Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 apr 2011 - Anul XVI, nr. 91 (4689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş le-a cerut prefecţilor intensificarea controalelor privind alimentele specifice Paştelui

Marţi, 19 Aprilie 2011 (15:59:16)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, le-a cerut prefecţilor, marţi, să intensifice colaborarea cu inspectorii sanitari-veterinari şi să continue acţiunile în pieţe şi magazine, pentru a descuraja vânzarea alimentelor specifice sărbătorilor de Paşte care pun în pericol sănătatea.

Ministrul a solicitat aceste măsuri în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, marţi, la sediul MAI, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Potrivit planului de măsuri, autorităţile abilitate sunt prezente în pieţe şi centre comerciale pentru a vedea cum este produsă, depozitată, transportată şi vândută carnea de miel, verificând şi provenienţa şi valabilitatea ouălelor şi a altor produse care pot afecta sănătatea populaţiei.

De asemenea, centrele temporare de tăiere a mieilor organizate de administraţiile pieţelor sunt supravegheate permanent de medici veterinari oficiali, pe toată durata funcţionării acestora.

În acest context, ministrul Igaş a cerut prefecţilor să intensifice colaborarea cu specialiştii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi să continue acţiunile şi în zilele următoare, pentru a se descuraja orice încercare de vânzare a produselor ce pot pune în pericol sănătatea oamenilor.

''Prefecţii şi primarii să ia măsuri, apelând şi colaborând cu structurile specializate ale Poliţiei şi Jandarmeriei, astfel încât nimic să nu perturbe atmosfera de sărbătoare din cadrul comunităţile locale'', a spus ministrul Igaş.

De asemenea, având în vedere că în perioada Sărbătorilor Pascale se vor înregistra creşteri ale traficului rutier, în zonele pre-urbane şi pe principalele direcţii de deplasare către lăcaşurile de cult, ministrul a solicitat Poliţiei Rutiere să fie prezentă permanent în stradă, pentru a-i descuraja pe cei tentaţi să încalce regulile de circulaţie.

Totodată, Igaş a cerut prefecţilor să actualizeze componenţa comisiilor mixte pentru verificarea modului în care sunt realizate, la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, activităţile de gospodărire şi înfrumuseţare a localităţilor, de păstrare a ordinii şi curăţeniei în oraşe şi comune. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş le-a cerut prefecţilor intensificarea controalelor privind alimentele specifice Paştelui.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş le-a cerut prefecţilor intensificarea controalelor privind alimentele specifice Paştelui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei