Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2012 - Anul XVII, nr. 26 (4931)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANCOM a efectuat peste 12.000 de controale în 2011 şi a dat amenzi de 158.000 lei

Joi, 2 Februarie 2012 (15:35:45)

ANCOM a efectuat în 2011 un număr de 12.226 de acţiuni de control pe piaţa de comunicaţii şi servicii poştale, în urma cărora a transmis 596 de notificări şi 325 de avertismente şi a aplicat 33 de amenzi în sumă 158.000 de lei.

"Activitatea de monitorizare, supraveghere şi control desfăşurată de ANCOM are ca scop asigurarea aplicării şi respectării prevederilor legislaţiei şi reglementărilor impuse de Autoritate pentru promovarea concurenţei şi protejarea drepturilor şi intereselor utilizatorilor. ANCOM urmăreşte, în primul rând, intrarea în legalitate a furnizorilor şi nu sancţionarea acestora", a declarat preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, într-un comunicat al instituţiei remis MEDIAFAX.

În urma raportărilor interne ale direcţiilor regionale ale ANCOM, o treime din numărul total de acţiuni de control (3.674) au vizat furnizorii de comunicaţii, 1.320 de controale au fost efectuate la furnizorii de internet, 188 la furnizorii de telefonie şi 2.166 la furnizorii de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale.

În urma controalelor efectuate la furnizorii de comunicaţii, ANCOM a transmis 491 de notificări şi 38 de avertismente, aplicând 5 amenzi în sumă de 20.000 lei.

"Cele mai frecvente nereguli constatate de inspectorii ANCOM au fost cele referitoare la nerespectarea obligaţiei de a introduce în contractele încheiate cu utilizatorii finali a clauzelor minime prevăzute de lege, precum şi nerespectarea anumitor condiţii tehnice şi de compatibilitate electromagnetică impuse reţelelor de comunicaţii electronice prin regimul de autorizare generală", se spune în comunicat.

Cele mai multe controale, 4.809, reprezentând aproximativ 40% din numărul total, au fost efectuate la titularii de licenţe de utilizare a frecvenţelor radioelectrice, 3.270 la furnizorii servicii de radiocomunicaţii şi 1.539 la furnizorii de radio şi televiziune.

În urma acestor acţiuni de control, ANCOM a transmis 105 notificări, 115 avertismente şi a aplicat 16 amenzi în valoare de 67.000 lei.

"Neregulile întâlnite în cadrul acestor controale au constat în nerespectarea prevederilor din documentele de autorizare (licenţe de utilizare a frecvenţelor şi autorizaţii de asignare a frecvenţelor), precum şi cele referitoare la operarea staţiilor de radiocomunicaţii", se arată în comunicat.

La furnizorii de servicii poştale au fost efectuate 17% din acţiunile de control, respectiv 2.097. Din total, un număr de 1.486 de controale au vizat furnizorul de serviciu universal din domeniul serviciilor poştale - Compania Naţională Poşta Română (CNPR) - căreia i s-au aplicat 2 amenzi în valoare de 11.000 lei.

În total, ANCOM a transmis furnizorilor de servicii poştale care nu au respectat prevederile legale, 137 de avertismente, aplicând 11 amenzi în valoare de 66.000 lei.

Cele mai frecvente nereguli întâlnite au fost cele referitoare la nerespectarea obligaţiilor specifice impuse furnizorului de serviciu universal în cazul CNPR, respectiv de informare a ANCOM cu privire la apariţia modificărilor datelor din notificare în cazul celorlalţi furnizori de servicii poştale.

Cele mai mari sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea drepturilor rezervate furnizorului de serviciu universal.

Un număr de 1.646 de acţiuni de control au vizat producătorii, importatorii şi distribuitorii de echipamente radio şi echipamente terminale de telecomunicaţii. În urma acestor acţiuni, instituţia a aplicat 35 de avertismente şi o amendă în valoare de 5.000 de lei, acordată pentru lipsa de conformitate a unor echipamente.

În ceea ce priveşte spectrul de frecvenţe radio, pe parcursul anului precedent au fost realizate un număr de peste 32.000 de acţiuni de monitorizare, în urma cărora au fost depistate 114 cazuri de emisii radioelectrice neautorizate sau care nu respectau condiţiile din documentele de autorizare (licenţe de emisie, autorizaţii tehnice de funcţionare, licenţe de utilizare a frecvenţelor şi autorizaţii de asignare a frecvenţelor), în urma cărora s-au iniţiat acţiunile necesare pentru intrarea în legalitate.

În vederea evaluării gradului de acoperire cu servicii de telefonie mobilă a localităţilor, a zonelor de frontieră şi a drumurilor importante, ANCOM a evaluat gradul de acoperire cu semnal a 148 oraşe şi 32.000 km de drum.

De asemenea, ANCOM a verificat respectarea de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) a obligaţiilor impuse prin licenţa de WIMAX acordată companiei la sfârşitul anului 2008, verificând în acest scop 96 de staţii de bază instalate de către SNR şi constatând că Radiocom şi-a îndeplinit obligaţiile.

Autoritatea a efectuat şi 190 de măsurători în vederea determinării intensităţii şi/sau densităţii de putere a câmpului electromagnetic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANCOM a efectuat peste 12.000 de controale în 2011 şi a dat amenzi de 158.000 lei.
 Vizualizări articol: 375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANCOM a efectuat peste 12.000 de controale în 2011 şi a dat amenzi de 158.000 lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei