Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2012 - Anul XVII, nr. 26 (4931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marian Sârbu: FMI nu se opune de principiu majorării salariilor, dar crede că e prea devreme

Joi, 2 Februarie 2012 (14:18:54)

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, joi, că reprezentanţii FMI, BM şi ai CE nu se opun, de principiu, unei posibile majorări a pensiilor şi salariilor bugetare, însă consideră că este încă prea devreme pentru aceasta.

Sârbu a afirmat, după întâlnirea dintre conducerea UNPR şi reprezentanţii celor trei organisme financiare, că FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană nu se opun "a priori" majorărilor salariale, însă consideră că acestea ar trebui luate în calcul după vizita din aprilie-mai.

"Răspunsul dat de reprezentanţii organismelor financiare este că un astfel de grafic, de recuperare a sumelor pierdute de bugetari, este posibil, dar că în acest moment este prea devreme şi că vizita din aprilie-mai le va asigura o viziune mult mai clară, în contextul economic european şi mondial", a spus el.

Sârbu a comparat România cu un vapor aflat într-o furtună şi a spus că din discuţiile cu reprezentanţii FMI a reieşit că "acest vapor are ancore bune de rezistenţă".

"Măsurile de austeritate care au fost luate până acum oferă capacitatea acestui vapor să reziste bine în această furtună. Noi credem că comandantul vasului ştie să ducă la destinaţie, numai că pasagerii de pe vapor sunt nerăbdători, pentru că vor să ajungă mai devreme la destinaţie", a spus preşedintele UNPR.

El a menţionat trei propuneri ale UNPR prin care Guvernul ar putea mări veniturile bugetare, astfel încât să mărească spaţiul fiscal pentru eventuale majorări salariale.

Propunerile enumerate de Sârbu sunt: utilizarea mai bună a fondurilor europene şi mărirea gradului de absorbţie, colectarea mai eficientă a taxelor şi impozitelor şi introducerea taxei pe averile mari şi foarte mari, restul taxelor şi impozitelor urmând să rămână la acelaşi nivel.

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a afirmat, tot după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, BM şi ai CE, că, prin măsurile de austeritate luate până acum, România este, macroeconomic, într-o situaţie stabilă, însă pe viitor se impune "o gestionare atentă" a indicatorilor macroeconomici principali, derapajele în acest sens putând fi sancţionate şi instituţional la nivelul UE, prin Tratatul de stabilitate fiscală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marian Sârbu: FMI nu se opune de principiu majorării salariilor, dar crede că e prea devreme.
 Vizualizări articol: 376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marian Sârbu: FMI nu se opune de principiu majorării salariilor, dar crede că e prea devreme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei