Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2012 - Anul XVII, nr. 26 (4931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boagiu: Prefecţii să nu mai deschidă drumuri judeţene, cei care decidem suntem noi!

Joi, 2 Februarie 2012 (17:32:59)

Drumurile naţionale au fost închise chiar mai devreme pentru a evita noi blocaje în trafic din cauza şoferilor care nu respectă informaţiile Poliţiei Rutiere, fiind însă important ca şi prefecţii să se abţină de la a mai deschide drumuri judeţene, a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Ea a arătat, într-o viedoconferinţă cu prefecţii organizată la Guvern, că din cauza nerespectării informaţiilor Poliţiei Rutiere au fost înregistrate săptămâna trecută blocaje în trafic, iar utilajele de deszăpezire nu au putut interveni.

"Toate companiile din subordinea noastră au fost convocate şi au obligaţia să pună la dispoziţie toate maşinile din dotare, pe care le vom folosi împreună cu colegii de la Poliţie pentru a face lucruri mai puţin civilizate, adică să blocăm drumurile cu maşinile pe care le avem şi să ne asigurăm că nu vom avea situaţii în care ne trezim pe drumuri cu cetăţeni mai curajoşi, care cred că se pot bate cu natura", a adăugat Boagiu.

În acelaşi timp, ministrul a lansat un apel către prefecţi pentru a nu mai deschide pentru trafic drumuri judeţene către drumuri naţionale şi autostrăzi.

"Noi gestionăm reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, dar suntem în imposibilitea desfăşurării unei activităţi coerente dacă prefectul decide să deschidă drumuri judeţene care descarcă trafic în drumuri naţionale şi autostrăzi. Cei care decid suntem noi într-un final, nu puteţi decide dumneavoastră dacă puteţi face lucrul acesta, fără să vă consultaţi cu administratorul şi cu poliţia română", a spus Boagiu prefecţilor.

Ministrul i-a mai atenţionat pe prefecţi că CNADNR îi poate ajuta la deszăpezirea drumurilor judeţene, dar numai după ce finalizează operaţiunile la drumurile naţionale şi la autostrăzi.

Ministerul de resort a anunţat anterior că reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) vor închide, joi, încă zece drumuri naţionale, pe lângă cele patru pe care traficul a fost deja oprit.

Potrivit avertizării Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), de vineri, ora 10.00, şi până duminică, ora 20.00, aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile, local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 centimetri, în special în zonele de deal şi de munte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boagiu: Prefecţii să nu mai deschidă drumuri judeţene, cei care decidem suntem noi!.
 Vizualizări articol: 402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boagiu: Prefecţii să nu mai deschidă drumuri judeţene, cei care decidem suntem noi!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei