Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2012 - Anul XVII, nr. 24 (4929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie instanţă

Un şofer băut care a omorât un biciclist şi a fugit, condamnat la opt luni de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din comuna Frătăuţii Noi a primit o pedeapsă de opt luni de închisoare cu executare după ce a accidentat mortal un pieton, având şi două circumstanţe cât se poate de agravante: era în stare avansată de ebrietate şi a părăsit locul accidentului.
Condamnarea la opt luni de închisoare a fost emisă de Judecătoria Rădăuţi pe data de 26 ianuarie, inculpatul, Cosmin Marius Andrişan, înaintând recurs o zi mai târziu.
Accidentul provocat de Cosmin Marius Andrişan s-a petrecut pe 16 august 2009 şi a însemnat moartea unui bătrân în vârstă de 79 de ani. Conform anchetei poliţiei, dimineaţa, în jurul orei 9.00, Andrişan, atunci în vârstă de 20 de ani, aflat la volanul unui autoturism, l-a acroşat pe consăteanul Gheorghe S., care se deplasa cu o bicicletă în faţa sa, pe marginea şoselei. Din cercetările poliţiei a rezultat că tânărul de 20 de ani a intrat în depăşirea bicicletei fără să păstreze distanţa regulamentară, acroşându-l şi trântindu-l la pământ pe bătrân. Victima a ajuns la spital cu leziuni grave, ulterior decedând.

 

Şoferul era în stare avansată de ebrietate  

În momentul în care a fost depistat de poliţie, şoferul de 20 de ani avea o concentraţie de 0,85 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Probele de sânge recoltate au indicat ulterior concentraţii de 1,75, respectiv 1,65 la mie, la a doua probă. De altfel, în rechizitoriul de trimitere în judecată procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au menţionat că tânărul se afla în stare avansată de ebrietate, în momentul în care a fost depistat de poliţie acesta având mari probleme în a-şi menţine echilibrul.
Conform sentinţei magistraţilor Judecătoriei Rădăuţi, inculpatul a fost condamnat opt luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi la şase luni de închisoare pentru părăsirea locului accidentului. Conform Codului Penal, cele două pedepse au fost contopite, iar inculpatul are de executat pedeapsa cea mai grea, în speţă opt luni de închisoare.
De precizat că pedeapsa de opt luni de închisoare a fost aplicată în condiţiile în care inculpatului i s-a reţinut articolul 178, aliniatul 3, din Codul Penal, conform căruia uciderea din culpă produsă de un şofer cu o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legată sau care se află în stare de ebrietate se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer băut care a omorât un biciclist şi a fugit, condamnat la opt luni de închisoare.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un şofer băut care a omorât un biciclist şi a fugit, condamnat la opt luni de închisoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Judecatoria Radauti trimis de
(31 ian 2012, 11:22:50
Daca il omora pe tac-su (a celui ce a judecat cazul - judecatorul minune) tot 8 luni ii dadea?! Stati fara frica ! - Va apara justitia din Romania laughing ... Nu ar trebui dati jos marlanii astia?
2.   Caricatura de Judecator trimis de
(31 ian 2012, 11:31:09
Ii urez respectivului magistrat sa-l judece la fel si pe ala ce-i va omora o ruda de gradul 1.
3.   Doar la noi.....la Radauti trimis de
(31 ian 2012, 11:54:03
sa recapitulam:
-omor prin imprudenta
-fuga de la locul accidentului
-stare avansata de ebrietate.
oare "magistratii "din Radauti si-au pierdut pana si ultimul gram de bun simt? si chiar daca ar fi asa nu exista alt for sau forum care sa-i traga de urechi .....????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei