Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 apr 2011 - Anul XVI, nr. 91 (4689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botiş i-a spus lui Boc că demisia este "inevitabilă" dacă ANI constată un conflict de interese

Marţi, 19 Aprilie 2011 (14:20:30)

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat agenţiei MEDIAFAX că i-a prezentat premierului Emil Boc cazul privind fondurile europene accesate de către un ONG la care soţia sa este consilier şi că i-a spus că demisia sa este "inevitabilă" dacă ANI va constata că există un conflict de interese.

"Am prezentat premierului în detaliu acest caz şi i-am spus că demisia mea este inevitabilă dacă ANI constată că în această situaţie există un conflict de interese", a spus ministrul.

El a precizat că şeful Guvernului i-a ascultat explicaţiile şi că nu i-a solicitat să demisioneze din postul de ministru.

Botiş a avut, marţi, la Palatul Victoria o discuţie de 30 minute cu premierul Emil Boc, în urma informaţiilor privind fondurile europene accesate de către un ONG la care soţia sa este consilier.

Ministrul Muncii a declarat anterior că îşi va da demisia din funcţie dacă în cazul său se va dovedi un conflict demonstrat în termeni juridici.

"Dacă este un coflict demonstrat în termeni juridici, atunci există o singură cale: îmi voi da demisia", a spus Botiş.

Ministrul Muncii a spus că aşteaptă decizia ANI, dar că va avea o discuţie atât cu premierul Emil Boc, cât şi cu colegii din partid.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, este verificat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care urmează să stabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese, având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul "Şansa la demnitate", finanţat de UE şi Guvern.

Şi Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) s-a autosesizat după articolele din media legate de un posibil conflict de interese în care s-ar afla ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, şi a început o anchetă, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea instituţiei.

Botiş a declarat, luni seara, pentru agenţia MEDIAFAX că din punct de vedere juridic nu are nici o legătură cu ONG-ul care a primit fonduri europene şi la care consilier de proiect este soţia sa. El menţionează că nu există un conflict de interese, dar dacă va fi afectată imaginea PDL, demisionează.

Potrivit site-ului timponline.ro, Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa a fost reprezentată la Bursa locurilor de muncă de şefa de cabinet a deputatului PDL Ioan Botiş, asociaţia având sediul pe strada Cloşca număru 3 din Bistriţa, adresă la care locuieşte şi ministrul Ioan Botiş.

Asociaţia a participat, vineri, 15 aprilie, la Bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM Bistriţa, fiind reprezentată de Alina Căpraru, şefa de cabinet a deputatului Ioan Nelu Botiş. Organizaţia implementează un proiect numit "Şansa la demnitate", finanţat de Uniunea Europeană, Guvernul României şi Fondul Social European POSDRU 2007-2013.

Asociaţia are la dispoziţie 2,13 milioane de lei (21 de miliarde de lei vechi) din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul naţional (circa 2 miliarde de lei vechi). Contribuţia beneficiarului este de 44.000 de lei.

"Eu personal nu primesc niciun ban. Soţia are statut de consilier acolo pe proiect. Primeşte bani pe acel proiect cu finanţare europeană. Soţia mea nu este beneficiar direct. Este vorba de o asociaţie acare are acest contract. Soţia mea este plătită în calitate de consilier", a spus Botiş luni seara, la Realitatea TV.

Potrivit articolului 8 din legea 176/2010, scopul ANI este asigurarea integrităţii în exercitarea demnităţilor şi funcţiilor publice şi prevenirea corupţiei instituţionale, prin exercitarea de responsabilităţi în evaluarea declaraţiilor de avere, a datelor şi informaţiilor privind averea, precum şi a modificărilor patrimoniale intervenite, a incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese potenţiale în care se pot afla persoanele pe perioada îndeplinirii funcţiilor şi demnităţilor publice.

Astfel, ANI s-a sesizat din oficiu, marţi, în baza articolului 12 al Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor public, susţin surse oficiale.

Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Botiş are un teren intravilan de 1929 metri pătraţi în judeţul Cluj, o casă de 390 metri pătraţi şi un spaţiu comercial de 836 metri pătraţi, ambele în Bistriţa.

Conform documentului, el are tablouri în valoare de 3000 de euro şi un împrumut bancar de 50.000 euro, contractat în 2006 şi scadent în 2020.

Ioan-Nelu Botiş are 41 de ani, este căsătorit cu Ligia Adina, 37 de ani, inginer, şi are doi băieţi, Răzvan şi Dragoş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botiş i-a spus lui Boc că demisia este "inevitabilă" dacă ANI constată un conflict de interese.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botiş i-a spus lui Boc că demisia este "inevitabilă" dacă ANI constată un conflict de interese0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei