Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 ian 2012 - Anul XVII, nr. 24 (4929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Parametrii de dezbatere vor fi schimbaţi după alegeri

Marţi, 31 Ianuarie 2012 (19:01:57)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în conferinţa de presă privind tratatul convenit luni în Consiliul European, că parametrii de dezbatere vor fi schimbaţi după alegeri şi probabil că aceasta "va da respiroul necesar" revizuirii Constituţiei.

"Nu cred că asta (modificarea Constituţiei - n.r.) mai este o problemă în acest moment, pentru că am anunţat, după ce am avut consultările cu partidele, având în vedere condiţionările pe care le făceau fiecare, am decis să anunţ şi am profitat de o invitaţie pe care am avut-o de la ambasadorii UE, am şi anunţat că este puţin probabil, datorită condiţionalităţilor, ca majoritatea şi opoziţia să găsească un consens asupra a ceea trebuie modificat în Constituţie şi, după cum vedeţi, în proiectul de tratat se lasă timp de ratificare un an de la intrarea în vigoare a tratatului", a declarat Traian Băsescu.

El a apreciat că, dacă tratatul intră în vigoare înainte de 1 ianuarie 2013, este un semnal extrem de important pentru pieţe, respectiv determinarea de a aplica acest tratat.

"Nu cred că liderii europeni vor rata ocazia să arate această determinare, deci am avea şi o parte din anul 2013, dacă nu cumva tot anul 2013. Parametrii de dezbatere vor fi schimbaţi după alegeri şi probabil că asta ne va da respiroul necesar să revizuim Constituţia", a conchis şeful statului.

Statele Uniunii Europene, cu excepţia Marii Britanii şi a Republicii Cehe, au adoptat luni seară un nou tratat de consolidare a disciplinei bugetare cu introducerea planificată a unor "reguli de aur" privind echilibrul bugetar.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, după lucrările informale ale Consiliului European, că noul tratat de stabilitate trebuie adoptat de România, prin Constituţie, până la finalul anului 2013, în unele condiţii acest lucru fiind necesar de făcut chiar şi mai repede.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Parametrii de dezbatere vor fi schimbaţi după alegeri.
 Vizualizări articol: 913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Parametrii de dezbatere vor fi schimbaţi după alegeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei