Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 apr 2011 - Anul XVI, nr. 91 (4689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Frasin

Dealurile care au luat-o la vale la inundaţii, împădurite cu salcâm şi frasin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două porţiuni întinse de pe dealul Suha din Bucşoaia - Frasin, în zone în care în timpul inundaţiilor din vara anului trecut s-au produs alunecări masive de teren, au fost împădurite cu salcâm şi frasin. S-a întâmplat sâmbătă, într-o acţiune de împădurire în care au fost mobilizate în jur de două sute de persoane. 

Dealul constituie o mare problemă pentru oamenii care stau în zonă. În iulie anul trecut, urmare a cantităţilor imense de precipitaţii căzute zile la rând, dealul a „pocnit” şi a luat-o la vale, cantităţi imense de pământ îndreptându-se spre case, odată cu şiroaie de apă şi copaci ale căror rădăcini s-au rupt precum nişte vreascuri. Un hău imens, înfiorător, a apărut în mijlocul dealului, imaginea fiind una de coşmar. Două case au fost afectate la acea vreme, în timp ce alte zece erau la un pas de a fi înghiţite de pământ, familiile care locuiau acolo fiind evacuate.

Începând de sâmbătă, două porţiuni ale acestui deal, în total 2,5 hectare, sunt împădurite cu puiet de salcâm şi arbori, acesta reprezentând un prim pas spre stabilizarea zonei.

Acţiunea de împădurire, care a vizat plantarea a 8.000 de puieţi, a fost organizată de Primăria oraşului Frasin şi de Ocolul Silvic Frasin, sub genericul „Pădurea pentru viitor” 

La acţiune au participat aproximativ o sută de angajaţi ai Direcţiei Silvice, toţi angajaţii Primăriei Frasin şi peste 60 de copii de la cele patru şcoli din localitate.

Viceprimarul oraşului Frasin, Rodica Dobre, a ţinut să le mulţumească tuturor colegilor, lucrătorilor silvici şi copiilor implicaţi în acţiunea de împădurire, arătând că un merit deosebit în organizarea acţiunii îl are Gelu Puiu, şeful Ocolului Silvic Frasin.

Trebuie spus că după alunecările din luna iulie s-a reuşit, cu ajutorul gabioanelor, o minimă stabilizare a versantului, însă în caz de ploi abundente situaţia poate redeveni critică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dealurile care au luat-o la vale la inundaţii, împădurite cu salcâm şi frasin.
 Vizualizări articol: 1265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Dealurile care au luat-o la vale la inundaţii, împădurite cu salcâm şi frasin5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hoti trimis de
(19 apr 2011, 11:07:45
Eu tot nu inteleg!!!! se taie si se fura si la ora actuala si se imbogatesc tot hotii si banditii si tot omul de rind merge la plantat si la munca voluntara .
2.   Comentariu trimis de
(19 apr 2011, 13:32:22
dap,poi daca flutur a taiat mai tot....
3.   Ai nostri trimis de
(19 apr 2011, 15:44:40
Andrei de ce esti rautacios,tov.flutur a sadit si el un copac.
4.   Lemne...... trimis de
(20 apr 2011, 10:32:25
dar cât a tăiat domnu flutur ..... nu a tăiat deloc mult ..... sa-l intrebăm câte gatere are numai in partea Rădăuţului.....Să nu mai vorbim de Gura Humorului .....iese banu!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei