Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2012 - Anul XVII, nr. 12 (4917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceveanul acuzat de jaf armat în Austria a fost arestat preventiv de ICCJ

Marţi, 17 Ianuarie 2012 (16:54:57)

Instanţa supremă a admis, marţi, recursul procurorilor suceveni şi l-a arestat preventiv pe Vasile Puşcaşu, bărbatul pe numele căruia autorităţile austriece au emis un mandat european de arestare pentru două jafuri armate la două unităţi bancare, decizia fiind definitivă.

Curtea de Apel Suceava a respins, în 11 ianuarie, cererea de arestare preventivă a lui Vasile Puşcaşu până la judecarea solicitării de extrădare formulată de statul austriac, ce va fi dezbătută în 20 ianuarie.

Decizia a fost contestată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava la instanţa supremă, care marţi a dispus arestarea preventivă a lui Vasilică Puşcaşu, decizia fiind definitivă.

Vasile Puşcaşu arăta, într-un comunicat transmis presei, că este nevinovat şi că în cazul său este vorba de o confuzie nefericită pentru el.

"Nu am nici o legătură cu acuzaţiile care mi se aduc. Cum am spus şi în instanţă, sunt la dispoziţia anchetatorilor şi mă voi prezenta în faţa autorităţilor ori de câte ori voi fi solicitat. Am toată disponibilitatea pentru a colabora cu procurorii români, dar şi cu cei din Austria, pentru a lămuri acuzaţiile formulate la adresa mea. La mijloc este o confuzie nefericită pentru mine. Din păcate, astfel de confuzii se întâmplă, chiar anul trecut existând două situaţii de acest gen în România. Sunt nevinovat şi am încredere că justiţia română, în colaborare cu autorităţile austriece, îmi vor da dreptate", se arăta în comunicat.

Vasile Puşcaşu, om de afaceri sucevean, este acuzat de organele judiciare din Austria că în zilele de 1 şi 7 aprilie 2005, împreună cu o altă persoană, au intrat armate în două sucursale bancare, unde au constrâns angajaţii, ameninţându-i cu pistolul, să le dea banii din seifuri, prejudiciul fiind de 265.000 de euro la o bancă din Oberdorf şi de 70.000 de euro la una din Klagenfurt.

Unul dintre avocaţii care l-au reprezentat pe Puşcaşu a cerut amânarea predării acestuia, motivând că bărbatul are un alt dosar penal pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava în care este cercetat pentru o evaziune fiscală de 12 miliarde de lei vechi, la plângerea ANAF.

"Derularea procedurilor naţionale are prioritate şi de aceea considerăm că mai întâi trebuie clarificate afacerile sale judiciare din România. Considerăm că până la predare nu trebuie arestat şi asta pentru că este o persoană ancorată în realităţile sociale, are activităţi intense cu statul român şi este mai presus de orice dubiu că s-ar putea sustrage procedurilor legale", a precizat avocatul.

Firma unde Puşcaşu este director derulează, ca subcontractant, lucrări de modernizare a străzilor din municipiul Suceava printr-un proiect cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional.

Vasile Puşcaşu a fost reţinut în 11 ianuarie, de poliţiştii suceveni ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Intervenţie Rapidă - IPJ Suceava, la acţiune participând şi poliţişti din Direcţia de Investigaţii Criminale, precum şi o echipă de poliţişti austrieci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul acuzat de jaf armat în Austria a fost arestat preventiv de ICCJ.
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Suceveanul acuzat de jaf armat în Austria a fost arestat preventiv de ICCJ4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei