Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2012 - Anul XVII, nr. 12 (4917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Braşov: Tensiuni între protestatari din cauza unui banner pe care scrie: PDL, USL egal aceeaşi mafie

Marţi, 17 Ianuarie 2012 (18:52:31)

O parte dintre cei aproximativ 300 de protestatari braşoveni care au ajuns în faţa Primăriei Braşov au afişat un banner pe care scria: "PDL, USL egal aceeaşi mafie", fapt ce a creat tensiuni între manifestanţi, care s-au huiduit reciproc, spiritele fiind calmate de către jandarmi.

Protestatarii care au adus bannerul respectiv i-au acuzat pe membrii partidelor din opoziţie prezenţi la protest, unii dintre ei purtând însemnele PNL, că vor să confişte acţiunile de protest, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceştia au fost nemulţumiţi că unii membri ai partidelor din opoziţie, în special din PNL, au venit la protest şi ar fi încercat să manipuleze mulţimea.

În schimb, liberalii s-au simţit jigniţi de banner-ul afişat şi au început să se huiduiască şi să se înjure reciproc, moment în care câţiva jandarmi au intervenit pentru a calma spiritele.

De asemenea, în apropierea Primăriei Braşov, jandarmi au percheziţionat câţiva tineri, însă nu au găsit asupra lor niciun obiect interzis.

După protestul din faţa Primăriei Braşov, care a durat circa zece minute, cei aproximativ 300 de protestatari s-au întors în Piaţa Sfatului, unde la ora transmiterii acestei ştiri continuă protestele.

Comparativ cu zilele trecute, marţi seară, jandarmii au echipament şi căşti de protecţie.

Manifestanţii scandează, ca şi la protestele din zilele trecute, lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.

Marţi seară, în jurul orei 17.00, aproximativ o sută de persoane s-au adunat în cea de-a cincea zi de proteste la adresa Guvernului, ei cerând redenumirea Pieţei Sfatului în Piaţa Libertăţii, pe care o consideră "zonă liberă de portocaliu"

Preşedintele Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor "Braşov 21 Decembrie 1989"(ALRUE), Dorin Lazăr Maior, a prezentat, într-o conferinţă de presă, "Proclamaţia de la Braşov", un document care a fost votat, luni seară, în plenul Consiliului Judeţean.

Prin "Proclamaţia de la Braşov", care a fost semnată de câteva sute de persoane aflate, luni seară, în Piaţa Sfatului, protestatarii cer demiterea neîntârziată a Guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate.

De asemenea, în Proclamaţie protestatarii cer schimbarea denumirii Pieţei Sfatului, unde au avut loc mitingurile de protest, în Piaţa Libertăţii.

Protestatarii braşoveni au spus că toate mitingurile de la Braşov vor fi organizate "doar în limitele paşnice" şi au ţinut să mulţumească jandarmilor care nu au intervenit în forţă şi au păstrat un spirit de calm.

Luni, aproximativ 300 de persoane s-au strâns în Piaţa Sfatului din Braşov, iar mai mulţi manifestanţi au adus fotografii cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc, pe care le-au împărţit în mulţime şi le-au dat foc.

Duminică seară, aproximativ 600 de persoane au protestat la Braşov, iar o femeie a leşinat în mijlocul manifestanţilor din Piaţa Sfatului.

Protestatarii au făcut un foc pe o movilă de zăpadă şi au ars portrete pe coli A4 cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc. De asemenea, ei au adus un sicriu vopsit în portocaliu, pe care au lipit fotografii cu şeful statului şi cu primul-ministru, precum şi o cruce pe care scria "Băsescu egal Ceauşescu".

În jurul orei 18.00, manifestanţii au plecat pentru scurt timp din Piaţa Sfatului, până la sediul Primăriei, unde au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, după care s-au întors în Piaţa Sfatului, de unde aproximativ 300 de oameni au plecat spre gara din municipiu, cu intenţia de a veni în Capitală pentru a se alătura protestelor din Piaţa Universităţii . Aproximativ 150 de protestatari au ajuns în Gara Braşov, însă nu au fost lăsaţi să intre în incinta gării, astfel că au plecat acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Braşov: Tensiuni între protestatari din cauza unui banner pe care scrie: PDL, USL egal aceeaşi mafie.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Braşov: Tensiuni între protestatari din cauza unui banner pe care scrie: PDL, USL egal aceeaşi mafie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei