Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2012 - Anul XVII, nr. 12 (4917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moise: 22 de fapte penale constatate la protestele de luni din Bucureşti

Marţi, 17 Ianuarie 2012 (13:54:06)

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise, a declarat, marţi, că 22 de fapte penale au fost constatate la manifestările de luni, din Bucureşti, cinci dintre persoanele care au săvârşit astfel de fapte având antecedente penale, iar trei fiind suporteri sportivi.

La protestele de luni din Bucureşti au participat 1.500 - 1.600 de persoane, iar adunarea a fost bine gestionată datorită spiritului civic al manifestanţilor, unii dintre ei sesizând jandarmilor că anumite persoane cu intenţii ostile încecau să se infiltreze în mulţime, a declarat, marţi, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, Aurel Moise.

Aurel Moise a făcut referire la momentul în care câteva zeci de persoane au încercat luni seară să ajungă de la Piaţa Unirii spre Universitate.

Unele persoane aveau asupra lor droguri, rucsacuri cu pietre şi obiecte contondente, arme albe, măşti medicinale, boxuri, bastoane telescopice, pistol cu bile, cuţite, caschete, şurubelniţe "şi un întreg arsenal", a spus Moise.

"Pentru mine este foarte clar de ce le aveau şi ce încercau să facă cu ele. Am reuşit să dejucăm toate aceste planuri printr-o gamă variată de activităţi. Au fost aplicate o serie de sancţiuni contravenţionale, 19 persoane aveau antecedente contravenţionale. Două dintre persoanele sancţionate au fost identificate ca fiind suporteri de fotbal. Au fost constatate 22 de fapte de natură penală, cinci dintre persoanele care au săvârşit aceste fapte aveau antecedente penale şi trei erau suporteri ai unor echipe de fotbal", a mai spus Aurel Moise.

Şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română a adăugat că, astfel, s-a reuşit dejucarea acestor planuri, nefiind înregistrate nedorite.

El a dat asigurări că Jandarmeria va proteja şi va asigura ordinea la toate manifestările care se vor desfăşura în mod paşnic şi căa colo unde situaţia va degenera se va acţiona cu fermitate.

Potrivit lui Moise, marţi sunt autorizate proteste în şapte judeţe, respectiv Brăila, Caraş Severin, Constanţa, Galaţi, Sibiu, Timiş şi Vrancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moise: 22 de fapte penale constatate la protestele de luni din Bucureşti.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moise: 22 de fapte penale constatate la protestele de luni din Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei