Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 apr 2011 - Anul XVI, nr. 91 (4689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 3.000 de poliţişti de frontieră vor asigura fluidizarea traficului la graniţe de Paşti

Marţi, 19 Aprilie 2011 (14:34:03)

Aproximativ 3.000 de poliţişti de frontieră vor asigura fluidizarea traficului rutier în punctele de trecere a graniţei, în perioada sărbătorilor de Paşti, printre măsurile luate fiind şi creşterea numărului de artere de control, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieşire.

Polţiştii de frontieră estimează că, în apropierea Sărbătorilor Pascale, mulţi dintre românii stabiliţi în străinătate se vor întoarce în ţară pentru a fi cu familia, în vreme ce mulţi cetăţeni străini vor veni pentru oferta de turism, astfel că traficul rutier va creşte mai ales la frontiera româno-ungară, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră (PFR).

Astfel, în jur de 3.000 de poliţişti de frontieră vor asigura, zilnic, supravegherea şi controlul în punctele de trecere a frontierei.

Anul trecut peste 650.000 de persoane au tranzitat frontiera română în perioada 1-7 aprilie, din care aproximativ 580.000 de cetăţeni UE. Cele mai aglomerate vămi au fost cele din vestul şi sudul ţării.

Pentru a asigura un trafic civilizat şi fără întârzieri în acest an, conducerea PFR a dispus suplimentarea angajaţilor care se ocupă de verificarea documentelor, creşterea numărului arterelor de control, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară, formarea unei rezerve de personal în cazul în care va fi nevoie de intervenţia acestora, asigurarea unei supravegheri mai vigilente a frontierei de stat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, menţinerea în stare de funcţionare eficientă a tuturor echipamentelor informatice şi de comunicaţii ale PFR şi intensificarea colaborării cu celelalte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală.

Pentru evitarea aglomerării la trecerea frontierei româno-ungare, poliţiştii recomandă Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Cenad - Kiszombor (raza judeţului Timiş), PTF Nădlac - Nagylak, PTF Turnu - Batonnya şi PTF Vărşand - Gyula (pe raza judeţului Arad), PTF Salonta - Mehkerek, PTF Borş - Artand, PTF Valea lui Mihai - Nyirabrany şi PTF Săcuieni - Letavertes (pe raza judeţului Bihor) şi PTF Urziceni - Vallaj şi PTF Petea - Csengersima (pe raza judeţului Satu Mare).

În ceea ce priveşte frontiera româno-bulgară, poliţiştii recomandă PTF Giurgiu (pe raza judeţului Giurgiu), PTF Vama Veche, PTF Ostrov - Silistra şi PTF Negru Vodă-Kardam (pe raza judeţului Constanţa) şi PTF Bechet şi PTF Calafat pe raza judeţului Dolj.

În cazul în care sunt nemulţumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, cetăţenii pot suna la numărul de telefon 021.9590, unde cele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 3.000 de poliţişti de frontieră vor asigura fluidizarea traficului la graniţe de Paşti.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 3.000 de poliţişti de frontieră vor asigura fluidizarea traficului la graniţe de Paşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei