Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2011 - Anul XVI, nr. 99 (4697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   20 imagini |   ø fişiere video

Aglomeraţie mare

Vameşii şi poliţiştii de frontieră de la Siret, în cătuşe la Curtea de Apel Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adevărată stare de asediu ieri, la Palatul de Justiţie, acolo unde au fost aduşi cei 48 de arestaţi din „lotul Siret”. Forfota a început încă de la primele ore ale dimineţii şi a continuat până după-amiază.

Rudele i-au aşteptat pe inculpaţi cu înfrigurare, iar maşinile care i-au transportat pe vameşi şi pe poliţiştii de frontieră au sosit una după alta. Mai întâi au ajuns cei şapte arestaţi găzduiţi de celulele Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani. Era în jurul orei 9.20. La scurt timp, dinspre sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava au venit nu mai puţin de cinci maşini. Cu girofarurile aprinse şi cu semnalele acustice în funcţiune, cele cinci maşini şi-au făcut loc cu greu în faţa Palatului de Justiţie. Din trei maşini au coborât „mascaţii”, lucrători ai Departamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă (DPIR). Apoi, din celelalte două dube aparţinând arestului au fost coborâţi o parte din cei 41 de arestaţi aflaţi la Suceava. Cu cătuşele la mâini, aceştia au fost conduşi în sala de judecată. Apoi, una dintre maşinile DPIR a rămas pe poziţii, iar celelalte patru maşini aparţinând IPJ Suceava s-au întors la sediul instituţiei pentru a-i aduce şi pe ceilalţi inculpaţi. Pentru că au rămas fără cătuşe, oamenii legii au apelat la cele care au stat pe mâinile inculpaţilor din „primul lot”. Maşinile s-au întors în scurt timp, iar operaţiunea s-a repetat, arestaţii fiind conduşi în sala de judecată.

 

O sală de judecată neîncăpătoare

Sala de şedinţă a Curţii de Apel Suceava unde a fost programat termenul de judecată în care s-a analizat legalitatea şi temeinicia menţinerii măsurii stării de arest preventiv s-a dovedit a fi neîncăpătoare. De altfel, jandarmii care asigură paza Palatului de Justiţie au adus şi o bancă suplimentară în sala de judecată, pentru ca toţi arestaţii să aibă loc.

Cei 48 de inculpaţi aflaţi încă în stare de arest preventiv, avocaţii acestora şi forţele de ordine au umplut până la refuz sala înainte de ora 10.00, când fusese programată şedinţa de judecată.

Pentru că şedinţa a fost în cameră de consiliu, rudele inculpaţilor nu au avut acces în sală, aşa încât s-au mulţumit să aştepte pe holurile Palatului de Justiţie, schimbând câteva priviri şi, eventual, câteva vorbe cu cei dragi.

Şedinţa a început puţin după ora 10.00, iar incertitudinea vizavi de ceea ce se petrece în sală a domnit mai tot timpul. Veştile de o parte şi cealaltă a uşii erau purtate de avocaţi, care puteau discuta atât cu inculpaţii, cât şi cu rudele acestora.

 

Instanţa se pronunţă astăzi

Prima parte a şedinţei de judecată s-a încheiat rapid. Jumătate dintre arestaţi au fost scoşi şi duşi înapoi în arest, după ce avocaţii acestora au cerut termen pentru studierea dosarului. Preşedintele completului de judecată a acceptat cererea şi a fixat termen pentru astăzi dimineaţă, la ora 8.00. Ceilalţi 24 de arestaţi au rămas în sală, iar avocaţii acestora au încercat să convingă instanţa că nu sunt motive pentru menţinerea clienţilor lor încă 60 de zile după gratii. Procesul a durat mai bine de trei ore. La final, judecătorul a anunţat că se va pronunţa tot astăzi, după ce va verifica legalitatea şi temeinicia menţinerii măsurii arestării preventive şi pentru ceilalţi 24 de inculpaţi.  

 

Un rechizitoriu de 300 de pagini

Prin rechizitoriul de trimitere în judecată, cei 44 de poliţişti de frontieră şi patru vameşi aflaţi în stare de arest preventiv, precum şi ceilalţi 18 poliţişti de frontieră cercetaţi în libertate sunt acuzaţi că au constituit un grup organizat în scopul de a eluda legea, prin faptul că au permis introducerea în ţară de către diferite persoane a unor mărfuri accizabile, gen ţigări, alcool şi combustibil. Mai exact, oamenii legii primeau şpagă şi închideau ochii în faţa micilor traficanţi. Prin acest proces coordonat, care s-a întins în perioada septembrie 2010 – ianuarie 2011, statul român ar fi fost prejudiciat cu peste 3,6 milioane de lei. Cap al grupării este considerat comisarul-şef Aurel Anea, fost şef al Punctului de Trecere a Frontierei Siret. Faptele de care sunt acuzaţi inculpaţii fac obiectul unui rechizitoriu de circa 300 de pagini, iar întreg dosarul are câteva zeci de volume.

 

Femeile, aduse fără cătuşe

Dacă bărbaţii arestaţi în acest dosar au fost aduşi cu cătuşe la mâini, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu femeile. Acestea au coborât din dubele poliţiei doar cu câte un dosar în mâini şi au încercat să-şi ferească faţa de aparatele de fotografiat. Şi alţi poliţişti de frontieră şi vameşi au dorit să nu apară prin ziare, dar cei mai mulţi nu s-au ascuns de presă.

 

Cartelul de la Medelin

În afara rudelor, inculpaţilor, poliţiştilor, avocaţilor şi ziariştilor, „spectacolul” de ieri a fost urmărit şi de o grămadă de curioşi atraşi de girofaruri şi mascaţi. Unii nu s-au sfiit să compare totul cu acţiunile din Columbia, împotriva celebrului „cartel de la Medelin”. În peisaj şi-a făcut apariţia şi un câine negru, care la fiecare apariţie a maşinilor poliţiei şi la auzul sirenelor scheuna a jale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vameşii şi poliţiştii de frontieră de la Siret, în cătuşe la Curtea de Apel Suceava.
 Vizualizări articol: 1385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 16 voturi
Vameşii şi poliţiştii de frontieră de la Siret, în cătuşe la Curtea de Apel Suceava2.6516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha trimis de
(29 apr 2011, 14:37:31
ultima fotografie cu "cainele care scheuna a jale" e tare de totlaughing))
2.   :)) trimis de
(29 apr 2011, 15:16:33
Ce descrieri oligofrene au pozele rolling on the floor
3.   Lovitura de teatru. trimis de
(29 apr 2011, 17:12:57
Teatru ieftin a celor de la guvernare pentru omu simplu si nestiutor. Se apropie anul electoral. Fratilor pestele de unde se impute de acolo se curata ca sa se dea exemplu, nu de la coada cu palmasu, de pe spinarea cui toti cei mari mananca !!!!
Da traim in Romania si asta ne preocupa tot timpul .
4.   Reporter trimis de
(29 apr 2011, 17:21:47
Eu cred ca saracul caine scheuna saracul pentru ca s-a spreiat de cat de prost e reporterul! Ai dreptate SIRJERKALOT, descrierea fotografiilor este bestiala! Bai monitorule de suceava, de unde scoti reporterii astia? Halal de gazeta !
5.   Mafia trimis de
(29 apr 2011, 18:45:07
OLIGOFRENA E FATA TA HANDICAPATULE.C hiar daca sunt vinovati,sunt oameni,unii mai smecheri,altii mai putin,unii chiar au suflet de oameni de treaba.eu sunt din oras si ii cunosc,n-ui poti baga pe toti la un loc,la caracter ma refer.cel putin unul,FLORIN LUPU, e om de treba si deosebit,a muncit aproape 20 de ani si acum pt.5 pachete de tigari vor sa-i ia capul.sa se faca dreptate,nu zic nu,dar sa le dea la fiecare ce merita nu la toti la fel.ANEA SI mai vreo cativa sa ia si 20 de ani ca nu se supara nimeni.dar sa fie corectitudine,nu campanie electorala,pe aia mici la zdup si pe jnapani,liberi.daca au gresit toti sa plateasca in functie de cat au gresit.si tu OLIGOFRENULE ia cand mergi la w.c .o gura de ☭  ca sa ma sperii.
5.1  RE: Mafia trimis de
(30 apr 2011, 00:16:08
Taci bai prostule, ca era vorba de descrierea pozelor. Nu te mai tura degeaba. Ma doare-n c.ur de restu stirii sau de circu mediatic.
6.   Mafia trimis de
(29 apr 2011, 18:50:16
APROPO, PE NENEA FEDEA NU LA VAZUT NIMENI???ALA HOT ORDINAR SI MAFIOT.DIN CAUZA LUI STAU UNII DUPA GRATII IAR PE EL LA PUS GUVERNUL PE O TREAPTA MAI JOS,ADICA TOT LA FURAT CA,CRED CA CINEVA SE TEME SA NU VORBEASCA.ALOOOO,D-L FLUTUR,SE AUDEEE?? NENEA FE DEA E MARELE COMISAR NELU FEDIUC PT.CINE NU STIE,ALA CARE RECLAMA CA II VREA CINEVA CAPUL.SINGURA INSTITUTIE CARE AR TREBUI SA-I IA CAPUL E D.N .A-UL SI LA BEHARCA CU EL.
7.   ... trimis de
(29 apr 2011, 19:46:08
circ pentru... prostime (alegatorii de i-au votat).
Ma mir ca nu le-a trecut prin cap sa-i dezbrace, apoi sa-i unga cu catran si sa-i tavaleasca prin pene.
8.   AJUTOR!!!! trimis de
(30 apr 2011, 00:26:42
Am pus ceva comentarii contra guvernarii si acum i-mi pare rau SE INCEARCA EXTERMINAREA MEA. AVETI GRIJA CE SCRIETI!!!!!! NUU AVEM NICI O SANSA CONTRA MASONRIEI!! MAI CA-MI VINE SA MA PUN IN GENUNCHI SA MA IERTE CA M-AM LUAT DE EI AM 2 COPILASI DE CRESCUT.AJUTATIMAAAAA!!!!!
9.   Exact, eu te ajut cu o stragere de jugulara trimis de
(30 apr 2011, 03:11:29
adica Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut pana acum masura arestarii preventive ceruta de dna pt. 5 pachete de tigari? adica ma confundati cu altcineva? ciocul mic si mult bulau va doresc. o venit primavara si acum nu va puteti plange de racoare la arest. doar timpitii aia de la bt sa nu le dea la fete drumul la aer conditionat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei