Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2012 - Anul XVII, nr. 26 (4931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ilie Năstase: Mi-e aşa o frică de DNA şi de Ruxandra Dragomir, acum mă urc în avion să vin în ţară

Ilie Năstase a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, după ce conducerea FRT a sesizat DNA în privinţa unor nereguli financiare din perioada în care a fost preşedinte, că îi este atât de frică de procurorii anticorupţie şi de Ruxandra Dragomir încât se grăbeşte să prindă avionul să revină în ţară.
"Să mă dea în judecată după ce i-am lăsat câteva milioane de euro în contul federaţiei când am plecat. Acum ce să fac, să plâng că mă trimite ea la DNA? Şi eu repede o să mă duc la DNA, uite acum mă urc în avion să vin în ţară, că sunt în Franţa. Imediat mă duc, că mi-e o frică de DNA şi de Ruxandra Dragomir... În România orice prost poate face plângeri penale la DNA sau în altă parte. Dar să aducă dovezi, nu? Aşa, pe gură, putem toţi să acuzăm, dar să aducem şi dovezi. Eu ce să fac acum dacă au sesizat ei DNA-ul? Hai să sesizăm toţi DNA-ul că au fost comuniştii la putere, să dezgropăm morţii... Dacă toţi proştii fac acuzaţii la DNA, eu ce pot să spun? Ştiţi câţi proşti mă dau pe mine în judecată? Dar ce să fac, aşa este în România. Te cheamă fără să aibă dovezi. Şi tu, cel acuzat, trebuie să dovedeşti că eşti nevinovat. E exact invers cum se întâmplă în toată lumea", a spus Ilie Năstase.

 

„Dacă ea este comunistă, să rămână aşa”

Fostul tenisman neagă faptul că ar fi avut loc nereguli în contabilitatea federaţiei cât timp a fost preşedinte. El susţine că procentul de 15 la sută din contractele de sponsorizare pe care le aduceau persoane din afara federaţiei este o cotă normală şi că a fost plătit nu numai fostei sale soţii, Amalia, ci şi altora. "Cât am fost preşedinte am spus că oricine vine cu sponsori are 15 la sută din contractul respectiv. Care este problema? Amalia (n.r. - fosta soţie) mi-a adus un sponsor şi federaţia a plătit procentul. La fel s-a întâmplat şi cu alte persoane. Ce este greşit? Nu e mai bine să îţi aducă cineva 100.000 de euro şi celui care îţi aduce să îi plăteşti procentul, iar federaţia să rămână cu 85.000 decât deloc? Ce era să fac, să stau cum stă ea acum, cu mâinile încrucişate, şi să aştept? Eu am adus bani la federaţie, în schimb ea nu a fost în stare să păstreze sponsorul care era deja la federaţie când a venit. Dacă ea este comunistă, să rămână aşa. Eu nu am fost nici comunist şi nici prost şi nici membru PDL. Să vedem cât îi mai merge şi cu PDL-ul, că nu mai durează mult, oricum", a adăugat fostul preşedinte al FRT.
El a adăugat că dacă totul în România se rezolvă prin instanţe şi la DNA atunci ar trebui ca împreună cu Ion Ţiriac să dea în judecată statul pentru banii care li se cuvin în urma celor trei finale de Cupa Davis jucate în carieră. "Dacă aşa merge, păi atunci ar trebui acum să dăm şi noi statul român în judecată, eu cu Ţiriac. Am jucat trei finale de Cupa Davis şi nu ne-a dat niciun ban. Să dăm în judecată statul să ne dea 5 milioane de dolari sau cât a încasat din alea trei finale. Că sunt bani câştigaţi de mine şi de Ţiriac, pe munca noastră", a explicat Ilie Năstase.

 

„Ruxandra Dragomir a fost mai mult tenisman decât tenismenă”

Fostul tenisman i-a transmis Ruxandrei Dragomir să "ţină ciocul mic" pentru că dacă nu demisiona în 2008 ea nu ajungea în funcţia de preşedinte al FRT. "Eu zic că am avut ceva rezultate în tenis. Ea ce rezultate a avut, că nu ştiu. Ruxandra Dragomir a fost mai mult tenisman decât tenismenă. Eu am auzit de tenismena Virginia Ruzici, de tenismena Florenţa Mihai, dar nu şi de tenismena Ruxandra Dragomir. A, da, ştiu că s-a trântit o dată pe spate pe terenul de tenis (n.r. - la finalul partidei cu Iva Majoli din sferturile de finală ale turneului Roland Garros, ediţia 1997) şi atât. Şi nici măcar nu câştigase meciul ăla. N-am nicio treabă cu Ruxandra Dragomir, n-am avut nici un conflict, dar ar trebui să îmi mulţumească pentru că dacă nu demisionam eu de la conducerea federaţiei nu era ea acum preşedinte. Aşa că să ţină ciocul mic!", a menţionat fostul preşedinte.
Ilie Năstase este de părere că Ruxandra Dragomir îşi face publicitate pe munca altor sportivi, precizând că ea, deşi este preşedinte al FRT, nu trebuia să fie prezentă la sosirea în ţară a lui Horia Tecău după câştigarea titlului la dublu mixt, la Australian Open, deoarece nu are niciun merit în rezultatul obţinut de acesta. "Eu n-am nimic cu Ruxandra Dragomir, dar eu nu mi-am făcut niciodată publicitate pe munca altora. Eu dacă mi-am făcut, mi-am făcut pe munca mea, pe rezultatele mele. N-aţi văzut cum se poza cu Horia Tecău? Ce motiv avea să fie acolo la sosirea lui de la Australian Open? Ce merit are ea? E munca lui Horia şi atât. Dar ea aşa face, se laudă cu munca altora, aşa cum se laudă mereu şi cu rezultatele mele şi ale lui Ţiriac", a încheiat Ilie Năstase.

 

Nereguli financiare în contabilitate

Conducerea Federaţiei Română de Tenis a sesizat, ieri, Direcţia Naţională Anticorupţie după ce a descoperit o serie de nereguli financiare în contabilitate în perioada 2001-2008, se arată într-un comunicat al FRT remis agenţiei MEDIAFAX.
"În urma verificărilor efectuate asupra actelor contabile din perioada 2001-2008, Federaţia Română de Tenis a identificat o serie de suspiciuni privind nereguli financiare. În acest sens, astăzi, 01.02.2012, Federaţia Română de Tenis a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie", se menţionează în comunicat fără a oferi alte amănunte.
În perioada 2001-2008 la conducerea Federaţiei Române de Tenis s-a aflat Ilie Năstase. Acesta a demisionat din funcţia de preşedinte la 12 februarie 2008, după declanşarea scandalului legat de organizarea la Sibiu a meciului de Cupa Davis România - Franţa. Atunci, presa centrală a scris că federaţia ar fi "umflat" cheltuielile de organizare a întâlnirii din cadrul Grupei Mondiale a Cupei Davis.
De la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis din 24 februarie 2009, Ilie Năstase s-a aflat într-un conflict permanent cu actualul preşedinte Ruxandra Dragomir.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilie Năstase: Mi-e aşa o frică de DNA şi de Ruxandra Dragomir, acum mă urc în avion să vin în ţară.
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ilie Năstase: Mi-e aşa o frică de DNA şi de Ruxandra Dragomir, acum mă urc în avion să vin în ţară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei