Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2012 - Anul XVII, nr. 12 (4917)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Braşovenii au reluat protestele în Piaţa Sfatului, loc pe care îl declară "liber de portocaliu"

Marţi, 17 Ianuarie 2012 (17:55:46)

Aproximativ o sută de persoane s-au adunat, marţi, în jurul orei 17.00, în Piaţa Sfatului din Braşov, în cea de-a cincea zi de proteste la adresa Guvernului, ei cerând redenumirea Pieţei Sfatului în Piaţa Libertăţii, pe care o consideră "zonă liberă de portocaliu"

Preşedintele Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşii Eroilor "Braşov 21 Decembrie 1989"(ALRUE), Dorin Lazăr Maior, a prezentat, într-o conferinţă de presă, "Proclamaţia de la Braşov", un document care a fost votat, luni seară, în plenul Consiliului Judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Consiliul Judeţean ia act de Proclamaţia de la Braşov prezentată şi îşi exprimă sprijinul faţă de revendicările cetăţenilor Braşovului cuprinse în aceasta", se precizează în Hotărârea nr.1/16.01.2012 a CJ Braşov.

Prin "Proclamaţia de la Braşov", care a fost semnată de câteva sute de persoane aflate, luni seară, în Piaţa Sfatului, protestatarii cer demiterea neîntârziată a Guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate.

"Proclamaţia de la Braşov", care cuprinde zece puncte, a fost citită în şedinţa de plen de luni, apoi a fost supusă la vot, aceasta fiind votată în unanimitate, prin ridicare de mâini, de toţi consilierii locali liberali şi social-democraţi, în timp ce consilierii democrat-liberali s-au abţinut.

În proclamaţie se cere demiterea neîntârziată a Guvernului Boc de către Parlamentul României, suspendarea imediată a preşedintelui Traian Băsescu, constituirea unui guvern de Uniune naţională condus de o personalitate marcantă a Opoziţiei naţionale, care să organizeze în cel mai scurt timp alegeri anticipate, parlamentare şi prezidenţiale şi tragerea la răspundere penală a "Axei Răului, Băsescu-Boc-Udrea, precum şi a celorlalţi guvernanţi şi lideri PDL-UDMR-UNPR".

De asemenea, în Proclamaţie protestatarii cer schimbarea denumirii Pieţei Sfatului, unde au avut loc mitingurile de protest, în Piaţa Libertăţii.

Consilierul judeţean liberal Sebastian Grapă a spus că a înregistrat Petiţia la Registratura Consiliului Judeţean pentru a oferi legalitate protestelor din Braşov. Cu toate acestea, protestele din Braşov nu au fost autorizate, şi nici nu s-au făcut solicitări la Primăria Braşov în acest sens.

Dorin Lazăr Maior a spus, marţi, în conferinţa de presă, că intenţionează să meargă la Bucureşti, joi, împreună cu un grup de braşoveni pentru a se alătura protestelor din Capitală.

"Probabil că joi vom merge la Bucureşti. Nu vom merge cu trenul pentru că aţi văzut ce s-a întâmplat în alte părţi. Vom încerca să închiriem autocare şi vom face liste cu toate persoanele care vor să ni se alăture", a spus Maior.

Protestatarii braşoveni au spus că toate mitingurile de la Braşov vor fi organizate "doar în limitele paşnice" şi au ţinut să mulţumească jandarmilor care nu au intervenit în forţă şi au păstrat un spirit de calm.

Luni, aproximativ 300 de persoane s-au strâns în Piaţa Sfatului din Braşov, iar mai mulţi manifestanţi au adus fotografii cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc, pe care le-au împărţit în mulţime şi le-au dat foc.

Duminică seară, aproximativ 600 de persoane au protestat la Braşov, iar o femeie a leşinat în mijlocul manifestanţilor din Piaţa Sfatului.

Protestatarii au făcut un foc pe o movilă de zăpadă şi au ars portrete pe coli A4 cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc. De asemenea, ei au adus un sicriu vopsit în portocaliu, pe care au lipit fotografii cu şeful statului şi cu primul-ministru, precum şi o cruce pe care scria "Băsescu egal Ceauşescu".

În jurul orei 18.00, manifestanţii au plecat pentru scurt timp din Piaţa Sfatului, până la sediul Primăriei, unde au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, după care s-au întors în Piaţa Sfatului, de unde aproximativ 300 de oameni au plecat spre gara din municipiu, cu intenţia de a veni în Capitală pentru a se alătura protestelor din Piaţa Universităţii . Aproximativ 150 de protestatari au ajuns în Gara Braşov, însă nu au fost lăsaţi să intre în incinta gării, astfel că au plecat acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Braşovenii au reluat protestele în Piaţa Sfatului, loc pe care îl declară "liber de portocaliu".
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Braşovenii au reluat protestele în Piaţa Sfatului, loc pe care îl declară "liber de portocaliu"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei