Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2012 - Anul XVII, nr. 24 (4929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cursuri suspendate în 26 de şcoli şi grădiniţe din judeţele Vrancea, Botoşani, Vaslui şi Iaşi

Marţi, 31 Ianuarie 2012 (16:07:48)

Un număr de 26 de unităţi de învăţământ din judeţele Vrancea, Botoşani, Vaslui şi Iaşi au fost închise, marţi, din cauza gerului, cel mai afectat fiind judeţul Vrancea, unde sunt înzăpezite mai multe drumuri, iar cursurile au fost suspendate în 18 şcoli, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit situaţiei centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea, marţi au fost închise 18 şcoli şi grădiniţe din cinci comune, din cauza viscolului şi a gerului.

Astfel, în comunele Vânători şi Garoafa au fost închise câte şase şcoli, în Tătăranu, trei unităţi de învăţământ, în Popeşti, două şcoli, iar în Obrejiţa, o şcoală.

"Unităţile de învăţământ au fost închise doar marţi, ca urmare a instituirii codului portocaliu şi este posibil să rămână închise şi în zilele următoare. Am recomandat directorilor să nu pună în pericol siguranţa elevilor", declarat Iordache Bostan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea.

De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Botoşani a decis să suspende, până vineri, cursurile în două unităţi şcolare din comunele Cristeşti şi Mihălăşeni.

Totodată, la şcoala Dumbrăviţa din comuna Ibăneşti şi la Grupul Şcolar "Demostene Botez" din Truşeşti, ora de curs a fost redusă la 45 de minute, iar pauza este de doar cinci minute.

Şi la şcoala din localitatea Cristineşti, unde microbuzul şcolar s-a defectat, s-au înregistrat 50 de absenţe, întrucât elevii nu au reuşit să ajungă la cursuri.

Şi în judeţul Vaslui, peste 770 elevi din patru unităţi de învăţământ nu au participat la cursuri, marţi, din cauza gerului.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a decis, marţi, suspendarea cursurilor la patru unităţi de învăţământ din judeţ, după ce autorităţile locale au comunicat existenţa unor probleme în ceea ce priveşte asigurarea confortului termic, a transportului elevilor la şcoală.

Astfel, la Ivăneşti, 181 elevi de ciclu gimnazial nu au mai putut ajunge la şcoală după ce microbuzul care asigura transportul lor spre şcoala centru de comună s-a stricat. Aceeaşi problemă a apărut şi la Parpaniţa, unde 30 de elevi care fac naveta până în oraşul Negreşti nu au mai ajuns la şcoală.

În oraşul Murgeni, centrala termică a liceului din localitate nu a mai făcut faţă gerului astfel încât cei 450 de elevi nu au mai participat la cursuri. Aceeaşi problemă a defectării centralei termice a fost şi la şcoala din Ghergheşti, unde 116 elevi au fost trimişi acasă.

"Temperaturile foarte scăzute de afară din ultimele zile ne creează probleme în ceea ce priveşte buna desfăşurare a cursurilor în unele unităţi de învăţământ. Dacă la liceul din Murgeni problema centralei a fost rezolvată, iar elevii îşi pot relua cursurile, lucrurile sunt mult mai complicate în celelalte trei unităţi de învăţământ unde astăzi (n.r.-marţi) nu s-au putut desfăşura cursurile. La Ivăneşti, cei 181 elevi care făceau naveta cu microbuzul şcolar au cursurile suspendate până vineri, inclusiv, iar în Ghergheşti şi Parpaniţa problemele apărute nu pot fi rezolvate mai repede de două zile", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Vasile Ursanu.

Suspendarea cursurilor în cele patru unităţi de învăţământ vine la o zi după ce, în alte două localităţi din judeţ, şcolile au fost închise din cauza problemelor apărute la centralele termice. Potrivit ISJ Vaslui, la cele două şcoli din Todireşti şi Buneşti, cei 382 de elevi au revenit, marţi, la cursuri, odată cu asigurarea confortului termic în sălile de curs.

În judeţul Iaşi, două licee au anunţat că, începând de marţi, suspendă cursurile din cauza gerului.

Cursurile Liceului de nevăzători din oraşul Târgu Frumos au fost suspendate, conducerea unităţii luând această măsură întrucât centrala termică a liceului nu funcţionează la parametrii normali. Elevii acestei unităţi vor sta acasă până la sfârşitul săptămânii, ei urmând să revină luni la ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Sabina Manea, marţi, conducerea Liceului de Informatică din Iaşi a decis să suspende cursurile şi miercuri şi joi.

Reprezentanţii ISJ Iaşi afirmă că orele pierdute vor fi recuperate, conform unei programări.

Totodată, ISJ a recomandat directorilor de şcoli din judeţ să monitorizeze prezenţa elevilor la cursuri.

"Acolo unde se constată absenţe nejustificate ale elevilor, cadrele didactice au fost rugate să ia legătura cu familiile pentru a verifica dacă aceştia nu sunt în pericol", a afirmat Sabina Manea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursuri suspendate în 26 de şcoli şi grădiniţe din judeţele Vrancea, Botoşani, Vaslui şi Iaşi.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cursuri suspendate în 26 de şcoli şi grădiniţe din judeţele Vrancea, Botoşani, Vaslui şi Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei