, şi aceasta din urmă. Bărbatul a fost rănit uşor, însă soţia sa are probleme mult mai serioase.

 

Tânăra de 20 de ani, cu leziuni grave la cap, fracturi de picior şi claviculă  

Medicii au preluat-o în stare de comă, cu grave leziuni. După investigaţiile, preliminare tânăra, domiciliată în Berchişeşti, a fost diagnosticată cu traumatism cranian sever, traumatism de coloană cervicală, traumatism de bazin şi fracturi, la piciorul stâng şi la clavicula stângă. Medicii au apreciat că, dacă nu apar complicaţii, tânăra de 20 de ani are nevoie de 50-60 de zile de îngrijiri medicale.
Din punctul de vedere al poliţiei, lucrurile sunt foarte clare.
Inspectorul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că „din primele cercetări rezultă că şoferiţa a încercat să pătrundă pe bulevardul principal fără a acorda prioritate de mers ambulanţei care avea un pacient pe care îl transporta către Spitalul Judeţean”.   
El a mai arătat că şoferul ambulanţei a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0. De asemenea, la spital tinerei de 20 de ani i-au fost recoltate probe biologice de sânge. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autoturism condus de o începătoare, „măturat” de pe şosea de o ambulanţă.
 Vizualizări articol: 6438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Autoturism condus de o începătoare, „măturat” de pe şosea de o ambulanţă3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E greu tare de condus!!!!!??? trimis de
( 2 feb 2012, 11:20:50
Nu toate femeile sunt proaste soferite, dar cele mai multe dintre ele nu au habar sa conduca o masina , sa respecte regulile de circulatie, etc. Vinovati sunt si instructorii care fac doar cateva ore ca sa adune bani mai multi si drept rezultat : multime de accidente. In cazul ei e inconstienta plus lipsa de experienta plus prostie cat incape, bine ca nu s-a intamplat mai rau..
2.   Era necesara intrarea pe contrasens? trimis de
( 2 feb 2012, 11:35:31
Incep sa ma intreb daca toate sirenele pe care le auzim zilnic sunt necesare. "bolnav hipertensiv, cu afecţiuni pulmonare şi respiratorii" - o fi atat de grava afectiunea asta incat sa fie necesara intrarea pe contrasens cu viteza maxima? Poate ca da, poate ca nu.
Eu stiu sigur ca politistii abuzeaza de sirene, se prea poate ca si ambulantierii sa incerce senzatii tari inutile. Am vazut anul trecut o masina de politie cu sirena si girofarul pornite. De curiozitate am alergat pana la politia de la Kaufland sa vad ce urgenta avea domnul politist, ce arestat periculos transporta. Cand colo, el a parcat masina, s-a dat relaxat jos, si-a tras pantalonii si s-a pus la vorba cu niste colegi... super tari astia cu sirenele lor.
2.1  RE: Era necesara intrarea pe contrasens? trimis de
( 2 feb 2012, 11:57:40
daca era o ruda de a ta vroiai sa ajunga mai repede la spital ? ....
2.2  RE: Era necesara intrarea pe contrasens? trimis de
( 2 feb 2012, 12:39:32
"bolnav hipertensiv, cu afecţiuni pulmonare şi respiratorii" depinde ce a insemnat asta in realitate. Poate insemna un om cu tensiunea 135 si cu tuse puternica sau un om cu tensiunea 200 care se sufoca si nu poate respira aproape deloc. Pana nu vad cifrele nu pot spune nimic. Daca e vorba de primul caz atunci poate sa astepte un pic chiar daca e ruda cu mine sau chiar daca sunt eu bolnavul din salvare.
2.3  RE: Era necesara intrarea pe contrasens? trimis de
( 2 feb 2012, 15:36:54
Ba da ce de destepti sunt pe lumea asta...
Nu cumva ar trebui montate pe ambulante si niste panouri mari pe care sa fie scris ce tensiune are pacientul daca mai respira.... ca sa stie si soferii facuti la apelul bocancilor daca trebuie sa dea sau nu prioritate salvarii????
In orice tara civilizata cand auzi sirena ambulantei sau a pompierilor te bagi si in pamant sa treaca...sunt singurii care salveaza vieti.
Romanii nu mai pot de grija soferilor de pe salvari daca ajun tarziu ii injura daca se grabesc ii injura.
Natie de C>A>C>A>T!!!!
2.4  RE: Era necesara intrarea pe contrasens? trimis de
( 2 feb 2012, 15:39:27
Si cine naiba mai esti si tu de trebuie sa-ti arate astia ce tensiune avea pacientul???
Te bagi in seama ca chilotii in cur.
2.5  RE: Era necesara intrarea pe contrasens? trimis de
( 2 feb 2012, 16:48:10
Daca pacientul din salvare nu avea nici pe dracu si ii trebuia doar un biseptol ca se se faca bine atunci soferul de pe salvare a nenorocit o fata tanara doar pentru ca a vrut senzatii tari. Acum depinde de constiinta lui cum va dormi la noapte. El stie mai bine ce pacient transporta si daca era necesar sa se bage pe contrasens.
2.6  RE: Era necesara intrarea pe contrasens? trimis de
( 2 feb 2012, 17:49:59
Bhai Sulfurel....da soferu' da drumu la girofare cum vrea el ? hai ca esti prost...exista niste protocoale...daca nu ma insel, tre' sa treaca in foaie... urgenta...care n o certifica el,,ci bhai sulfurel,asistenta sau medicul de pe ambulanta,,,,mere soferu' singur la urgente? poate ala de la morga...bhai sulfurel comentezi numa sa te afli in treaba!Cretina aia a fost vinovata!A fortat...tot atat de bine putea sa vina o masina ,,, tot peste ea dadea!!
2.7  RE: Era necesara intrarea pe contrasens? trimis de
( 2 feb 2012, 19:03:14
Ma taci ma cu protocoalele tale. Revino-ti! In tara asta nu se respecta legea si vrei sa se respecte nu stiu ce protocol... cine e prostul? Esti cazut si tu din luna printre noi sau ce?
2.8  RE: Era necesara intrarea pe contrasens? trimis de
( 2 feb 2012, 19:30:50
Daca ii trebuia doar un biseptol nu trebuia sa cheme ambulanta! Ambulanta nu se solicita pentru un biseptol. Ambulanta este serviciu de urgenta, dar la noi in Romania este o mentalitate ca poti chema ambulanta si daca te doare degetul!
2.9  RE: Era necesara intrarea pe contrasens? trimis de
( 2 feb 2012, 21:19:07
Buna dimineata ...te-ai trezit si tu Olimpia...cine ti-a spus tie ca bolnavul din ambulanta avea nevoie doar de un biseptol??
Aici nu e vorba de bolnavi,de ambulante ,de soferi ide pe ambulante ,de ce cheama oamenii ambulanta,ce tensiune trebuie sa aiba bolnavul din ambulanta....e vorba doar de o cascata care nu a acordat prioritate unei ambulante cu toate ca era cu sirena si girofarurile pornite si circula pe un drum cu prioritate. PUNCT.
2.10  RE: Era necesara intrarea pe contrasens? trimis de
( 3 feb 2012, 01:31:18
sunt sigur ca era nevoie de acele semnale.si mai sunt sigur ca orice masina in care te/ai afla tu ar trebui sa aiba girofar pentru ca esti un pericol public prin prostia pe care o emani si ai putea sari in aer.
3.   Curat Maturat trimis de
( 2 feb 2012, 11:49:27
Dupa ce unele dintre aceste salvari sosesc sa ia bolnavii cu intirziere. in trafic se grabesc de mama focului,lucru care nu mai este normal.
3.1  RE: Curat Maturat trimis de
( 2 feb 2012, 15:37:58
te contrazici aiurea ..ori se grabesc ori intarzie??
4.   .. trimis de
( 2 feb 2012, 11:51:48
Adevarul e ca sunt multe femei de astea care habar nu au sa conduca.Sunt ji eu femeie dar cand le vad ca dorm la volan asa le mai dau niste clacxoane:))) Nuj cine le-a mai dat carnetX(
4.1  RE: .. trimis de
( 2 feb 2012, 19:10:18
Eu ma intreb cine ti-a dat tie carnet, daca nu stii sa scrii? Ca-n bancul cu prostul si fudulia. Se vede ca tu esti...varza!
5.   Hihihi trimis de
( 2 feb 2012, 12:24:44
probabil printzesa nu aude bine si are probleme cu vederea. un control la medic nu ti-ar strica dom'soara! varianta2: politistu' care i-a dat carnetu' are rude la aradhappy
6.   Are si ea vina, dar.... trimis de
( 2 feb 2012, 13:08:19
oare de ce unde este aglomerat soferul de la salvare pune imediat sirena?nu cumva se apropia semaforul si sa nu stea la culoarea rosie?de ce circula pe contrasens?nu gasesc vinovati decat toti participantii in trafic pe directia de mers[2 benzi de circulatie in acea zona] si care nu au acordat prioritate aceste salvari obligand-o sa circule pe contrasens.ca in toate cazurile de accident ,indiferent de natura lor exista un singur vinovat:VICTIMA
6.1  RE: Are si ea vina, dar.... trimis de
( 2 feb 2012, 17:05:28
daca nu ai permis ;ciocu'mic.iar daca,printr-o ...eroare de sistem, ti l-ai luat, pe ce drumuri ai circulat?daca nu ai reusit sa inveti legislatia,macar invatai din experienta.in primul rand la ora aia,(ca,mai toata ziua)toate benzile sunt ocupate in targusoru' asta.atunci,traficul era blocat si putea sa urle sirena de sa scoata toata politia la dirijat(da Doamne!) ca nu era posibil sa se elibereze banda a doua pana la stadion.asa ca ambulantierul a pornit (daca nu era, deja, in functiune) sirena si a trecut pe contrasens.iar fatuca aia,ca multe alte victime ale instructorilor lacomi si inconstienti,a avut de suferit.din pacate,oricat de bun ai fi si cat de preventiv ai conduce...sunt prea multi teribilisti care au luat permisul pe bani care te omoare pe drum...:(
7.   Accident trimis de
( 2 feb 2012, 13:28:25
sunt mai multe aspecte aici,care sunt f.importante...
avind permisul doar de 3-4 luni, nu avea ce conduce iarna si mai ales pe asa vreme cu gheata, zapada mare,etc....
in acel loc, in fata Policlinicii, este si statia de autobuze,microbuze, trecerea de pietoni, cumva este putin vizibil, cind a prins si ea putin culoar liber a accelerat si nu a vazut salvarea, care se stie, ori e nevoie, ori nu.. sirenta merge ca nebuna, salvarea cu o viteza de nu o zaresti, si adunate toate a iesit ce-a iesit.....
nu dati vina total pe soferita.......
cind esti in afara, tragi concluzii pripite, cind esti la volan se schimba treaba....
8.   Vinovat, nevinovat ?!!! trimis de
( 2 feb 2012, 14:37:41
Nu mai dati vina pe soferul ambulantei, regulamentul spune clar ca la folosirea sirenei si girofarului trebuie sa tragi pe dreapta , nu sa ii iesi in fata. Daca era fara bolnav mai zici , dar asa a respectat procedura si codul rutier, iar proasta aia fie ca e incepatoare sau nu ar fii bine de acum sa lase pe altcineva la volan.Ar trebui si putina responsabilitate din partea unora, nu stapanesc bine masina , nu ma urc la volan frate pe asa vreme.
9.   Asa trimis de
( 2 feb 2012, 16:17:58
cetatean001 bravo!!!! nota 10!!!2.3com.
9.1  RE: Asa trimis de
( 2 feb 2012, 18:47:09
Pe mine ma nedumireste atitudinea asta de rahat daca e in misiune ambulanta sau nu....
Nu e treaba noastra deoarece nu putem verifica.
Lasa-l sa treaca si atat!!!!
Pana la urma era si pe drumul cu prioritate,faptul ca era pe contrasens doar prostii comenteaza.
Si tu cand depasesti alta masina esti pe contrasens,si inseamna ca daca cineva iese de pe un drum lateral nu trebuie sa-ti dea prioritate??
De aia m-am enervat Gogutu ce naiba treaba au toti derbedeii cu soferii de pe salvare???
9.2  RE: Asa trimis de
( 2 feb 2012, 18:50:23
Si inca o chestie...de ce naiba toti dau prioritate masinilor de politie dar ambulantei si pompierilor nu...dar adevarul e ca de politie se tem ca le ia abecedarul cu toate ca garcea nu salveaza viata nimanui...poate doar pe a lui!!
Abecedarul ala de plastic care costa cateva sute de euroi nu prietenul ABCEDAR
10.   ... trimis de
( 2 feb 2012, 18:06:36
instructorii au o mica parte din vina,vina cea mai mare apartine unflatilor care se urca in dreapta ta cand dai examenul de condus aia sunt criminalii nu cel care conduce,poti sti sa conduci dar degeaba pentru ca domnul zeppelin sta cu mana intinsa altfel nu vezi bucata de plastic care multi o iau fara a sti macar sa bage masina in viteze,nu mai zic ca am intalnit o domnisoara care ar fi stat o zi in masina sa caute frana de motor daca nu ias fi explicat ce inseamna, mai ales ca trebuie folosita foarte des iarna
11.   Sa ne facem medici trimis de
( 3 feb 2012, 00:06:11
Bre, legea ce zice, acorzi au ba prioritate ambulantei cu semnale acustice si luminoase in functiune? Tre' sa-mi schimb eu permisul luna asta, dar parca nu tin minte ca in cod sa spuna ca acorzi prioritate numai DACA VREI, sau numai DACA APRECIEZI TU ca bolnavul din salvare e destul de grav bolnav incat sa merite sa te dai la o parte...
Si atat, discutia aici ar trebui sa se termine, nu sa cugetam chestii precum "soferii de pe salvari dau drumul la sirene una-doua" sau "da' poate nu era chiar asa grav".
Mi-as dori sa fim mai multi in clubul ala care ajuta in trafic ambulantele chiar daca acestea nu au semnalele puse. Ma gandesc ca ajunge mai repede inapoi la baza si deci poate fi trimisa masina mai repede spre o urgenta, SA SALVEZE O VIATA. Noi ailalti care stam cu c*ru' in masini sa ne dam naibii la o parte cand vin ambulante, nu sa comentam viteji pe forum ca stim noi mai bine si ca poate nu era chiar asa de urgent...
12.   Comentariu trimis de
( 3 feb 2012, 01:33:39
vezio si accidentul din toamna cu masina politiei.doamnele si domnisoarele reeactioneaza cu intarziere la situatii de acest gen.
13.   .... trimis de
( 3 feb 2012, 11:59:55
Doamne fereste....dar nu e de mare mirare..ptr ca a facut scoala cu Pantea....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei