Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2012 - Anul XVII, nr. 24 (4929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Creţu cere şefului FMI retragerea lui Franks din relaţia cu România pentru participarea la petreceri

Marţi, 31 Ianuarie 2012 (14:38:13)

Vicepreşedintele PSD Corina Creţu i-a trimis o scrisoare deschisă directorului general al FMI, Christine Lagarde, în care solicită retragerea lui Jeffrey Franks din funcţia de negociator-şef cu România, pentru că ar fi participat la o petrecere "într-o staţiune de lux", alături de funcţionari.

Corina Creţu scrie, în mesajul transmis către Christine Lagarde, că România este într-un moment extrem de delicat, în care neliniştea socială a crescut până aproape de limita exploziei. "Nu cred că FMI îşi doreşte să fie detonatorul acestei explozii. Consider că este momentul unui gest radical din partea dumneavoastră: numirea altui reprezentant al Fondului în relaţia cu România, capabil să fie neutru şi echidistant, dar mai ales să manifeste un minim de empatie cu românii atinşi de criză", a subliniat vicepreşedintele PSD.

Creţu a apreciat că este de neacceptat ca reprezentantul FMI să participe la petreceri fastuoase, alături de funcţionari ai statului.

"Este inadmisibil ca - în ţara căreia domnul Franks îi impune austeritate maximă, unde se moare de foame şi de frig la propriu, unde sunt oameni care protestează în ger pentru că nu mai pot trăi cu salariile şi pensiile pe care le au, o ţară care nu mai poate oferi servicii decente de educaţie şi de sănătate - reprezentantul FMI să participe la petreceri fastuoase, alături de funcţionari ai statului român, în restaurante de lux, din staţiuni pe care puţini români şi le pot permite", a scris Creţu în documentul transmis directorul general al FMI.

Ea a apreciat că Jeffrey Franks nu mai are autoritatea de a-şi exercita atribuţiile, pentru că, "prin participarea la acea petrecere, organizată şi finanţată de oameni care aparţin PDL, nu mai este, în ochii opiniei publice, un observator neutru al evoluţiilor din România".

"Domnia sa era deja perceput drept un sprijinitor al puterii de la Bucureşti. Acum această percepţie a fost întărită de un episod care denotă aroganţă şi lipsă de sensibilitate faţă de cei afectaţi de consecinţele măsurilor impuse de FMI românilor şi României", a declarat europarlamentarul român.

Presa din România a relatat că Jeffrey Franks a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la o petrecere în staţiunea Buşteni. De altfel, Franks apare într-o înregistrare video difuzată de RTV dansând într-o horă într-un restaurant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creţu cere şefului FMI retragerea lui Franks din relaţia cu România pentru participarea la petreceri.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creţu cere şefului FMI retragerea lui Franks din relaţia cu România pentru participarea la petreceri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei