Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2012 - Anul XVII, nr. 26 (4931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ultima soluţie

Împrumut la bancă, pentru a-şi îngropa în ţară fratele mort în Franţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean a fost nevoit să facă împrumut la bancă pentru a-şi putea aduce acasă fratele mort în Franţa şi pentru a-l îngropa creştineşte pe pământ românesc. Petru Boldeanu a împrumutat de la o bancă 2.000 de euro, bani cu care să plătească transportul defunctului în ţară. Costurile iniţiale erau de circa 3.500 de euro, dar suceveanul a găsit înţelegere la o firmă de servicii funerare din Satu Mare, SC Iuliana SRL (abilitată să facă şi repatrieri persoane decedate din străinătate în România), care i-a făcut o reducere substanţială, diferenţa de circa 1.500 de euro constituind de fapt un ajutor umanitar.
Astăzi, în jurul amiezii, fratele lui Petru Boldeanu, Marian Boldeanu, va ajunge la Suceava, trupul lui fiind depus la capela Cimitirului Pacea din Suceava. Înmormântarea va avea loc, cel mai probabil, mâine, în jurul orei 13:00. Cei care l-au cunoscut pe Marian Boldeanu pot să meargă la capelă pentru a-i aprinde o lumânare la căpătâi sau pot să-i adreseze măcar un cuvânt de încurajare fratelui său, Petru Boldeanu, care trece prin clipe extrem de grele. 

 

„Am gândit mai mult cu inima”

Pe 17 ianuarie, un prieten din Franţa l-a anunţat pe Petru Boldeanu că fratele lui, Marian, în vârstă de 39 de ani, se află internat la Hospital Pasteur din oraşul Nice, fiind în moarte cerebrală. Bărbatul ajunsese cu puţin timp în urmă pe pământ francez, unde îşi căuta un loc de muncă.
Cu mari eforturi financiare, cu spijinul unor oameni de bine, Petru Boldeanu a fost la Nice - Hospital Pasteur, unde şi-a revăzut fratele. Medicii francezi i-au spus suceveanului că Marian nu mai are şanse de supravieţuire, dar că, fiind tânăr, ar putea salva alte vieţi dacă donează organele vitale. Petru Boldeanu îşi aminteşte că a fost şocat să-şi vadă fratele pe patul de spital, inert, şi să audă în jurul lui vorbindu-se de prelevare de organe.
El ne-a povestit: „N-a fost o decizie uşoară. Eram copleşit de situaţie. Ştiam, din ce mi-au spus medicii, că fratele meu nu se mai poate face niciodată bine. Dar, în acelaşi timp, el ar putea să salveze alte vieţi. Am gândit mai mult cu inima. M-am gândit că salvând alte câteva vieţi, şi fratele meu va trăi prin cei pe care i-a salvat. Doar gândind aşa, am reuşit să mă las convins de medicii francezi că aş putea fi de acord cu prelevarea de organe, donare de organe”.

 

Nu a cerut bani spitalului unde fratelui său i-au fost prelevate organe

Suceveanul a semnat un act prin care este de acord ca fratelui său, aflat în moarte cerebrală, să i se preleveze inima, plămânii, ficatul şi rinichii. Cel puţin alte patru vieţi au fost salvate. Petru Boldeanu nu a pretins şi nici nu a primit nici o sumă de bani din partea spitalului francez sau din partea oamenilor care trăiesc şi datorită organelor prelevate de la Marian.
El le mulţumeşte, însă, celor care în aceste zile grele i-au fost alături, oameni care nu vor să fie mediatizaţi, dar care i-au întins o mână de ajutor în momentele cele mai grele din viaţă.
Cei care pot să-i adreseze un cuvânt de încurajare sau pot să-l sprijine într-un fel pe Petru Boldeanu să îşi îngroape fratele creştineşte, pot să sune la numărul de telefon 0747 467 795. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Împrumut la bancă, pentru a-şi îngropa în ţară fratele mort în Franţa.
 Vizualizări articol: 3157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Împrumut la bancă, pentru a-şi îngropa în ţară fratele mort în Franţa5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 2 feb 2012, 11:56:57
Un roman a salvat viata a 4 francezi!!! Si francezii nu spun nimic despre asta,ei numai de poante si acuze rasiale la adresa romanilor au timp.
Un francez si-ar fi donat organele romanilor?
Nu s-a saturat romanii to sa dea?
2.   Comentariu trimis de
( 2 feb 2012, 14:33:51
condoleante pentru Petru .....Marian mi-a fost coleg de clasa,imi pare sincer rau pentru el.Odihneasca-se in pace.
3.   GANDIRE.... trimis de
( 2 feb 2012, 23:40:39
condoleante familiei......ma intreb oare,cati francezi i-au asa o decizie?...daca tot a facut imprumut in banca...eu de eram in locul lui....macar i-mi aduceam fratele acasa intreg.....nu va temeti ca nici un francez nu doneaza organele asa repede....nici macar nu era mort.....poate a fost vrajeala de-a francezilor....sigur i-au facut analize sa vada daca e sanatos .....eu nu luam decizia asta......cat avea de trait sa traiasca......pentru ce ? a face bine francezilor?....oare spitalul ala cati bani a scos pe urma organelor?....cred ca nu ai hotarat bine(parerea mea)....DUMNEZEU SA-L IERTE...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei