Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2011 - Anul XVI, nr. 99 (4697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Salarii mai mici şi concediu fără plată pentru salariaţii de la Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariaţii societăţii care furnizează servicii de apă caldă şi căldură pentru aproape 25.000 de familii din Suceava vor fi nevoiţi să suporte o serie de măsuri drastice impuse de conducerea Termica, în încercarea de a menţine compania pe linia de plutire.

Mai exact, de la 15 mai, angajaţii Termica vor intra pe rând în şomaj tehnic, vor fi obligaţi să îşi ia minim o zi pe săptămână concediu fără plată şi nu vor mai primi bonuri de masă. Acestea sunt doar câteva dintre măsurile de austeritate pe care vrea să le ia conducerea Termica, pentru a diminua cheltuielile materiale în următoarele şase luni, în care furnizarea de căldură este oprită, iar producţia de energie electrică este foarte mică.

 

Planul de măsuri de austeritate, pentru perioada 15 mai – 15 octombrie

Directorul SC Termica SA Suceava, Silviu Gemănari, a precizat că, deocamdată, acest plan de măsuri de austeritate se va aplica pentru perioada 15 mai – 15 octombrie, acesta având ca scop evitarea unei măsuri mult mai dăunătoare şi pentru societatea pe care o conduce, cea de disponibilizare a angajaţilor.

“Facem tot ce se poate pentru diminuarea cheltuielilor, în condiţiile menţinerii personalului actual şi a activităţii. Toţi din Termica vor trebui să îndure aceste măsuri, inclusiv eu, pentru a putea merge mai departe”, a precizat Silviu Gemănari.

Astfel, printre măsurile impuse se numără diminuarea salariului cu 25%, pe durata şomajului tehnic, neacordarea bonurilor de masă, eliminarea minutelor incluse pentru cei care beneficiază de telefoane de serviciu şi reducerea facilităţilor acordate pentru transportul în comun şi către serviciu.

Mai exact, autobuzele de serviciu, care îi aduceau pe angajaţi din cartierele Sucevei, după un traseu fix, nu vor mai circula decât de la Iulius Mall către sediul Termica, care se află la o depărtare de aproximativ patru kilometri, în lunca Sucevei, fiind treaba angajaţilor cum ajung de unde locuiesc până în parcarea centrului comercial.

 

Sindicatele, nemulţumite

De asemenea, angajaţii vor veni la muncă doar patru zile pe săptămână, în loc de cinci, fiind obligaţi ca săptămânal să îşi ia câte o zi de concediu fără plată. În acelaşi timp, ei trebuie să asigure continuitatea serviciilor pe care le prestează, pentru ca activitatea societăţii să nu fie afectată.

Planul de măsuri pe care vrea să îl impună conducerea Termica nu este privit cu ochi buni de sindicate, care consideră o parte dintre ele nedrepte, în condiţiile în care Termica va furniza în continuare apă caldă sucevenilor şi va livra şi energie electrică în sistem, încât activitatea unor departamente va fi mai redusă, dar nu inexistentă, în vreme ce celelalte departamente au la fel de mult de lucru ca şi în celelalte luni ale anului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salarii mai mici şi concediu fără plată pentru salariaţii de la Termica.
 Vizualizări articol: 1758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Salarii mai mici şi concediu fără plată pentru salariaţii de la Termica5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iesi pe sticla si explica! trimis de
(29 apr 2011, 11:40:24
Ma, Gimi, ai noroc azi ca am baut o bere, dar daca lasi orasul fara caldura, in toamna pana pe 15 octombrie, apai prost o fi ala de nu-si pune centrala. Se dau centrale in rate cu tot concursul celor de la E-ON, nu vad de ce sa mai am salariati langa centrala mea proprie.
2.   DOAR O PARERE... trimis de
(29 apr 2011, 18:31:48
Si eu cred ca cetatenii isi vor pune centrale pe rupte ...incurajati si de ofertele marilor magazine. Cine mai vrea incalzire centralizata ...cu vesnica problema : stat in frig si platit mult...Asa zisele contoare pt caldura sunt o batai de joc ...ce-o fi inregistrand ele ..poate gandul omului primitiv ...transpus in armonii moderne... ca oricum nu cantitatea de caldura.Auzeam pe domnul primar la tv .. spunand .ca oricum centralele nu sunt rentabile pt cetateni (parerea lui )ca si gazul se scumpeste .Dar a uitat un amanunt...daca gazul si energia se scumpeste astia scumpesc si gigacaloria de-ti sar ochii ,,,
3.   Comentariu trimis de
(29 apr 2011, 22:22:41
da eu il intreb pe ion de prelipca el cu ce se incalzeste la salcea?cu energie de la termica?pai atunci si pt el este nerentabil.La urma urmei daca este nerentabil cu centrale este problema fiecaruia.Toti avem dreptul sa hotaram pe banii nostrii.e adevarat ca intr-un oras normal,o tara normala daca normalul se poate definii astazi,energia de la cet aste mult mai ieftina,specialistii stiu asta dar paradoxul nostru este ca o platim mai scump decat gazul.personal mi-am pus asta toamna centrala si va spun ca am platit mult mai putin.cu foarte mult mai putin.am facut o analiza cu cei din scara pe aceeasi suprafata pe apartamente.o pot demonstra oricand si nu numai eu.Suceveni daca aveti resurse montati-va centrale ca va asigur merita investitia .Imi pare rau ca nu mi-am montat mai repede.
4.   Comentariu trimis de
(30 apr 2011, 01:09:22
bravo fenechiu,ar trebui facuta o campanie anti primarie anti termica pentru binele nostru, a sucevenilor .INCHIDETI TERMICA , DESTUL CU RAMASITELE COMUNISTE !!!
5.   "Tampitii spun lucruri trasnite" trimis de
(30 apr 2011, 11:13:09
"Domnul jurnalist' ori nu cerceteaza din trei surse informatia,ori este produsul "scolii profesionala Spiru Haret".Pai bine "d-le jurnalist",oare nu ti-a spus sotia ca odata oprite instalatiile,energie electrica nu se mai produce acolo ?Spre exemplificare citez,"" în condiţiile în care Termica va furniza în continuare apă caldă sucevenilor şi va livra şi energie electrică în sistem"" si "în următoarele şase luni, în care furnizarea de căldură este oprită, iar producţia de energie electrică este foarte mică"."Domnule jurnalist",cu "reactoarele 2si 6" de langa Ambro nu se produce energie electrica "mai putina" ,doar se consuma ,asa "in folosul cetateanului" cum ii place "economistului din Arini" sa spuna.In ceea ce priveste masurile de austeritate propuse de 'strategii' evitarii colapsului financiar" de la societate,cred ca se vor pricopsi cu niscaiva procese.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei