Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2012 - Anul XVII, nr. 12 (4917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prefectul de Iaşi: Iniţiatorii protestului de duminică vor fi amendaţi

Marţi, 17 Ianuarie 2012 (16:08:38)

Prefectul de Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, susţine că organizatorii protestului de duminică din oraş, iniţiat de tinerii liberali şi la care au fost prezente 500 de persoane, vor fi amendaţi întrucât autorizaţia pentru manifestaţie a vizat doar staţionarea în Piaţa Palatului, nu şi marşuri pe străzi.

Prefectul a spus că Jandarmeria urmează să-i identifice şi să-i amendeze pe organizatorii protestului de duminică din Iaşi, acţiune iniţiată de tinerii din PNL, întrucât aprobarea pentru manifestaţie a vizat doar staţionarea în Piaţa Palatului, nu şi marşuri pe străzile oraşului.

"Înţeleg dreptul de a protesta, însă participanţii au depăşit perimetrul pentru care a fost primită aprobarea. Ei au pornit în marş din spre Piaţa Unirii, apoi s-au deplasat prin oraş către campusurile studenţeşti din oraş. Circulaţia a fost perturbată, iar şoferii au fost nemulţumiţi pentru că traficul a fost blocat în unele zonele ale oraşului”, a afirmat prefectul Dragomir Tomaşeschi, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că organizatorii acţiunii de protest de duminică riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

"Oamenii se pot întâlni oriunde şi oricând, nu le ia nimeni acest drept, însă fără blocarea circulaţiei”, a explicat prefectul de Iaşi.

În replică, şeful tinerilor din PNL Iaşi, Costel Alexe, organizatorul acţiunii de protest de duminică, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că "prefectul este depăşit de situaţie şi că nu ştie ce vorbeşte".

"Marşul fusese aprobat de către primărie. Când am plecat din Piaţa Palatului spre Piaţa Unirii, jandarmii ne-au spus că ne putem deplasa pe carosabil. Ca să nu mai spun că în week-end jumătate din bulevardul central, pe care am mers noi, e închis circulaţiei”, a spus Alexe.

Duminică, la Iaşi, aproximativ 500 de persoane au participat la o acţiune de protest pro-Arafat, manifestanţii mărşăluind pe străzile din oraş timp de câteva ore. Protestul de la Iaşi a fost organizat de tinerii din PNL, la acţiune fiind prezenţi şi reprezentanţi ai PSD, ai sindicatelor, precum şi mai mulţi revoluţionari.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Iaşi: Iniţiatorii protestului de duminică vor fi amendaţi.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul de Iaşi: Iniţiatorii protestului de duminică vor fi amendaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei