Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2011 - Anul XVI, nr. 99 (4697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Veste bună

Consultanţă gratuită pentru agricultorii care întocmesc proiecte pentru bani europeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cultivatorii de teren agricol ori crescătorii de animale care doresc să acceseze bani europeni prin măsura 141, cea prin care micii fermieri primesc un sprijin financiar de 1.500 de euro pe an, timp de cinci ani de zile, au parte, începând din acest an, de o importantă facilitate, urmând a primi consultanţă gratuită în vederea întocmirii proiectelor.

Acest lucru este posibil după ce Ministerul Agriculturii a pus bazele încheierii a şapte contracte de servicii finanţate prin măsura 143 „Furnizarea de servicii de consiliere şi consultanţă pentru agricultori”, fermierii urmând a primi sprijin gratuit pentru întocmirea planurilor de afaceri şi a dosarelor de aplicaţie. Există firme declarate câştigătoare pentru fiecare regiune a ţării, acestea având obligaţia de a avea câte un reprezentant la nivel local.

În total, în urma încheierii acestor contracte, 50.000 de fermieri din ţară vor primi consultanţă gratuită. Această facilitate va fi valabilă începând cu sesiunea următoare a măsurii 141, cea din luna iunie a acestui an.

La nivel de judeţ, de implementarea acestui program se ocupă nou înfiinţatul Compartiment de Dezvoltare Rurală Judeţean Suceava, unde vor fi centralizate toate proiectele pentru măsura 141, compartiment care funcţionează în clădirea Direcţiei Agricole, de lângă METRO.

De cei 1.500 de euro pe an beneficiază, în urma proiectelor depuse în 2009 şi 2010, aproximativ 1.200 de suceveni, măsura 141 fiind cea mai la îndemână modalitate de obţinere a unui sprijin financiar de la UE.        

Pentru a avea proiecte eligibile pentru măsura 141, beneficiarii trebuie să aibă o fermă care are între două şi opt unităţi de dimensiune economică (UDE). De exemplu, pentru o vacă cu lapte se acordă 0,26 UDE-uri, pentru cultivarea unui hectar de cartofi 1,74 UDE-uri, în timp ce pentru un porc se acordă 0,26 UDE-uri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consultanţă gratuită pentru agricultorii care întocmesc proiecte pentru bani europeni.
 Vizualizări articol: 871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Consultanţă gratuită pentru agricultorii care întocmesc proiecte pentru bani europeni3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei