Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2012 - Anul XVII, nr. 12 (4917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Baconschi începe consultările cu Asociaţia Medicilor de Familie şi Colegiul Medicilor

Marţi, 17 Ianuarie 2012 (18:31:18)

Liderul PDL Teodor Baconschi începe, miercuri, alături de Monica Macovei şi Theodor Paleologu, consultări cu societatea civilă, printre cei care au confirmat participarea fiind Asociaţia Medicilor de Familie-Bucureşti, Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor şi Colegiul Medicilor.

Prim-vicepreşedintele PDL, Teodor Baconschi, va începe consultările cu reprezentanţi ai societății civile, din echipa sa urmând să facă parte vicepreşedinţii formaţiunii - Monica Macovei, Mihaela Popa, Theodor Paleologu.

Prima rundă de consultări va avea loc miercuri, între orele 9:00-10:00, cu reprezentanţi ai lumii medicale. Au confirmat participarea Asociaţia Medicilor de Familie-Bucureşti, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor şi Colegiul Medicilor.

Consultările vor fi reluate la ora 15:00, cu reprezentanţi ai APADOR-CH, ai Fundaţiei "Parteneri pentru Dezvoltare Locală", ai Asociaţiei "Casa Plus" şi ai Asociaţiei "Euro 26 România".

Întâlnirile vor avea loc la sediul PDL din aleea Modrogan nr. 1.

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a anunţat într-o postare pe blogul său că va începe, miercuri, "o primă rundă de consultări" cu societatea civilă, după ce a primit mandat, luni, din partea PDL în acest sens.

Baconschi a scris, marţi, că, din fericire, oamenii care au ieşit în stradă luni "au dezminţit puseul de vandalism din ziua precedentă, demonstrând echilibru şi civism". Prim-vicepreşedintele PDL adaugă că "opoziţia pare că şi-a temperat vehemenţa contestatară" din ultima perioadă, opinând că, "spre deosebire de domnul Antonescu, domnul Ponta ezită (cel puţin pentru moment) să recurgă la vocea străzii pentru a împinge înainte agenda politică".

"Această revenire la o normalitate a dialogului democratic este un motiv de speranţă. În ce mă priveşte, am pledat întotdeauna pentru dialog social. La puţină vreme după ce am fost ales în conducerea Partidului Democrat-Liberal am propus Biroului Permanent Naţional al formaţiunii mele declanşarea unui amplu proces de consultare cu societatea civilă. Ieri am primit oficial mandat în acest sens şi voi începe, încă de mâine, o primă rundă de consultări", scrie Baconschi.

El apreciază că există o obligaţie de a consulta permanent, la nivel local şi central, populaţia înainte de a decide. "Avem o viziune modernizatoare pentru România, dar aceasta trebuie explicată şi acceptată de populaţie. Sunt convins că revenim la normal, la dialog, la consultare. Până la urmă, suntem cu toţii în aceeaşi barcă, iar soarta României este destinul nostru colectiv", conchide ministrul.

PDL a decis să înceapă un dialog pe trei paliere, Teodor Baconschi fiind însărcinat să se ocupe de structurile civice, Ioan Oltean de structurile sindicale, iar Emil Boc de dialogul cu partidele politice, inclusiv cu opoziţia, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu. El a spus, după şedinţa Colegiului Director, că rostul acestui dialog este de a debloca situaţia creată şi arată că PDL a luat în serios semnalul dat de oamenii ieşiţi în stradă.

"PDL are la dispoziţie arma dialogului. Constatăm că a apărut o crevasă între politicieni şi societate şi o crevasă între putere şi opoziţie şi a luat decizia să înceapă un dialog pe trei paliere. PDL va lansa astăzi invitaţia structurilor civice pentru a veni la dialog şi să găsim împreună soluţii, iar Teodor Baconschi a fost însărciant de Colegiul director să organizeze acest dialog. S-a decis să înceapă un dialog cu structurile sindicale, iar Ioan Oltean a fost însărcinat cu acest dialog. Ne dorim un dialog cu celelalte partide politice, cu opoziţia, iar Emil Boc a fost desemnat să genereze şi să gestioneze acest dialog", a precizat purtătorul de cuvânt al PDL.

Teodor Baconschi a scris, luni, pe blogul său, că un lucru devine clar pentru "toţi românii de bine", respectiv că a început "încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii", el susţinând că alegerea o va face "România care munceşte", nu "mahalaua violentă şi ineptă încolonată".

"Un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej: derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic", a scris Baconschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baconschi începe consultările cu Asociaţia Medicilor de Familie şi Colegiul Medicilor.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baconschi începe consultările cu Asociaţia Medicilor de Familie şi Colegiul Medicilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei