Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2011 - Anul XVI, nr. 99 (4697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Comentariu

Gata Paştele, încep autostrăzile!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sfintele sărbători de Paşti s-au isprăvit. Cu şi fără ouă roşii, cu şi mai ales fără miel, cu vin din plin sau cu vin puţin, eventual pelin. Adică amar. Ce vin ai avut de Înviere? – îl întreb pe G, profesor de limba română şi coleg de internat cândva. E, de când s-a şubrezit şi a renunţat la tării, băutor constant de vin. El mi-a zis că a băut ”vin amar”. Să fi făcut o aluzie la amputările de lefuri şi la sărăcirea profesorimii? Să fi condimentat el scurtul nostru dialog de uliţă cu o ironie ”amară”? Mă rog. Zisesem, când ne-am întâlnit, ”Hristos a înviat!”. El mi-a răspuns, aşa cum se cuvine între creştini, ”Adevărat a înviat!”. Şi cu asta lucrurile au părut să curgă normal.

Nu m-am zgâit, de sărbători, la programele televiziunilor, de frica de a nu fi obligat să înjur. N-am văzut şi auzit spectacole cu Sexi Brăileanca şi cu Sexi Buzoianca şi cu Sexi Suceveanca şi cu Sexi Bote şi cu Sexi Fote, chiar dacă ele, presupun, au curs fără ostenire.

Azi, după câteva frumoase zile în care am ascultat doar concertul simfonic al cucilor şi vrăbiilor, după acoladele încercate pe cer de jucăuşii nori străvezii, cu transparenţa unei colivii de aer, după ce clopotele bisericilor mari şi mici şi-au încetat dangătul, am decis să mă întorc, ostenit de dumnezeirea Învierii Fiului Omului, în lumea mea.

Lumea mea este dominată de Băsescu, Boc, Udrea, de Roberta Anastase şi Anca Boagiu, lumea mea n-are îngeri, ci demoni doar şi pare a fi mai nesfârşită decât eternitatea. Ghinionul sau norocul mă pun în temă cu marile realizări şi ambiţii guvernamentale. Cuvântează, nu ştiu de unde, nu ştiu de ce, Boc. Joacă rolul de premier. Vorbeşte, ca de obicei, mitraliat. Vom face, sunt ca şi făcute, autostrăzi. Dumnezeule, nu şi nu, şi nu. Iar fac autostrăzi ăştia care n-au făcut un centimetru de autostradă? Trei sute de sute între Cucuieţi şi Scaieţi. Un miliard de kilometri între Frecăuţi şi Văscăuţi. Alte sute pe centura Văii Plebee şi Căii Lactee proclamă, promite, cântă, recită, jură Boc.

Paştele, îmi zic, sfintele Paşti n-au lăsat nimic în ăştia? O aşchie de teamă, o ţepuşă care să le oprească butonul de unde este declanşată neruşinarea? ”Parteneriate publice private” cu marţienii, cu glingorienii, cu... Boc turuie sigur pe el, iar ascultându-l, ca şi înainte de Paşte, ca şi înaintea erei lui Hristos, ai impresia că acele şosele pe opt benzi şi pe optsprezece benzi sunt gata, umbli deja pe ele, te dai cu limuzina şi prinzi deja 250 de kilometri pe oră între Bolintin şi Baloteşti.

Opreşte-te Boc, sunt tentat să strig, îl mânii, imediat după Învierea Fiului Său, pe Dumnezeu Însuşi! Ce faci, nefericitule? Ai luat-o iar pe arătură, minţi de îngheaţă apele nu doar în ianuarie, ci şi în aprilie şi pun pariu că nu te vei opri nici în mai şi nici în august. Ho, haram nesăţios, era să zic, ca în Povestea poveştilor a lui Creangă, operă nu tocmai bisericească a răspopitului din Humuleşti. Stop, Boc! Lasă-ne să respirăm o secundă măcar după cele mai înălţătoare sărbători ale creştinătăţii. Aibi pietate, musiu, nu ne nenoroci de tot cu vorba după ce ne-ai omorât de tot cu fapta!

Opresc, dar, ca un drog, telecomanda mă cheamă iar. Doamna Roberta Anastase a stat de Paşte sau de Crăciun sau de ziua ei, n-am înţeles fiindcă m-am enervat instantaneu, cu sepepiştii la uşa unui coafor trei ore sau o săptămână. A stat păzită până şi-a nivelat cârlionţii, până şi-a vopsit unghiile, până... Doamna asta (doamnă?) a fost cică frumoasă cândva, ceea ce eu nu prea cred, şi pe măsură ce se scurge vremea sepepiştii stau de gardă mai mult şi mai mult, şi mai mult, pentru a o readuce pe madam la ceea ce ea îşi închipuie a fi fosta-i splendoare. La anul, Roberta îşi va ţine de planton la coafeză mai mulţi sepepişti şi mai mulţi sereişti şi mai mulţi jandarmi care vor face cu schimbul ore şi zile fiindcă frumuseţea defunctă a doamnei se lasă din ce în ce mai greu înviată. Închid iar televizorul şi încep să regret că Mântuitorul a înviat prea iute, ne-a lăsat prea devreme pradă nenorocirii, se va sui în curând la cer şi noi ce facem? Ce facem Doamne, iată cui ne laşi, nu ne părăsi!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gata Paştele, încep autostrăzile!.
 Vizualizări articol: 2217 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Gata Paştele, încep autostrăzile!4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ba, ma lasi trimis de
(29 apr 2011, 21:28:46
stai in m**a in c*r la tine acasa bolseviule, adica in rahatul numit bucuresti! crezi ca avem nevoie de un bou ca tine care sa ne invete cum sa traim corect. mai invoci si de cele sfinte. iuda care esti. sper sa-ti explodeze tv-ul cand dai pe irtv si a3
2.   * trimis de
(30 apr 2011, 13:22:33
Un creier prea mare purtat ,, nepotrivit ’’
Îţi poate luxa gâtul .. fii atent !
Uşor (în ignoranţă ) poţi fi ademenit
Dacă din logica realităţii eşti absent
2.1  RE: * trimis de
( 4 mai 2011, 01:26:34
Dislike in p***a mati!
2.2  RE: * trimis de
( 4 mai 2011, 01:27:41
Desi toata lumea o cere nu incetezi sa compui ineptii!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei