Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2012 - Anul XVII, nr. 24 (4929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adrian Năstase: Nu eu am numit-o pe Irina Jianu în funcţie, Miron Mitrea a confirmat acest lucru

Marţi, 31 Ianuarie 2012 (14:55:22)

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, marţi, că nu el a numit-o în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) pe Irina Paula Jianu, că nu a avut atribuţii de menţinere a acesteia, de supravegherea ei ocupându-se Miron Mitrea, în calitate de şef.

La termenul de marţi al procesului, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-au audiat pe senatorul PSD Miron Mitrea - fost ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei -, pe care l-a pus să răspundă în legătură cu trecerea în subordinea Autorităţii Naţionale de Control al Inspectoratului de Stat în Construcţii, dar şi cu privire la numirea ca inspector şef la această din urmă instituţie a Irinei Paula Jianu.

"În perioada 2002 – 2004, în calitate de prim-ministru - cu atribuţii de coordonare a activităţii membrilor Guvernului, de numire a conducătorilor organelor de specialitate din subordinea Guvernului şi a altor persoane ce îndeplinesc funcţii publice, cu atribuţii de control în ce priveşte activitatea miniştrilor şi atribuţii de control asupra autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale prin Aparatul de lucru al primului – ministru - inculpatul Adrian Năstase a primit, în mod direct şi prin intermediul Danielei Năstase foloase necuvenite în valoare de 22.155.985.853,08 ROL (aproximativ 630 000 euro la cursul de schimb 2002/2004). Acestea foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele din localitatea Cornu şi respectiv municipiul Bucureşti, str. Cristian Tell", spune Direcţia Naţională Anticorupţie, care l-a trimis în judecată pe fostul premier PSD, între 2000-2004.

Sumele de bani ar fi fost primite de Adrian Năstase la inculpata Irina Paula Jianu în scopul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii, precum şi pentru asigurarea pentru aceasta a unui statut care să îi confere autoritate deplină în cadrul instituţiei la conducerea căreia se afla, mai notează în rechizitoriu DNA.

La termenul de marţi, 31 ianuarie 2012, fostul ministru în Cabinetul Năstase, Miron Mitrea a declarat, judecătorilor ICCJ, că el a numit-o pe Irina Jianu şi că nu regretă acest fapt. "Adrian Năstase nu mi-a cerut niciodată să numesc sau să menţin în funcţie pe cineva. Poate că mi-a mai cerut să dau afară vreun angajat. Îi dădeam afară dacă era cazul sau îl convingeam pe el că greşeşte, după caz. Irina Paula Jianu este un specialist în domeniu şi nu m-am consultat cu Adrian Năstase la ISC", a conchis Mitrea.

La ieşirea din sala de judecată, Adrian Năstase a declarat presei că Miron Mitrea a confirmat o poveste mai veche, care se ştia deja legată de modul în care a decis s-o aleagă pe Irina Paula Jianu pentru funcţia de inspector şef la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Astfel, Năstase a reamintit despre situaţia în care Miron Mitrea a fost nevoit să desfiinţeze o decizie aproape luată de desemnare la şefia ISC a unui candidat "care cu o seară înainte de numire se îmbătase într-un bar alături de mai mulţi constructori".

"La Intercontinental, s-au îmbătat acolo şi cineva i-a transmis lui Mitrea: uite ce face omul pe care vrei să-l numeşti ! Decizia era pregătită, a rupt hârtia (Miron Mitrea n.r.) şi şi-a adus atunci aminte de Irina Jianu şi a numit-o pe ea. Preşedintele completului l-a întrebat (pe Miron Mitrea n.r.) dacă eu am numit-o, dacă am influenţat decizia şi cred că după răspunsul lui Miron Mitrea această chestiune privind modul cum am numit-o eu pe Irina Jianu s-a clarificat", a relatat presei Adrian Năstase.

De altfel, într-o declaraţie de presă, făcută după audierea sa, Mitrea a spus că a cunoscut-o pe Jianu "la o întâlnire neoficială, împreuncă cu fraţii Sechelariu şi alte persoane, la un restaurant".

Următorul termen în acest proces a fost stabilit pentru 10 februarie, când vor fi audiaţi alţi martori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrian Năstase: Nu eu am numit-o pe Irina Jianu în funcţie, Miron Mitrea a confirmat acest lucru.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adrian Năstase: Nu eu am numit-o pe Irina Jianu în funcţie, Miron Mitrea a confirmat acest lucru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei