Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2011 - Anul XVI, nr. 99 (4697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cseke spune că desfiinţarea spitalelor mici se impunea şi era prevăzută şi de predecesori ai săi

Vineri, 29 Aprilie 2011 (16:22:00)

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Oradea, că desfiinţarea şi reorganizarea spitalelor de la 1 aprilie se impunea şi că oricum s-ar fi ajuns la această situaţie, care era prevăzută şi în agendele altor miniştri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a fost întrebat despre desfiinţarea şi transformarea unor spitale în azile de bătrâni ori fuziunea cu altele mai mari, de la 1 aprilie, şi a afirmat că "toate situaţiile despre reţeaua spitalelor româneşti din 2003 arată că acest fenomen se va întâmpla".

Cseke a adăugat că peste tot în lume, când s-au luat asemenea decizii, au existat aceleaşi reacţii, referindu-se la personalul medical, managerii de spitale, primarii sau mass-media, care au criticat iniţiativa sa.

"Am fost conştient, am ştiut că se va întâmpla acest lucru", a spus el, adăugând că "n-a fost un proces uşor".

Cseke Attila a fost întrebat cum comentează faptul că USL a anunţat că va depune o moţiune pe sănătate şi că va cere demisia sa.

"Nu ştiu ce conţine acea moţiune, n-am văzut-o. Dar a depune o moţiune e un drept legal, constituţional, şi nu am nimic împotrivă, să comentez. Aştept să văd textul şi în funcţie de ce va scrie acolo voi avea o reacţie", a spus Cseke.

El a adăugat că se va apăra cu toate argumentele.

"Această măsură de reorganizare a spitalelor este prezentă de mai mulţi ani, în programele mai multor miniştri ai sănătăţii. Într-adevăr, toţi s-au oprit la un moment dat, pentru că n-au avut curajul, au prevăzut ce se va întâmpla cu subsemnatul. Dar rolul unui conducător nu este numai de a lua măsuri populare. Câteodată trebuie făcut ceea ce se cere. E uşor să fii popular, dar nu ştiu dacă sistemul sanitar are nevoie de aşa ceva", a afirmat ministrul.

PSD va solicita, prin moţiunea simplă pe sănătate pe care o depune săptămâna viitoare la Camera Deputaţilor, demisia ministrului Attila Cseke, pe care îl acuză de politici de distrugere a sistemului sanitar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cseke spune că desfiinţarea spitalelor mici se impunea şi era prevăzută şi de predecesori ai săi.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cseke spune că desfiinţarea spitalelor mici se impunea şi era prevăzută şi de predecesori ai săi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei