Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2012 - Anul XVII, nr. 24 (4929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu primeşte astăzi la Cotroceni delegaţia FMI, CE şi BM

Preşedintele Traian Băsescu va primi, astăzi, la Palatul Cotroceni, delegaţia comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.
Potrivit programului oficial al preşedintelui, primirea delegaţiei comune va avea loc la ora 11.00.
Premierul Emil Boc a fost mandatat, ieri, de conducerea coaliţiei, să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor, din luna aprilie, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde.
Un anunţ similar a fost însă prezentat şi în luna noiembrie 2011, când liderii coaliţiei de guvernare au convenit că salariile bugetarilor şi pensiile ar putea fi majorate în primul semestru al anului 2012, după vizita din aprilie a FMI, dacă nu vor exista "derapaje mari" în Europa şi în România în privinţa creşterii economice.
Această variantă a fost inclusă deja în raportul elaborat de Guvern la proiectul de buget pentru 2012, stabilindu-se că "salariile din sectorul public şi pensiile vor fi majorate prudent în cursul acestui an, în cazul în care condiţiile economice vor permite".
Acelaşi paragraf a fost inclus şi în scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI după redactarea proiectului de buget.
Într-o conferinţă de presă susţinută în luna noiembrie, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, declara că Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană să îngheţe salariile şi pensiile în sectorul public, dar să le poată majora limitat la mijlocul acestui an dacă evoluţia de până atunci a veniturilor bugetare va permite acest lucru.
El a precizat că orice creştere a pensiilor va fi modestă, nu cum se întâmpla în trecut, şi a dat ca exemplu o creştere, probabilă, echivalentă cu rata inflaţiei, de 3-4%.
Franks a precizat că o delegaţie a FMI va veni în luna aprilie la Bucureşti, pentru a discuta despre acest lucru cu autorităţile române.
Preşedintele Traian Băsescu a atras atenţia, duminică, asupra pericolului pe care l-ar genera adoptarea unor măsuri populiste.
"În raport cu costurile, cu suferinţele pe care românii le-au avut pentru a ajunge la această stabilitate, ar fi păcat să ajungem la dezechilibre, pentru că tot efortul din 2009, 2010, 2011 se poate pulveriza printr-un singur act normativ populist", a avertizat, duminică, preşedintele Băsescu.
De altfel, şeful statului a declarat că, potrivit unor prognoze, există riscul ca statele din zona euro să intre în recesiune în a doua parte a acestui an, iar, în acest caz, România s-ar putea afla în dificultate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu primeşte astăzi la Cotroceni delegaţia FMI, CE şi BM.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băsescu primeşte astăzi la Cotroceni delegaţia FMI, CE şi BM1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Base e cel mai tare! trimis de
(31 ian 2012, 11:26:59
Alaturi de Presedintele Basescu! Singurul care poate moderniza Romania. Si care ne poate scoate de sub dominatia comunista!
1.1  RE: Base e cel mai tare! trimis de
(31 ian 2012, 11:50:23
Daca ai fi pe atat de bogat pe cit de prost esti nu ar mai trebui sa mai faci servici!
1.2  RE: Base e cel mai tare! trimis de
(31 ian 2012, 11:54:44
I-ai lins in destul in k.u.r pe pdlei. Mai ia o pauza ca iti pierzi simtul gustului! Cum poate un fost/actual securist sa te scape de comunism?
1.3  RE: Base e cel mai tare! trimis de
(31 ian 2012, 11:57:16
ALO!fosti securisti si comunisti sunt actualii membrii de partid din PSD!
Tu pe ce lume traiesti?
1.4  RE: Base e cel mai tare! trimis de
(31 ian 2012, 12:14:16
Basescu Traian a promovat toata viata lui exclusiv ca urmare a obedientei si serviciilor aduse diverselor servicii secrete. Cand a fost la Anvers a fost racolat de serviciile secrete Occidentale, deoarece avea o viata de noapte extrem de activa si au considerat ca asta il face atat santajabil cat si manevrabil din alte puncte de vedere. Basescu Traian frecventa transexuali si homosexuali, se droga si era permanent in stare de ebrietate! Securitatea romana l-a acoperit si l-a tolerat in toata cariera lui pentru ca initial le-a fost util, iar ulterior se pare ca facea jocurile ma multe retele de spionaj ale unor state de care Ceausescu se temea (vezi si cazul Lazslo Tokes, care nu a fost deferit justitiei asa cum sugerau lucratorii de securitate si cei ai procuraturii, pentru ca Ceausescu nu voia tensionarea relatiilor cu ungurii). Basescu este un mercenar, genul de agent foarte cautat si apreciat in lumea serviciilor secrete pentru ca se poate trata cu el direct, la obiect, punctual.

1.5  RE: Base e cel mai tare! trimis de
(31 ian 2012, 12:31:43
LOGICA are nevoie de parteneri logici
Aşa cum orice diferenţă crează .. tensiune
’geaba-ncerci să vorbeşti “ curat ” unor mojici
Ei au creierul chiuretat oranj .. să mătrăşiţi bine !!!
1.6  RE: Base e cel mai tare! trimis de
(31 ian 2012, 13:00:52
Tot ceea ce afirmi despre presedinte este nefondat nu ai dovezi.
In schimb ceea ce se vorbeste despre Mazare,Vanghelie,Ponta,Nastase se si demonstreaza.
1.7  RE: Base e cel mai tare! trimis de
(31 ian 2012, 13:11:39
Prostul (sau proasta) nu vede padurea din cauza copacilor!
1.8  RE: Base e cel mai tare! trimis de
( 1 feb 2012, 10:35:54
Nici atunci and se dovedeste ca sunt vinovati,pesedistii de la mare la mic nu recunosc.
2.   Filme multe! trimis de
(31 ian 2012, 16:16:26
MCLEAN , tu ai vazut fime multe...........basescu, servicii secrete, spionaj, agent sercret. uite cum nu mi-am dat eu seama ca basescu e james bond:))
2.1  RE: Filme multe! trimis de
(31 ian 2012, 16:42:17
A recunoscut chiar el că făcea contrabandă cu whisky...se vede că faci parte din mulțimea mediocră, care-ascultă doar de Băse, face cruci și se sufocă!
2.2  RE: Filme multe! trimis de
(31 ian 2012, 17:41:46
Dar filme cu sali de sport la Cuca Macaii, in timp ce copii de la Ulma merg pe jos 1o km pina la prima scoala ai vazut?
2.3  RE: Filme multe! trimis de
( 1 feb 2012, 07:09:45
glumeşti ? el joacă-ntr-un film d'ăsta !
2.4  RE: Filme multe! trimis de
( 1 feb 2012, 10:38:21
Scolile din judet si cele din zona Radauti nu au fost niciodata renovate pe timpul lui Mirza,orice constructie in timp se deterioreaza.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei