Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2012 - Anul XVII, nr. 26 (4931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate provizorii Recensământ: 7,1 milioane de gospodării şi 8,4 milioane de locuinţe

Joi, 2 Februarie 2012 (18:54:11)

În România sunt peste şapte milioane de gospodării şi peste 8,4 de milioane de locuinţe, potrivit datelor provizorii ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor (RPL) 2011 prezentate, joi, într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS), remis MEDIAFAX.

"Din totalul populaţiei stabile a României, 99,1% (18.878 mii persoane) se regăseşte în cele 7.087 mii gospodării ale populaţiei, revenind în medie 2,66 persoane pe o gospodărie (266 persoane la 100 gospodării ale populaţiei). Restul de 165 mii persoane au fost înregistrate în spaţii colective de locuit sau sunt persoane fără adăpost", se arată în documentul citat.

Potrivit datelor provizorii ale RPL2011, mai mult de jumătate din numărul gospodăriilor şi al persoanelor din cadrul acestora se concentrau în mediul urban.

În 16 judeţe majoritatea gospodăriilor populaţiei se află în municipii şi oraşe, preponderent în Hunedoara, Braşov şi Constanţa, iar la polul opus, cu cele mai mici ponderi ale gospodăriilor din mediul urban, se situează judeţele Giurgiu, Dâmboviţa şi Teleorman.

Potrivit RPL 2011, mărimea medie a unei gospodării este mai mică în mediul urban - 2,53 persoane/gospodărie - comparativ cu cel rural - 2,83 persoane/gospodărie.

"Distribuţia teritorială relevă faptul că mărimea medie a unei gospodării este mai mare în judeţele Ilfov - 3,10 persoane/gospodărie - , precum şi în Dâmboviţa, Giurgiu, Bistriţa – Năsăud, Maramureş şi Suceava - între 2,93 – 2,82 persoane/gospodărie. Cel mai mic număr mediu de persoane pe o gospodărie se regăseşte în Municipiul Bucureşti - 2,39 persoane/gospodărie - şi în judeţele Neamţ şi Hunedoara - 2,50 persoane/gospodărie). Cu excepţia judeţului Sălaj, mărimea medie a gospodăriei este mai mică în municipii şi oraşe decât în comune", potrivit datelor RPL 2011.

În privinţa clădirilor, la recensământ a fost înregistrat un număr de 5.103.000 de clădiri în care se aflau 8.451.000 de locuinţe convenţionale.

"Acestea totalizau un număr de 22.739 mii camere de locuit care însumează o suprafaţă locuibilă de 398.037 mii m.p. Comparativ cu mediul rural, în urban locuinţele convenţionale au un număr mediu de camere mai mic, dar suprafaţa medie a locuinţelor şi a camerelor de locuit este mai mare", potrivit datelor provizorii ale RPL.

Numărul camerelor de locuit pe o locuinţă este mai mare în judeţele Ilfov, Giurgiu, Tulcea şi Buzău - între 3,3 şi 3,0 camere/locuinţă, respectiv mai mic în judeţele Harghita - 3 camere/locuinţă - Cluj, Covasna şi municipiul Bucureşti - 2,4 camere/locuinţă.

"O suprafaţă a camerelor de locuit mai mare s-a înregistrat, în medie, în Municipiul Bucureşti (21,1 mp/cameră) şi în judeţele Braşov, Cluj, Satu Mare, Ilfov, Sibiu, Harghita şi Covasna (între 20,8 şi 19,1 mp/cameră). Cele mai mici suprafeţe medii pe o cameră se înregistrează în judeţele Călăraşi (13,4 mp/cameră), Giurgiu şi Teleorman (14,0 mp/cameră)", se mai arată în documentul citat.

Locuinţe cu suprafeţe medii dintre cele mai mari există în judeţele Ilfov, Timiş, Satu Mare şi Constanţa - între 65,7 şi 52,0 mp/locuinţă, iar cele mai mici suprafeţe medii au fost înregistrate în judeţele Brăila - 39,4 mp/locuinţă, Călăraşi şi Vaslui - 39,7 mp/locuinţă, Teleorman - 40,7 mp/locuinţă şi Mehedinţi - 41,0 mp/locuinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate provizorii Recensământ: 7,1 milioane de gospodării şi 8,4 milioane de locuinţe.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultate provizorii Recensământ: 7,1 milioane de gospodării şi 8,4 milioane de locuinţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei