Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 apr 2011 - Anul XVI, nr. 91 (4689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România propune Germaniei detaşarea unor experţi în gestionarea frontierelor

Marţi, 19 Aprilie 2011 (18:27:21)

Conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor le-a propus membrilor unei delegaţii a Parlamentului german detaşarea unor experţi în gestionarea frontierelor externe ale UE, în contextul pregătirii aderării la Schengen a ţării noastre.

Ministrul Traian Igaş s-a întâlnit, marţi, la sediul MAI, cu o delegaţie a Parlamentului german, condusă de purtătorul de cuvânt şi preşedinte al Grupului de Lucru pentru afaceri interne al CDU/CSU, Hans Peter Uhl, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

În contextul discuţiilor pe tema aderării României la spaţiul Schengen, reprezentanţii Germaniei au notat eforturile depuse de autorităţile române, exprimându-şi, totodată, sprijinul pentru atingerea acestui obiectiv.

În acest sens, reprezentanţii MAI au propus partenerilor germani detaşarea unor experţi în gestionarea eficientă a frontierelor externe ale UE.

Igaş a precizat, în cadrul reuniunii, că ţara noastră percepe aderarea ca o responsabilitate asumată. El şi-a exprimat încrederea că această vizită a reprezentanţilor Parlamentului german va întări convingerea că frontierele externe ale UE sunt gestionate corespunzător.

O altă temă de discuţie a fost gestionarea eficientă a fluxului migratoriu la nivel european, accentuându-se participarea activă a României la activităţile desfăşurate sub egida FRONTEX, prin detaşarea de angajaţi şi de echipament în cadrul operaţiunilor comune.

Ministrul francez de interne, Claude Gueant, a declarat, luni, că Franţa este şi ea dispusă să ajute România pentru îndeplinirea tuturor criteriilor tehnice în vederea aderării la Schengen, ministrul menţionând că a fost luată în discuţie crearea unui dispozitiv format din ofiţeri de poliţie detaşaţi pe lângă autorităţile române.

Gueant a discutat două teme principale cu Traian Igaş, respectiv aderarea României la Schengen şi cooperarea poliţienească între autorităţile celor două state.

În ceea ce priveşte primul subiect, Claude Gueant a susţinut că Franţa îşi afirmă convingerea că România trebuie să intre în spaţiul Schengen, ţara noastră având această vocaţie.

Întrebat dacă România mai are şanse de a adera la spaţiul Schengen în 2011, Gueant a răspuns că nu poate face precizări în numele celor 27 de state ale UE dar a subliniat că Franţa este hotărâtă să ajute România să îndeplinească toate criteriile de aderare.

Totodată, întrebat dacă România a îndeplinit toate criteriile tehnice în procesul de aderare, ministrul francez de Interne a spus că mai multe etape au fost îndeplinite şi că au fost eforturi majore din partea autorităţilor române. "Am convingerea că România va îndeplini toate criteriile", a completat Gueant.

La rândul său, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a precizat că cele şapte rapoarte de evaluare ale experţilor europeni arată că ţara noastră a îndeplinit acquis-ul Schengen.

Igaş a spus că din punct de vedere tehnic România este pregătită pentru securizarea frontierelor externe ale spaţiului de liberă circulaţie şi că are toată deschiderea şi disponibilitatea pentru o bună colaborare între România, Franţa, statele UE şi cele Schengen.

Pe de altă parte, ministrul francez de Externe, Alain Juppe, şi omologul său german, Guido Westerwelle, au declarat joi că Bulgaria şi România încă nu sunt pregătite să adere la spaţiul Schegen.

"Franţa susţine intrarea celor două ţări în Schengen, dar până acum, acestea nu au îndeplinit criteriile necesare", a declarat Juppe după întâlnirea cu omologul său german la Berlin.

La rândul său, Westerwelle a afirmat că susţine declaraţiile ministrului francez, a anunţat Deutsche Welle.

Bulgaria şi România au îndeplinit deja criteriile tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen, dar ar trebui să depăşească obiecţiile politice ridicate de Franţa, Germania şi alte câteva state membre UE, care au cerut rezultate mai bune din partea Bulgariei în combaterea crimei organizate şi corupţiei, deşi aceste cerinţe nu fac parte din procesul Schengen.

La sfârşitul lui 2010, Franţa şi-a exprimat opoziţia faţă de intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen în martie 2011, aşa cum era prevăzut, invocând problemele nerezolvate privind corupţia şi crima organizată. Germania, Austria, Olanda, Norvegia şi Finlanda şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la aderarea celor două ţări.

Parlamentul European urmează să voteze în privinţa aderării Bulgariei şi României la Schengen la 4 iulie, a anunţat luni raportorul portughez Carlos Coelho. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România propune Germaniei detaşarea unor experţi în gestionarea frontierelor.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România propune Germaniei detaşarea unor experţi în gestionarea frontierelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei