Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2012 - Anul XVII, nr. 24 (4929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În beznă

Şi Casa de Cultură din Vatra Dornei a fost debranşată de la reţeaua de energie electrică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comedia de prost gust de la Vatra Dornei a continuat ieri cu un nou episod. Ca urmare a datoriilor acumulate faţă de E.ON Energie România, a fost deconectată de la reţeaua de alimentare cu energie electrică şi Casa de Cultură, instituţie aflată în subordinea Primăriei Vatra Dornei. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, pe 19 ianuarie, E.ON a sistat furnizarea energiei electrice şi la sediul administraţiei locale dornene. După câteva zile, a fost realizat un branşament de la Casa de Cultură prin care s-a asigurat alimentarea parţială a unor birouri şi calculatoare din sediul primăriei. Debranşarea Casei de Cultură a făcut ca acum administraţia dorneană să rămână fără nici o sursă de energie electrică.
În cele 11 zile scurse de la debranşarea sediului primăriei s-au făcut o serie de plăţi către E.ON, sume insuficiente pentru a se lua decizia de reconectare. Astfel, datoria a scăzut de la 580.000 la 400.000 de lei, dar situaţia este departe de a se rezolva.  
Într-un comunicat remis în cursul zilei de ieri către redacţia cotidianului Monitorul de Suceava se arată: „Obligaţiile de plată asumate de Primăria Vatra Dornei prin contractul de furnizare a energiei electrice şi convenţiile încheiate cu societatea noastră nu au fost îndeplinite. Pentru a nu permite creşterea datoriilor în continuare,  E.ON Energie România a fost nevoită să înceapă procedurile de sistare a furnizării energiei electrice către punctele de consum ale acestui client, în data de 19 ianuarie a.c. E.ON Energie România îşi exprimă încrederea că Primăria Vatra Dornei va identifica în cel mai scurt timp posibil o soluţie viabilă privind plata datoriilor restante, în conformitate cu obligaţiile asumate. Numai în acest fel procesul de alimentare cu energie electrică va putea fi reluat la toate punctele de consum”.

 

Primarul era la birou şi aştepta ca instituţia să fie reconectată la reţeaua de energie electrică

De partea cealaltă, primarul Ioan Moraru o ţine pe a lui. Potrivit edilului din Vatra Dornei, cei de la E.ON au pierdut baza de date şi nu vor să recunoască faptul că facturile din 2009 au fost achitate. Mai mult, Moraru spune că vineri a încheiat cu reprezentanţii E.ON un contract de reeşalonare a datoriilor, iar ieri a mai făcut o plată de aproape 100.000 de lei. „Eu sunt la sediul primăriei şi aştept să fie reconectată instituţia la reţeaua de energie electrică. Dar dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii, trimiteţi-mi o adresă scrisă la care am să vă răspund. Dacă nu, sunaţi-l pe Ioja sau pe cine vreţi dumneavoastră din Vatra Dornei, să vă dea mai multe informaţii”, a declarat Ioan Moraru.
Este interesant de urmărit cum va evolua situaţia în acest caz, mai ales că unul din următoarele puncte de consum de pe lista Primăriei Vatra Dornei care ar putea fi deconectat este centrala termică a oraşului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi Casa de Cultură din Vatra Dornei a fost debranşată de la reţeaua de energie electrică.
 Vizualizări articol: 2163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Şi Casa de Cultură din Vatra Dornei a fost debranşată de la reţeaua de energie electrică5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   USL = PCR = Mizeire trimis de
(31 ian 2012, 11:09:16
Ma intreb oare....casa primarului e si ea deconectata de la curentul electric... ca din cate se vede ca primarul e cam rupt de realitate... e o rusine pentru o statiune turistica, asa cum o vede domnul primar de Dorna... sa aiba astfel de derapaje administrative... Acest primar trebuie demis in secunda doi.... de ce isi mai incaseaza salariul daca nu este in stare sa adune bani la buget nici macar pentru buna functionare a institutiei pe care o gestioneaza. Si mai suparator este faptul ca la Dorna chiar in aceste zile se desfasoara Zilele Orasului cu finantare de la bugetul primariei, finanatare dubioasa...dar ce sa mai spunem ca vine campania electorala trebuie bani de voturi, nu domnule primar.... ce ne trebuie curent electric. Rusine hoarda comunista USLista.
2.   Rusine trimis de
(31 ian 2012, 22:30:36
Ce naiba face prefectu judetului. De ce nu-l ia la intrebari pe primaru asta incompetent? Face Serbarile zapezii si este debransat de la curent. Este cel mai de ct primar dupa ala din Campulung Moldovenesc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei