Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2012 - Anul XVII, nr. 12 (4917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ rutier

Trei drumuri naţionale, în topul celor mai periculoase şosele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei drumuri naţionale care străbat Suceava se află în topul şoselelor pe care, anul trecut, s-au petrecut cele mai multe accidente grave. Conform analizei Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava privind accidentele produse anul trecut pe raza judeţului, cele mai multe evenimente rutiere grave au avut loc pe DN 2 (şoseaua care intră în judeţ dinspre Iaşi şi, trecând prin Fălticeni şi Suceava, continuă până la Siret). Aici s-au înregistrat 34 de accidente rutiere grave, soldate cu 13 morţi şi 32 de persoane rănite grav. În acest nefericit top urmează DN 17, şoseaua care pleacă din Suceava spre Ardeal, unde în 2011, pe raza judeţului, s-au petrecut 31 de accidente rutiere grave, soldate cu zece persoane decedate şi 28 de răniţi grav. De precizat că în statisticile anterioare DN 17 ajunsese să fie chiar pe primul loc la capitolul accidente grave, depăşind DN 2.
Foarte multe accidente s-au produs anul trecut şi pe DN 2 E, care leagă municipiul Fălticeni de Gura Humorului prin Cornu Luncii. Aici, anul trecut, s-au înregistrat 27 de accidente rutiere grave, soldate cu nouă morţi şi 24 de răniţi grav.
Pe poziţia a patra se află DN17A Rădăuţi – Suceviţa – Câmpulung Moldovenesc, unde Poliţia Rutieră a înregistrat 12 accidente, soldate cu doi morţi şi 12 răniţi grav.

 

Mai multe accidente, dar mai puţini morţi

Per total, în anul 2011 în judeţ s-au petrecut mai multe accidente decât în 2010, însă din fericire numărul persoanelor decedate a fost mai mic. Au fost în total 374 de accidente rutiere grave, soldate cu 77 de persoane decedate şi 348 de răniţi grav. Dacă au fost mai puţini morţi în accidente, numărul de răniţi grav a crescut substanţial.
Principala cauză a accidentelor, rezultă din bilanţul Serviciului Rutier, a fost indisciplina pietonilor, după traversări imprudente 27 de persoane fiind omorâte de maşini, iar 57 rănite grav. A doua cauză a accidentelor a fost viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de mers, iar a treia conducerea imprudentă.      
Trebuie spus că anul 2011 a fost unul în care Poliţia Rutieră a înregistrat un număr record de acţiuni de control în trafic, numărul şoferilor depistaţi băuţi ori fără permise fiind cu mult mai mare decât în anii anteriori. Deşi poliţiştii rutieri au ridicat aproape 2.850 de permise de conducere, numărul de inconştienţi de pe şosele a rămas, din păcate, foarte mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei drumuri naţionale, în topul celor mai periculoase şosele din judeţ.
 Vizualizări articol: 3027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Trei drumuri naţionale, în topul celor mai periculoase şosele din judeţ3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei