Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2011 - Anul XVI, nr. 99 (4697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Lăzăroiu s-a comportat ca o slugă şi a fost dat afară ca o slugă

Vineri, 29 Aprilie 2011 (17:11:58)

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, referindu-se la consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, că acesta s-a comportat "ca o slugă şi a fost dat afară ca o slugă", apreciind că oameni precum Lăzăroiu, Tismăneanu sau Patapievici ar fi trebuit să fie "repere morale”, dar sunt "modele de obedienţă".

Prezent, vineri, la Ploieşti, preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, răspunzând unei întrebări într-o conferinţă de presă, că fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu "s-a comportat ca o slugă şi a fost dat afară ca o slugă".

Întrebat cum comentează faptul că Sebastian Lăzăroiu a fost eliberat din funcţia de consilier prezidenţial, Victor Ponta a spus că pentru el Lăzăroiu nu este un personaj important.

"Mai mulţi oameni care ar trebui să fie modele morale pentru români sunt modele de obedienţă, de ceauşism", a spus preşedintele PSD.

Ponta i-a dat ca exemple în acest sens pe Sebastian Lăzăroiu, Vladimir Tismăneanu şi Horia Roman Patapievici, despre care a spus că "nu au scuză că nu au şcoală sau nu au o anumită capacitate intelectuală, dar şi-au vândut personalitatea pentru unele avantaje".

"Aceşti oameni, care ar fi trebuit să fie repere morale şi intelectuale, s-au dovedit a fi nişte slugi, iar acest lucru este un semn de carenţă morală pentru societatea noastră", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Sebastian Lăzăroiu, raporturile de muncă ale acestuia cu Administraţia Prezidenţială urmând să înceteze, începând cu data de 1 mai, prin acordul părţilor, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

Sebastian Lăzăroiu a precizat, într-o declaraţie remisă joi MEDIAFAX, că doreşte să se dedice analizei politice şi că nu vrea ca analizele sale politice să fie asociate instituţiei prezidenţiale. "Sunt conştient că există anumite constrângeri instituţionale fireşti în formularea publică a unor analize politice din poziţia de consilier prezidenţial. Nu vreau ca analizele politice pe care le fac să fie asociate instituţiei prezidenţiale", a menţionat el.

Lăzăroiu afirma, într-un editorial publicat de Q-magazine în decembrie 2010, că partidele "vor fi foarte prudente să promită marea cu sarea" în 2012, an electoral în care conceptul-cheie va fi "Albă-ca-Zăpada" - o schimbare fundamentală în ordinea socială şi instituţională.

"Albă-ca-Zăpada" va fi conceptul-cheie al anului 2012. Unii îl înţeleg ca pe o nouă formaţiune politică, alţii ca pe un vechi partid, radical transformat. Eu l-aş înţelege mai degrabă ca pe o schimbare fundamentală în ordinea socială şi instituţională. Eşecul marilor agregate, fie că vorbim despre state, bănci sau corpo­raţii, are consecinţe dramatice asupra democraţiei elective. Sobrietatea, cumpătarea şi competiţia onestă vor domina populismul, clientelismul leneş şi risipa veselă din administraţie. Societatea a intrat deja în alertă. Şi îşi va găsi propriile forme de veghe", susţinea Lăzăroiu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Lăzăroiu s-a comportat ca o slugă şi a fost dat afară ca o slugă.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Lăzăroiu s-a comportat ca o slugă şi a fost dat afară ca o slugă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei