Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2012 - Anul XVII, nr. 24 (4929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu a fost reales preşedinte al Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiară

Marţi, 31 Ianuarie 2012 (16:06:53)

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a fost reales, marţi, preşedinte al Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiarǎ (CNSF) pentru un nou mandat de un an.

Alături de Isărescu, la întâlnirea CNSF au participat Bogdan Drăgoi (secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice), Gabriela Anghelache (preşedintele Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare), Constantin Buzoianu (preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurǎrilor), Mircea Oancea (preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private) şi Eugen Dijmărescu (director al Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar), potrivit unui comunicat comun al celor şase instituţii.

"Membrii CNSF au analizat Recomandarea privind mandatele macroprudenţiale naţionale, publicată de Comitetul European pentru Risc Sistemic (CERS), precum şi aranjamentele instituţionale pentru implementarea politicilor macroprudenţiale la nivelul unor state membre ale Uniunii Europene. În acest context s-au stabilit direcţiile de acţiune în vederea pregătirii, până în luna iunie 2012, a unui raport intermediar privind mandatul macroprudenţial în România ca o primă etapă pentru transpunerea Recomandării CERS în legislaţia naţională", se arată în comunicat.

Au fost prezentate de asemenea cele mai recente măsuri pentru întărirea stabilităţii financiare în linie cu prevederile acordurilor de finanţare externă convenite cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială.

Membrii Comitetului au arătat că sectorul financiar românesc s-a menţinut stabil, bine capitalizat, în pofida contextului economic şi financiar dificil pe plan european şi mondial.

Comitetul a fost înfiinţat în 2007.

Principalele sale atribuţii sunt promovarea schimbului de informaţii şi opinii în domeniul stabilităţii financiare şi gestionării eventualelor crize financiare, examinarea proiectelor de acte normative ce prezintă interes pentru autorităţi din perspectiva stabilităţii financiare şi a gestionării crizelor financiare. Totodată, CNSF evaluează analizele asupra stabilităţii sistemului financiar şi asupra riscurilor la care sunt expuse instituţiile şi pieţele financiare, precum şi capacitatea sectorului de a rezista la şocuri extreme, dar plauzibile pe baza aplicaţiilor de tip stress test.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu a fost reales preşedinte al Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiară.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu a fost reales preşedinte al Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei