Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2012 - Anul XVII, nr. 12 (4917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patru sindicate din Capitală cer autorităţilor soluţii de revenire la normalitate, ameninţă cu greva

Marţi, 17 Ianuarie 2012 (13:54:51)

Mai multe sindicate din Bucureşti cer convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru găsirea unei soluţii rapide de revenire la normalitate, altfel solicită parlamentarilor din opoziţie să demisioneze din Parlamentul României, ameninţând că iau în calcul declanşarea grevei generale.

Uniunea Sindicală Sanitas Bucureşti (USSB), Sindicatul Salariaţilor din Învăţământ Bucureşti (SSIB), Sindicatul Independent al Salariaţilor din Învăţământ Sector 2 (SISI Sector 2) şi Sindicatul Învăţământ Sector 5 (SI Sector 5) consideră îndreptăţite manifestaţiile spontane care au avut loc în ultimele patru zile în oraşele României şi se solidarizează cu populaţia care protestează paşnic împotriva actualei clase politice, potrivit unui comunicat comun remis marţi de cele patru sindicate.

Totodată, cele patru organizaţii sindicale condamnă orice formă de violenţă şi incitare la violenţă, cerând instituţiilor responsabile cu ordinea publică să respecte şi să apere dreptul fundamental al cetăţeanului de a sancţiona, prin proteste publice, "un Guvern incapabil şi un preşedinte cu manifestări dictatoriale".

Pentru a nu deturna caracterul spontan al acţiunilor de protest, sindicaliştii recomandă membrilor lor susţinerea manifestărilor de protest prin toate mijloacele democratice, în scopul atingerii obiectivului majoritar al protestatarilor "reîntoarcerea la democraţie".

Cele patru sindicate apreciază că acutizarea tensiunilor sociale este rezultatul direct al politicii aberante dusă de actualul Guvern, care a anulat orice formă de dialog social constructiv şi a instituit o conducere dictatorială, facând din asumarea guvernamentală a legilor o practică şi nu o excepţie.

"Pentru o mai bună susţinere a revendicărilor membrilor de sindicat pe care îi reprezintă, USSB, SSIB, SISI Sector 2 şi SI Sector 5 au decis încheierea unui Acord de colaborare, la care invită să adere şi celelalte structuri sindicale din serviciile publice. În urma consultării membrilor, în perioada imediat următoare, cele patru organizaţii vor analiza asupra oportunităţii declanşării grevei generale în serviciile publice", potrivit sindicaliştilor.

Organizaţiile sindicale consideră că actuala putere politică nu doreşte decât să distrugă statul social, sacrificând interesul general în favoarea celui de partid şi de grup şi, în consecinţă, cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru găsirea unei soluţii rapide de revenire la normalitate.

Confederaţiile sindicale reprezentative nu participă la reuniunea de marţi a Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social, nefiind dispuse să reia dialogul în condiţiile în care nu există o ordine de zi, iar problemele ridicate de sindicalişti referitoare la dialogul social nu sunt rezolvate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru sindicate din Capitală cer autorităţilor soluţii de revenire la normalitate, ameninţă cu greva.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru sindicate din Capitală cer autorităţilor soluţii de revenire la normalitate, ameninţă cu greva0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei