Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2012 - Anul XVII, nr. 24 (4929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fosta şefă a SGG Daniela Andreescu a contestat raportul ANI şi a dat în judecată Guvernul

Marţi, 31 Ianuarie 2012 (15:44:49)

Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a contestat la Curtea de Apel Bucureşti raportul prin care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declarat-o incompatibilă şi a dat în judecată şi Guvernul, cerând totodată anularea deciziei prin care a fost revocată din funcţie.

Acţiunea de anulare a deciziei prin care a fost îndepărtată din funcţia de şef al SGG şi în care pârât este Guvernul, prin premierul Emil Boc, a fost depusă în 13 ianuarie, având primul termen de judecată în 7 martie.

Cea de a doua acţiune, care are ca obiect "anulare act administrativ raport evaluare nr.2277/G/IIdin 16.01.2012 ANI", a fost depusă la 25 ianuarie, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 23 martie.

ANI a anunţat, în 16 ianuarie, că fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, impunându-se declanşarea procedurilor de anulare a contractelor încheiate de fostul demnitar.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă de către Daniela Nicoleta Andreescu, fost secretar general al Guvernului României în perioada 5 ianuarie 2009 - 25 noiembrie 2011.

Conform prevederilor Legii 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, "prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative".

Daniela Nicoleta Andreescu, în calitate de secretar general al Guvernului, a aprobat Nota Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) privind atribuirea către Asociaţia Clubul de Pescuit Sportiv Delta Fishing a unui spaţiu de 105,2 mp, situat la parterul imobilului din Strada Matei Basarab nr. 71, bloc L 111A, sector 3, Bucureşti, pe o perioadă de un an.

De asemenea, Daniela Nicoleta Andreescu a aprobat, la data de 2 iunie 2010, extinderea termenului de atribuire a spaţiului de 105,2 mp de la unul la cinci ani.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 16 noiembrie 2011, o ordonanţă de urgenţă prin care sunt puse în vânzare peste 700 de imobile aflate în administrarea RA-APPS. Pe lista acestor imobile, obţinută de MEDIAFAX, se regăsea şi sediul firmei fiicei secretarului general al Guvernului, Irina Zisman, sediu care se află pe strada Ion Câmpineanu nr.3A, precum şi o cotă indiviză, de 32,89 de metri pătraţi, situată la parter, la adresa la care se află firma lui Aurel Teodorescu.

La acel moment, Pro TV a relatat că unul din spaţiile RA-APPS este închiriat Clubului sportiv Delta Fishing, aparţinând actualului soţ al Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu. Atunci, Andreescu a susţinut că doar fiica sa a luat un spaţiu central de la RA-APPS.

Potrivit aceleiaşi surse, Bogdan Teodorescu, fiul vitreg al Danielei Andreescu, a fost în 2009 consilierul ei personal la Secretariatul General al Guvernului, iar apoi director la sucursala care se ocupă chiar de administrarea fondului imobiliar.

Şi fiica lui Andreescu din prima căsătorie, Irina Zisman, a fost angajat candva la AVAS, tot o instituţie coordonată de mama sa.

Replica Danielei Andreescu a fost aceea că în acest caz nu este vorba despre un conflict de interese, întrucât, "potrivit Codului Familiei, soţul nu este rudă, iar copiii din altă căsătorie ai soţului" nu îi sunt rude, ci "afini".

În ceea ce priveşte faptul că într-un spaţiu RA-APPS închiriat lui Aurel Teodorescă funcţionează un magazin cu articole de pescuit şi vânătoare, Andreescu menţiona: "Este eronat, deoarece este vorba de un spaţiu închiriat unei asociaţii, pe care aţi menţionat-o, şi în care acesta este membru". Ulterior, s-a dovedit că la aceeaşi adresă se afla şi sediul fimei lui Aurel Teodorescu.

Potrivit declaraţiei de avere, Daniela Andreescu are un teren în Mogoşoaia şi încă unul in Bucureşti, dar şi un apartament şi o casă. Are bijuterii în valoare de 50.000 de lei. Împreună cu soţul deţine trei maşini dintre care două marca BMW, un X3 si un X5, dar şi o barcă.

Aurel Teodorescu, soţul Danielei Andreescu, deţine o casă şi un teren în Bucureşti, 25.000 de lei în conturi şi a obţinut în 2009 de la firma Daniro Events, la care acţionar este Irina Zisman, un salariu de 27.000 de lei.

În 25 noiembrie 2011, premierul Emil Boc a convocat-o pe Daniela Andreescu la o discuţie privind atribuirea spaţiilor membrilor familiei sale, la scurt timp anunţând că a demis-o pe aceasta.

În aceeaşi zi, la solicitarea lui Andreescu, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a informat că există premise pentru încălcarea legislaţiei privind conflictul de interese de către şeful SGG prin spaţiul RA-APPS atribuit soţului acesteia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fosta şefă a SGG Daniela Andreescu a contestat raportul ANI şi a dat în judecată Guvernul.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fosta şefă a SGG Daniela Andreescu a contestat raportul ANI şi a dat în judecată Guvernul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei