Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2012 - Anul XVII, nr. 12 (4917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu despre Arafat: Băsescu şi Guvernul fac un pas înapoi, încercând să înşele opinia publică

Marţi, 17 Ianuarie 2012 (15:17:08)

Fostul ministru al Sănătăţii, deputatul PNL Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu şi Executivul au făcut, prin renumirea lui Raed Arafat în aceeaşi funcţie în Ministerul Sănătăţii, un pas înapoi, încercând să micşoreze nemulţumirea populară.

"E un pas mare înapoi - cel pe care îl fac Guvernul şi Traian Băsescu sub forma unei acţiuni perverse, nerecunoscând că au greşit atunci când l-au tratat cu umilinţă pe Raed Arafat şi încercând să micşoreze nemulţumirea populară punându-l la loc", a spus Nicolăescu.

El a spus că modalitatea "ascunsă" prin care Emil Boc şi Traian Băsescu au utilizat-o în cazul repunerii acestuia în funcţie este o "încercare parşivă", "mişelească", de a înşela atenţia opiniei publice.

"Mişcarea disperată de nerecunoaştere a propriilor erori nu va schimba percepţia publică. Cetăţenii nu mai pot fi minţiţi. Direcţia protestelor se îndreaptă acolo unde trebuia să fie de la început, către puterea actuală, adică Traian Băsescu, Emil Boc, Guvern", a spus Nicolăescu, precizând că soluţia este dată de organizarea alegerilor anticipate.

Pe de altă parte, fostul ministru al Sănătăţii a spus că se bucură de revenirea lui Arafat în fruntea medicinii de urgenţă din România.

"Mă bucur, în calitate de cetăţean, că în fruntea medicinii de urgenţă a fost reaşezat cel mai bun profesionist recunosctut de către toţi. Este de aşteptat ca Raed Arafat să consolideze ceea ce a început încă din 2006 prin transformarea medicinii de urgenţă într-o «rara avis» a sistemului sanitar românesc", a spus Nicolăescu.

Doctorul Raed Arafat va reveni în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat, decizie luată în urma unei discuţii pe care acesta a avut-o şi cu preşedintele Traian Băsescu, a anunţat premierul Emil Boc.

El a precizat totodată că medicul Andrei Georgescu, care a preluat postul de subsecretar de stat, va reveni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Premierul a arătat că Arafat va lucra inclusiv la proiectul noii legi a sănătăţii, fiind un expert în domeniu.

Raed Arafat a demisionat, săptămâna trecută, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Postul de subsecretar de stat a fost preluat, prin decizie a premierului, de medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că premierul Emil Boc şi Raed Arafat au discutat, la Guvern, despre posibilitatea ca fostul subsecretar de stat să îşi reia funcţia deţinută anterior demisiei, acesta fiind de acord cu revenirea în Ministerul Sănătăţii, decizie care aparţine premierului.

La discuţia de la Palatul Victoria nu a fost prezent ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat, marţi, că a fost sunat seara trecută de doctorul Raed Arafat - care în urmă cu o săptămână şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat, nemulţumit de proiectul privind Legea Sănătăţii -, demnitarul urmând să se întâlnească cu acesta şi să discute.

"Am fost sunat de domnul doctor luni seară. Sigur, trebuie să ne vedem şi să discutăm problemele pe care le avem", a precizat ministrul Sănătăţii.

Ritli anunţase luni că aşteaptă să fie sunat de fostul subsecretar de stat pentru a discuta cu acesta posibilitatea de colaborare în privinţa noului proiect al Legii sănătăţii, cu atât ma mult cu cât Raed Arafat este preşedintele Comisiei de urgenţă a instituţiei.

Întrebat dacă doctorul Arafat ar putea reveni în funcţia de subsecretar de stat, Ritli Ladislau a răspus că nu ştie şi că aceasta este o decizie a primului - ministru.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor care a iterat luni că Uniunea îl susţine pe Raed Arafat şi consideră că este nevoie de acesta indiferent dacă este în administraţia de stat sau în sistemul sanitar.

Raed Arafat afirma în conferinţa de presă din 10 ianuarie, în care şi-a anunţat demisia, că este dispus să se întoarcă de unde a plecat cu condiţia să aibă o echipă cu care să lucreze.

Şi premierul anunţa luni că Raed Arafat poate reveni în minister sau participa la elaborarea Legii sănătăţii dacă doreşte aceasta.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Executivului la sfârşitul săptămânii să fie retrasă Legea sănătăţii, la scurt timp ministrul Sănătăţii a anunţat că a retras legea, iar luni a anunţat că vor începe discuţiile pentru noua formă a proiectului de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu despre Arafat: Băsescu şi Guvernul fac un pas înapoi, încercând să înşele opinia publică.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu despre Arafat: Băsescu şi Guvernul fac un pas înapoi, încercând să înşele opinia publică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei