Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2012 - Anul XVII, nr. 24 (4929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nimic nou

Procesul lui Vasilică Puşcaşu, un nou termen, o nouă amânare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aşa cum era de aşteptat, termenul de ieri al procesului privind predarea lui Vasilică Puşcaşu în Austria nu a adus nimic nou. În lipsa lui Puşcaşu, internat încă de săptămâna trecută în Spitalul Judeţean Suceava, unde urmează să fie operat, avocaţii acestuia şi-au făcut treaba cum au ştiut mai bine, obţinând un nou termen de judecată.
Vineri, instanţa a trimis o adresă către Serviciul de Medicină Legală (SML) Suceava prin care cerea o serie de clarificări vizavi de starea de sănătate a omului de afaceri acuzat de jafuri în Austria. Mai exact, judecătorul a dorit să afle din partea unor specialişti dacă Vasilică Puşcaşu trebuie operat, dacă această operaţie poate fi realizată în sistemul penitenciar sau în sistemul Ministerului Sănătăţii şi dacă persoana în cauză poate fi transportată.
Reprezentanţii SML Suceava au precizat însă că nu sunt competenţi să realizeze o asemenea expertiză. În aceste condiţii, judecătorul a decis să fie înaintată o adresă către Institutul de Medicină Legală Iaşi care să răspundă la întrebările respective.
Procurorul de caz s-a opus cererii, însă judecătorul a considerat că are nevoie de opinia unor specialişti. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru ziua de miercuri, 1 februarie, cu începere de la ora 14.00.
Vasilică Puşcaşu a ajuns la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Suceava joi, 26 ianuarie, acuzând dureri de spate. Omul de afaceri sucevean fusese operat pe data de 10 ianuarie a.c., de hernie de disc, la o clinică privată din Bucureşti, iar medicii i-au pus în vedere că nu are voie să facă efort fizic timp de două săptămâni şi să meargă cu maşina pe distanţe mai mari de 100 de kilometri în poziţia şezut.
O zi mai târziu, a fost arestat şi eliberat după numai câteva ore de Curtea de Apel Suceava. Nu a stat în libertate decât mai puţin de o săptămână, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie luând decizia de arestare a sa pe 17 ianuarie.
Pe numele lui Vasilică Puşcaşu a fost emis un mandat european de arestare de către Parchetul din Wiener Neustadt – Austria Inferioară pentru două jafuri cu mână armată care au avut loc pe 1 şi 7 aprilie 2005. Acuzaţiile sunt că Vasilică Puşcaşu şi o femeie (a cărei identitate nu a fost menţionată de autorităţi), ambii mascaţi, ar fi intrat în două sedii de bănci austriece, unde i-au ameninţat pe angajaţi cu pistolul, iar apoi au fugit cu aproape 335.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesul lui Vasilică Puşcaşu, un nou termen, o nouă amânare.
 Vizualizări articol: 947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Procesul lui Vasilică Puşcaşu, un nou termen, o nouă amânare4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei