Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2012 - Anul XVII, nr. 24 (4929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Românii nu protestează din cauza măsurilor de austeritate, ci pentru democraţie

Marţi, 31 Ianuarie 2012 (18:23:40)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Bruxelles, la o dezbatere cu tema "Democraţia din România", că românii care au ieşit în stradă în ultima perioadă nu protestează faţă de măsurile de austeritate, ci pentru că garanţiile democratice sunt în pericol.

"Măsurile de austeritate economică au fost luate în luna mai 2010. Românii nu au protestat atunci, ci protestează acum. Ei protestează acum nu pentru pierderi salariale, ci pentru că singurul câştig cert al României după 20 de ani (...), garanţiile pentru o societate democratică, sunt în pericol, pentru că puterea s-a concentrat în mâna unui singur om, iar partidul de guvernământ se comportă aidoma ca partidul stat, pe care românii nu îl mai vor niciodată", a spus liderul PNL.

El a acuzat puterea de la Bucureşti că, sub pretextul modernizării instituţiilor, a luat măsuri care au făcut din statul român "cel mai puţin modern, mai corupt ca oricând, mai clientelar ca oricând, mai costisitor ca oricând".

"Austeritatea a fost impusă doar celor care se află în afara clientelei politice a ţării", a mai declarat Antonescu.

Grupul liberal din Parlamentul European (ALDE), împreună cu socialiştii (S&D) organizează, marţi, la Bruxelles, o dezbatere cu titlul “Democraţia română”, la care participă liderii celor două grupuri, Guy Verhofstadt şi Hannes Swoboda, preşedinţii celor trei partide de opoziţie din România, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Sunt, de asemenea, prezenţi, Cristian Pârvulescu de la Asociaţia ProDemocraţia, Victor Alistar, directorul Transparency România şi economistul Liviu Voinea.

La dezbateri este prezent şi ministrul Muncii, Sulfina Barbu, alături de europarlamentarii PDL Theodor Stolojan, Cristian Preda, Traian Ungureanu, Petru Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Românii nu protestează din cauza măsurilor de austeritate, ci pentru democraţie.
 Vizualizări articol: 897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Antonescu: Românii nu protestează din cauza măsurilor de austeritate, ci pentru democraţie1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei