Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2012 - Anul XVII, nr. 12 (4917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raed, ministrul informal al Sănătăţii

Marţi, 17 Ianuarie 2012 (17:02:18)

Ladislau Ritli i-a spus "bun revenit" colegului său de guvern, Raed Arafat, ministrul informal al Sănătăţii, cel mai popular membru al unui Executiv faţă de care, îndeobşte, poţi simţi doar o mare lehamite.

Doctorul Raed a dat ceasul înapoi, a trecut o răscruce şi îşi continuă drumul ştiut. Ca orice fire sobră şi înţeleaptă, care îşi ştie valoarea, a rămas, în pofida aparenţelor, egal cu sine şi faţă de alţii. Inclusiv faţă de cei care l-au jignit, au ridicat din umeri, l-au gelozit, i-au întos spatele. După cum egal a fost faţă de cei care îl admiră şi îi strigă numele în pieţe.

Însă doctorul Raed este şi nu este acelaşi. Este acelaşi specialist recunoscut, care merge cu încăpăţânare pe calea sa precisă, încercând să se apropie de un maxim calitativ de activitate. Simplu, matematic, competent. Cu ceva din vibraţia rece a oţelului. Noul Raed este însă omul care va trebui să poarte, cu spinarea dreaptă şi fără să se lase ameţit de tămâie, povara unei popularităţi care l-a "şocat" şi care nu se va stinge. Poate va păli un pic.

Şi va păli pentru că, inevitabil, ca în dragoste, unii dintre suporterii săi se vor simţi înselaţi de întoarcearea idolului lor la starea iniţială, mai puţin strălucitoare pentru public, lipsită de aura marelui nedreptăţit.

Prin această întoarcere, doctorul Raed câştigă însă prieteni statornici, dar şi duşmani la fel de consecvenţi. Va fi un vânat de soi. Îl vor vrea în tolbă şi prietenii, şi neprietenii. Din această pricină, este vulnerabil.

Indiferent de ce se va întâmpla în continuare în stradă şi în curgerea întâmplărilor, prin Raed Arafat, formal subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-a consacrat modelul de succes al tehnocratului care a ştiut să supravieţuiască în junglă şi al unui lider moral. Şi probabil va şti să împace aceste două dimensiuni, fără să se mai "şocheze" de cea din urmă.

Singurul regret este că întoarcerea sa a dat apă vie unui guvern faţă de care îţi vine să dai cu basca de pământ.

Indira Crasnea, indira@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raed, ministrul informal al Sănătăţii.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raed, ministrul informal al Sănătăţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei