Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2011 - Anul XVI, nr. 99 (4697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD Bistriţa-Năsăud îi cere lui Botiş să demisioneze din funcţia de parlamentar

Vineri, 29 Aprilie 2011 (15:05:01)

Organizaţia PSD Bistriţa-Năsăud îi cere fostului ministru al Muncii Ioan Botiş să demisioneze şi din funcţia de parlamentar de Bistriţa-Năsăud şi să ia "o pauză" din politică, întrucât "i-a făcut de râs" pe bistriţenii care l-au votat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al PSD Bistriţa-Năsăud, consilierul judeţean Daniel Suciu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că aceasta ar fi "o demisie de onoare".

"Ioan Nelu Botiş a greşit, iar filiala judeţeană a PSD îi cere demisia de onoare din funcţia de parlamentar al judeţului Bistriţa-Năsăud şi probabil că ar fi bine să-şi ia o pauză din politica bistriţeană. I-a făcut de râs pe cetăţenii din judeţul Bistriţa-Năsăud şi pe oamenii din Bistriţa care i-au acordat votul şi încrederea. Întotdeauna votul oamenilor este suveran. Credem că onorant pentru Bistriţa şi pentru Ioan Nelu Botiş ar fi să-şi dea demisia şi să plece din politica bistriţeană", a spus Suciu.

El a declarat că PSD îi sugerează lui Botiş această demisie de onoare din cel puţin două motive: scandalul cu Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, pe de-o parte, şi pentru ceea ce a făcut în cele şapte luni de mandat, pe de altă parte.

"A bulversat societatea românească, a scos nişte legi care au bulversat opinia publică. E vorba de Codul Muncii, blamat şi acuzat de toate sindicatele, scandalul indemnizaţiilor pentru mame şi multe altele. Toate aceste legi au fost făcute împotriva voinţei oamenilor. Ce a făcut Botiş, furtul, e doar cireaşa de pe tort. Pentru toate acestea noi îi cerem demisia de onoare", a adăugat Daniel Suciu.

El a menţionat că este "jenant" ca un ministru să îşi implice familia "în fraudarea fondurilor europene".

"Ministrul Ioan Botiş nu şi-a dat demisia de onoare, ci la presiunea opiniei publice şi a mass-media. Tăcerea colegilor de la PDL e mai mult decât suspectă. Botiş şi-a dat demisia pentru că au apărut elemente noi, contractul de închiriere cu asociaţia de la dânsul de acasă. Nu mai vorbim acum de moralitate, ci de sferă penală. Sper ca DNA şi instituţiile abilitate să nu muşamalizeze acest caz, aşa cum s-a întâmplat în multe cazuri de acest gen, cum ar fi cazul Roberta Anastase. Credem că expunerea mediatică de care s-a bucurat cazul Botiş nu va permite ca el să rămână nesancţionat", a spus Suciu.

Ioan Botiş a fost ales deputat în 2008, în Colegiul nr. 1 Bistriţa-Livezile, el afirmând că a ajuns în Parlament şi apoi ministru fiindcă a fost votat de 12.000 de oameni.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu situaţia fostului ministru al Muncii Ioan Botiş, cerând procurorilor să-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese.

Inspectorii ANI susţin că sunt indicii temeinice că fostul ministru al Muncii ar fi săvârşit infracţiunea de conflict de interese, potrivit art. 253 indice 1 Cod penal.

ANI s-a sesizat în acest caz în 19 aprilie şi l-a înştiinţat pe Botiş despre acest lucru, fostul ministru prezentându-se la agenţie pentru a depune documente.

De asemenea, ANI precizează că şi soţia acestuia, Ligia Adina Botiş, în calitate de expert de tip A în cadrul Proiectului "Şansa la demnitate", respectiv, în calitate de asociat unic şi administrator al SC Mobil Construct SRL, ar putea fi cercetată pentru corupţie.

Ioan Botiş a anunţat, în 20 aprilie, că a demisonat din funcţia de ministru al Muncii şi că demisia sa este una de onoare, el cerându-şi scuze pentru situaţia creată şi spunând că i-a informat pe premierul Emil Boc şi pe preşedintele Traian Băsescu privind intenţia de a renunţa la funcţie.

Cu o zi înainte, el anunţase că soţia sa se va retrage din funcţia de consilier în proiectul derulat de Asociaţia EuroActiv din Bistriţa Năsăud şi că niciunul dintre ei nu a avut vreodată calitatea de fondator sau de membru al asociaţiei. Potrivit lui Botiş, "este posibil" să fi fost o greşeală din punct de vedere moral participarea soţiei sale în proiect.

Potrivit acestuia, soţia sa câştiga 8.000 de lei pe lună pentru activitatea de consilier în cadrul proiectului "Şansa la demnitate", subliniind însă că este doctorand în management şi, prin urmare, are calificarea necesară pentru a lucra în proiecte europene.

Pe lângă ANI, şi Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) s-a autosesizat după articolele din media legate de un posibil conflict de interese în care s-ar afla Ioan Botiş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Bistriţa-Năsăud îi cere lui Botiş să demisioneze din funcţia de parlamentar.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD Bistriţa-Năsăud îi cere lui Botiş să demisioneze din funcţia de parlamentar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei