Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2012 - Anul XVII, nr. 12 (4917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inaugurare

La Câmpulung Moldovenesc a fost înfiinţată o unitate SMURD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Câmpulung Moldovenesc a fost inaugurată, în cursul zilei de ieri, o nouă unitate SMURD, care va funcţiona în cadrul Detaşamentului de Pompieri din acest municipiu.
Prezent la deschiderea noii unităţi SMURD, prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat că înfiinţarea acestui serviciu în Câmpulung Moldovenesc este un câştig pentru judeţul Suceava. „Forţele de intervenţie au posibilitatea de acum înainte să acţioneze şi mai eficient, iar timpii de reacţie la solicitările cetăţenilor vor fi reduşi”, a subliniat Sorin Popescu.  
La inaugurarea noii unităţi SMURD au mai fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vasile Ilie, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Şerban, deputatul PD-L Dan Gabriel Gospodaru, prim-adjunctul şi adjunctul inspectorului-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, colonelul Dan Hoffman, respectiv maiorul Costică Gheaţă. După slujba de sfinţire a spaţiului în care va funcţiona unitatea, cei prezenţi au asistat la un exerciţiu demonstrativ al echipajelor din componenţa modulului SMURD, care au simulat intervenţia la un accident rutier.
Prefectul judeţului a precizat că înfiinţarea echipajului SMURD la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc a apărut ca o necesitate, în condiţiile în care zona este traversată de către DN 17, drum pe care s-au înregistrat numeroase accidente. Sorin Popescu a arătat că municipiul Câmpulung Moldovenesc este situat la mijlocul distanţei dintre Suceava şi Vatra Dornei, iar prin înfiinţarea acestei unităţi SMURD timpul de răspuns în cazul asistenţei medicale de urgenţă se va micşora. „Efectul final al acestei operaţionalizări va fi îmbunătăţirea serviciilor medicale de urgenţă către populaţie, către turişti sau către cei care tranzitează această zonă”, a declarat Popescu.
În cadrul Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc există în prezent 16 subofiţeri cu pregătire paramedicală care vor deservi ambulanţa SMURD, la care se adaugă echipajul de descarcerare. Prefectul a mai spus că ambulanţa care intră în dotarea detaşamentului de pompieri din Câmpulung Moldovenesc este una de tip B2, acesta urmând a fi încadrată de către trei paramedici, subofiţeri operativi din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, cu pregătire paramedicală. Valoarea ambulanţei se ridică la aproape 343.000 de lei.
„Pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii sunt asigurate spaţii de garare şi spaţii pentru pregătirea de specialitate a personalului. De asemenea, medicaţia şi materialele sanitare vor fi asigurate de către Unitatea de Primire a Urgenţelor -SMURD Suceava”, a mai explicat prefectul judeţului Suceava.

 

Echipajele SMURD din judeţ au avut peste 3.600 de intervenţii

Sorin Popescu a ţinut să precizeze că începând din anul 2008, în judeţul Suceava au fost înfiinţate echipaje SMURD în cadrul Detaşamentelor de pompieri din Suceava, Vatra Dornei şi Rădăuţi. „Aceste echipaje de prim ajutor calificat acţionează pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale de urgenţă către populaţie”, a spus Popescu. El a adăugat că de la înfiinţare, pe 1 noiembrie 2008, şi până în momentul de faţă numărul intervenţiilor celor trei echipaje SMURD existente deja în judeţul Suceava a ajuns la 3.636. „Echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul accidentelor rutiere, acordarea de asistenţă medicală persoanelor cu traumatisme, la diferite afecţiuni medicale, în cazuri de afecţiuni neurologice şi psihiatrice şi multe altele”, a spus Sorin Popescu.
Potrivit unei analize ISU Suceava, timpul mediu de răspuns al echipajelor SMURD a fost de zece minute, iar timpul mediu de intervenţie a fost de 14 minute. Potrivit ISU Suceava, peste 90% din intervenţiile echipajelor SMURD au fost pentru acordarea ajutoarelor medicale de urgenţă, aproape 8% au fost intervenţii la accidente, iar 1% au fost intervenţii pentru asistarea unor persoane. Conducerea ISU Suceava a anunţat că dintre intervenţiile cu grad deosebit de complexitate se pot aminti salvările de persoane din timpul inundaţiilor din anii 2008 şi 2010, intervenţia pentru salvarea a trei muncitori cu arsuri provocate de explozia de la fabrica de reşapat cauciucuri din Slobozia din luna iunie 2011, salvarea unui copil surprins de viitură pe râul Suceava cu ajutorul unui elicopter SMURD, în localitatea Brodina, în luna iulie 2011, precum şi intervenţiile făcute la un grav accident feroviar produs în localitatea Vama în luna septembrie 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Câmpulung Moldovenesc a fost înfiinţată o unitate SMURD.
 Vizualizări articol: 3230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
La Câmpulung Moldovenesc a fost înfiinţată o unitate SMURD5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asd trimis de
(17 ian 2012, 11:04:32
bravo!!!
2.   Jos Basescu trimis de
(17 ian 2012, 12:27:48
Grohl Presedinte!
3.   COMPLETARE trimis de
(17 ian 2012, 12:49:20
IN PRIVINTA ACCIDENTELOR RUTIERE,SA SE VANDA MAI PUTINE PERMISE AUTO,ANALFABETILOR!
4.   COMPLETARE LA...COMPLETARE! trimis de
(17 ian 2012, 17:29:24
DACA EVENIMENTELE VOR DEGENERA,SMURD-UL TREBUIE SUPLIMENTAT1
DOAMNE IARTA-NE!
5.   Smurd trimis de
(17 ian 2012, 21:43:08
vai dar cate personalitati de vaza au mai participat la infiintarea acestei unitati............ oricum, infiintarea unei unitati smurd acolo nu e un lucru rau, numai ca sa aibe grija pe unde parcheaza ambulantele cand merg la vreo interventie prin c-lung ca poate cand se intorc la masina constata ca nu mai este acolo unde au lasat-o. ma intreb, asa retoric, oare despre problema cu hingherii de masini de acolo au discutat ceva intre ei? daca tot s-au adunat atatea personalitati marcante ale judetului nostru.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei