Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 apr 2011 - Anul XVI, nr. 91 (4689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu spune că data intrării în vigoare a codurilor de procedură se stabileşte în următoarele zile

Marţi, 19 Aprilie 2011 (14:37:41)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, la Comisia juridică din Senat, că data intrării în vigoare a Codului de procedură civilă şi a Codului de procedură penală va fi stabilită în următoarele zile.

El a făcut aceste precizări după ce preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Toni Greblă, a invocat în cadrul discuţiilor întârzierile care există în graficul legat de punerea în aplicare a acestor coduri.

"Data punerii în aplicare nu a fost fixată. Nu poți să amâni ceva ce nu a fost fixat. Nu există încă o dată de punere în vigoare a codurilor pentru că noi am lăsat-o în puterea Parlamentului, care va discuta şi aproba legile de punere în aplicare a codurilor. În aceste zile, ştiţi foarte bine, urmează să fie fixată această dată. Sunt mai multe variante. E normal să fie aşa, dar cred că nu trebuie să vorbim de o amânare", a subliniat Predoiu.

El a adăugat că ministerul este în grafic în ceea ce priveşte studiile de impact şi şi-a declarat convingerea că, în cooperare cu sistemul judiciar, asociaţii, CSM şi Parlament, acest grafic va fi respectat.

Predoiu a arătat că a fost direct implicat în stabilirea calendarului privind legile de punere în aplicare a celor două coduri de procedură. "Sunt două legi privind punerea în aplicare a Codului civil şi a Codului penal la Parlament de anul trecut. Graficul stabilit, inclusiv prin consultări cu reprezentanții Comisiei Europene, spune că ele trebuie adoptate în luna mai - iunie 2011", a declarat el, adăugând că ministerul este în faza de finalizare a legilor de punere în aplicare a celor două coduri. "Graficul spune că trebuie să fie transmise Parlamentului până în luna iunie", a menționat ministrul.

"În ceea ce priveşte data punerii în aplicare, eu aş vrea să semnalez că trebuie să evităm să cădem într-o eroare să discutăm de amânare", a ținut să precizeze demnitarul.

"Aparent ar putea să fie îngrijorător că se vorbeşte despre întârziere. Pare paradoxal ce vă spun eu, dar eu, cunoscând exact programul şi văzând că se vorbește de întârziere, pentru mine este îmbucurător pentru că reflectă preocuparea şi dorința de a pune cât mai repede codurile în aplicare", a spus ministrul.

Totuşi, preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă, l-a atenţionat pe ministrul Justiției că, anterior, Guvernul şi-a asumat răspunderea adoptării unor noi coduri, care, după calendarul şi foaia de parcurs pe care a elaborat-o, trebuia să intre în vigoare în toamna anului 2011.

"Noi suntem de acord să lucrăm în continuare pentru ca propunerea pe care aţi avansat-o să fie respectată. În cazul trimiterii legilor de aplicare la sfârşitul lunii iunie trebuie să aveți în vedere că nu o să putem să le adoptăm până la sfârşitul lunii octombrie", a spus senatorul social-democrat.

În replică, Predoiu a arătat că, în acest caz, a fost vorba despre "o propunere" - de la 1 octombrie până la 1 decembrie - şi că Guvernul va trimite Legislativului proiectele de lege de aplicare a codurilor nu la sfârșitul lunii iunie, ci la mijlocul acestei luni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu spune că data intrării în vigoare a codurilor de procedură se stabileşte în următoarele zile.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu spune că data intrării în vigoare a codurilor de procedură se stabileşte în următoarele zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei