Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2011 - Anul XVI, nr. 99 (4697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şocant

Angajată la primărie, acuzată că a născut într-un WC public şi şi-a omorât bebeluşul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scenariu incredibil în comuna Cârlibaba, acolo unde, zilele trecute, o tânără în vârstă de 28 de ani, angajată a primăriei din localitate, mamă a unei fetiţe în vârstă de 7 ani, este acuzată că a născut într-un WC public şi şi-a omorât bebeluşul, pe care l-ar fi băgat într-o pungă de plastic şi l-ar fi ascuns într-un dulap, în casă.

În cursul zilei de ieri, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist, s-au deplasat la Cârlibaba, pentru a stabili împrejurările acestei fapte terifiante, cu atât mai mult cu cât tânăra în cauză, Elena Simona Precop, este absolventă de studii superioare.

 

A născut o fetiţă de 3,2 kilograme

Din informaţiile pe care am reuşit să le obţinem, Elena Simona Precop, referent agricol la Primăria Cârlibaba, ar fi născut, în cursul zilei de marţi, 26 aprilie a.c.,  într-un WC public din spatele căminului cultural, la câţiva metri de sediul instituţiei a cărei angajată este.

Această informaţie a ajuns la urechile poliţiştilor din localitate, care au demarat imediat cercetările.

Luată la întrebări de poliţişti, Elena Simona Precop, susţin surse judiciare, a negat iniţial că a născut, însă în toaleta în care ar fi adus pe lume cel de-al doilea copil a fost găsită placenta.

În locuinţa angajatei de la primărie a fost găsit spre seară, într-o pungă de plastic, şi trupul neînsufleţit al micuţului pe care îl născuse cu câteva ore înainte.

În aceste condiţii, tânăra, divorţată de fostul ei soţ, ar fi declarat că a fost vorba de un avort spontan.

Adusă la spital la Vatra Dornei, Elena Simona Precop a fost examinată de medici specialişti, care au stabilit că nu a fost nicidecum vorba de un avort, ci de o naştere.

De altfel, în urma necropsiei trupului neînsufleţit al bebeluşului, medicii legişti au stabilit că e vorba de o fetiţă de 3,2 kilograme, născută vie şi la termen.

 

Internată în spital la Vatra Dornei

Tânăra din Cârlibaba a fost la un pas de moarte, susţin doctorii care au consultat-o, explicând că pacienta mai are un copil (n.r. - o fetiţă în vârstă de 7 ani) născut prin operaţie cezariană, iar o naştere normală nu era recomandată decât după o evaluare atentă a cicatricei uterine şi sub strictă supraveghere medicală. 

„Exista un mare risc de ruptură uterină, care ar fi putut conduce rapid la deces”, ne-au explicat surse medicale.

În prezent, Elena Simona Precop este internată în secţia de Ginecologie a spitalului din Vatra Dornei, din cauza unei anemii severe, cauzată de pierderea de sânge la naştere, dar viaţa sa este în afara oricărui pericol.

„Pacienta a suferit o hemoragie, însă nu este nimic grav. Din fericire, nu s-a produs o ruptură uterină, care putea să-i fie fatală”, ne-au mărturisit cadre medicale de la spitalul dornean.

 

„Nu ştiam nici măcar că e însărcinată”

Vestea că Elena Simona Precop ar fi născut cel de-al doilea copil şi l-ar fi omorât i-a şocat pe toţi cei care o cunosc pe tânăra în vârstă de 28 de ani.

„Nici eu şi nici colegii ei nu ştiam nici măcar că e însărcinată”, ne-a mărturisit, ieri după-amiază, primarul comunei Cârlibaba, Gabriel Danciuc.

Potrivit acestuia, tânăra este angajată a primăriei din decembrie 2009 şi este cunoscută drept o persoană sociabilă, liniştită, care nu a făcut niciodată probleme.

 

Pruncucidere sau omor calificat

Elena Simona Precop urmează să fie supusă unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă uciderea copilului nou-născut a fost săvârşită pe fondul unei stări de tulburare patologică în urma naşterii.

În funcţie de concluziile specialiştilor, urmează să fie făcută şi încadrarea juridică a faptei, pruncucidere, dacă se consideră că tânăra mamă a avut o cădere psihică după naştere, ori omor calificat, dacă se dovedeşte că a fost perfect lucidă când şi-a ucis nou-născutul.  

  

17 ani de închisoare, pentru că şi-a aruncat bebeluşul în toaletă

În urmă cu aproximativ două luni, judecătorii Tribunalului Suceava au condamnat-o la 17 ani de închisoare pe o femeie din Siret, Elena Prelipcean (44 de ani), cea care, la sfârşitul lui august 2009, în timp ce era internată în spital, pentru hipertensiune, a născut în toaleta unităţii medicale şi şi-a aruncat nou-născutul în WC.

Sarcina nu era vizibilă cu ochiul liber, femeia având o constituţie fizică robustă.

Pe parcursul anchetei, Elena Prelipcean a susţinut că nu a ştiut că ar fi însărcinată, iar în noaptea în care şi-a aruncat propriul copil în toaletă s-a speriat şi a fugit în salon, crezând că are alte probleme medicale.

Decizia Tribunalului nu era definitivă, putând fi atacată la instanţele superioare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajată la primărie, acuzată că a născut într-un WC public şi şi-a omorât bebeluşul.
 Vizualizări articol: 1074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Angajată la primărie, acuzată că a născut într-un WC public şi şi-a omorât bebeluşul3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(29 apr 2011, 11:11:45
Ma ti spart "studii superioare":))) 80 % in ro au studii superioare si habar nu au ...Iar titlu e ceva in ro ,nasc il omoara ,arunca..etc .Si afara cind apare o stire din asta la tv .....mereu e o romanca....Neam de  ☭  sintem dar nu recunostem .....puscarie pe viata la tirfa
2.   Imbecila cu studii superioare... trimis de
(29 apr 2011, 11:17:02
Unde a facut studiile angajata primariei ? La atatea studii nu a auzit de avort ? Daca a gresit trebuia sa-si rezolve problema din timp nu sa ucida copilul nou-nascut . S-ar putea ca taticul sa fie tot angajat al primariei cu vreo functie mai mare si cu familie care poate a pus presiune pe ea sa scape de copil si uite unde s-a ajuns. Oricum fapta este oribila dar sunt convins ca se va rezolva in clasicul mod de justitie romanesc : mortul este vinovat !
2.1  RE: Imbecila cu studii superioare... trimis de
(29 apr 2011, 11:22:25
la sfredelu haret, sambata 2 ore pe terasa la carciuma!
3.   * trimis de
(29 apr 2011, 13:06:20
Gata cu evlavia , să (re) devenim perverşi
E Săptămâna Mică de după Săptămâna Mare
Ca o maioneză tăiată cei de la ţâţă’ntorş
Aruncă cu lături (din nou ) la întâmplare

Ne dăm ortodocşi dar .. suntem credincioşi ?
Incapapili de’un model propriu nu ştim să plagiăm
Într-o livadă de cuvinte ne bălăcim cuvioşi
Iar la ieşirea din Biserică .. ne înjunghiem

Trăim sub semnul întrebării : mai trăim ?
Cu umbra şteangului pe perete seara adormim
Idei ,, avortate '' de alţii cu poftă molfăim
M-am săturat şi’ntreb : noi ca cine vrem să fim ?

3.1  RE: * trimis de
(29 apr 2011, 16:01:37
fatuca e de la Galanesti...pripasita cu tatuca padurar si mamuca...!!!
4.   Fără titlu trimis de
(29 apr 2011, 13:30:15
ne ducem dracului cu moralitatea pe zi ce trece. aveam altă părere despre cei de la munte. şcoala şi familia par două lucruri care nu mai formează caractere care să facă faţă ispitelor şi tentaţiilor pe care românul trebuie să le înfrunte în viaţă.
4.1  RE: Fără titlu trimis de
(29 apr 2011, 15:49:49
Oooo cât am tot vorbit şi eu despre asta !!! subscriu... (în totalitate , AMARUL)
4.2  RE: Fără titlu trimis de
(29 apr 2011, 21:43:44
bai postacule ma lasi?
4.3  RE: Fără titlu trimis de
( 3 mai 2011, 21:25:21
taran e bohaiul de tata al tau!!!!
5.   Pt.ABCDAR trimis de
(29 apr 2011, 16:42:12
Tovarase ABCDAR....
Eu cred ca esti un pui de avorton ce se crede poet.Scrii exact ca Eminescu cind era cu sifilis in ultima faza " Merg pe gard/De drum ma tin/Si cu subtioara in piine/Nu ma latra nici un ciine/.
Lasa-ne cu rahaturile aste!
Vad ca ai inceput sa inventezi noi rime in ritm iambic intercalat "
Ne dăm ortodocşi dar .. suntem credincioşi ?
Incapapili de’un model propriu nu ştim să plagiăm
Într-o livadă de cuvinte ne bălăcim cuvioşi
Iar la ieşirea din Biserică .. ne înjunghiem................a ai spus cumva ca vrei sa-ti faci sepuku?
5.1  RE: Pt.ABCDAR trimis de
(29 apr 2011, 17:31:41
domnu' FOXMAN (trăiască neuronu' tău isteţ ca o vulpe) mi-am propus (din respect pentru gazdele de la Monitorul şi pentru 'cei ce citesc presa on-line să nu dau curs scursurilor triste ce au o singură uvertură (ca-n cazul tău) dar totuşi spune sincer : când ţi s-a spus ultima oară că eşti un dobitoc ? (hai , nu te supăra , ţi s-a mai spus , nu?!)... nu mă cred poet ( nici măcar un versificator valoros cât de cât nu sunt) da'mi place teribil să mă joc cu limba română şi-mi descătuşez libidoul exprimării în felul ăsta , caută matale un translator din română în română să-ţi interpreteze (pe limba ta) ce voiesc eu a spune
5.2  RE: Pt.ABCDAR trimis de
(29 apr 2011, 21:48:03
hai ca ti-a tras-o original foxman. la subiect si fara menajamente. daca ai ceva de zis spune pe forum fara ocolisuri postacule ABCDAR+BASESCU!
6.   Pt.ABCDAR trimis de
(29 apr 2011, 17:38:30
daca vrei sa te exprimi du-te in padure si urla cit vrei, pentru libidou ai acolo spatiu destul, nu deranjezi pe nimeni, poti sa o faci cum vrei tu,numai tu si ....ce-o mai fi pe acolo sa te auda sau sa te vada si sa admire cit de mica ai mintea aia..........nu te gindi la prostii! alea's lumesti!
nu mai pingari limba romana,.......... cu ce a mai ramas din ea, postind perlele tale nimicule!!!!!!!!!!!
7.   Pt dobitocii ce-i omoaramoralitatea.... trimis de
(29 apr 2011, 23:38:25
tampitilor...moralitatea si studiile superioare ale acestei femei nu au nimic de a face cu gestul ei....dobitocilor ..nimeni nu stie ce era in inima femeii....sunteni un neam de tzatze ce stiti doar sa criticati si sa o faceti pea moralistii..dar ceea ce a facut femea asta maine poate face chiar sora,sotia sau chiar fiica domniilor voastre....gestul intradevar e necugetat da asta a gandit in clipa aea asta a facut..nu sunteti voi in masura sa o judecati....si ca sa va bucurati si mai tare in prostia voastra diploma aea ce atesta studiile ei superioare ii va anula muli ani de puscarie,de nu are antecedente.....si inca cateva hartiute ....se poate intampla intr-un an sa fie libera cu toate suspendaril din lume...
8.   Comentariu trimis de
(29 apr 2011, 23:51:56
pentru mersul corect al anchetei trebuie stabilit cine este tatal copilului ucis.este rusinos pentru familia femeii respective si pentru colegii acesteia ca nu si-au dat seama ca este insarcinata .daca acest lucru se afla poate o ajutau macar cu un sfat bun.de la cea mai mica la cea mai mare functie ,colegii acelei femei ar trebui sa demisioneze chiar daca nu se simt vinovati cu nimic cel putin de rusinea in care a fost implicata respectiva institutie.
8.1  RE: Comentariu trimis de
(30 apr 2011, 02:36:45
janik esti pe langa subiect. s-a intamplat un lucru descriptibil doar cu puncte, puncte. ti-am vazut si postarile anterioare si mi-am dat seama ca esti un simplu postac psd. las-o asa cum a picat si nu-ti mai da cu parerea. only for you ce treaba are bondarul cu matca? sau cum iti dai seama ca prietena ta e insarcinata cu tine? e greu sa raspunzi, dar in viata se intampla multe ghidusenii. mai sus m-am referit la faptul ca la la munte exista mai multa moralitate dar se pare ca sunt si eu depasit. cand citesti asa ceva ai impresia ca nu mai suntem noi. urat, foarte urat!
8.2  RE: Comentariu trimis de
(30 apr 2011, 10:44:18
Scuze JANIK,cred ca o sa preia cazul "viitorul presedinte de Caracal" si o sa-l rezolve in maxim un an(lumina),la OTV.Ha,ha,ha,ha !Studii superioare cica avea fatuca,pesemne ca era si o infocata "credincioasa ortodoxa" ce a cules lumina de la "SF Papillon' ?Pai nu avea dreptate presedintele(fara a generaliza) ,ca facultatile scot pe banda rulanta "prosti' ?
9.   Pt.Janik trimis de
(30 apr 2011, 08:23:18
Ce treaba are cine era tatal copilului! Fata asta nu era minora! Poate vrei sa faci o telenovela?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei