Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 apr 2011 - Anul XVI, nr. 91 (4689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pachete pentru studenţi

Droguri ascunse în borcane cu gem şi brânză cu smântână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr din Republica Moldova, student la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, a fost arestat preventiv la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a fost prins în flagrant în timp ce vindea droguri primite de peste Prut, ascunse într-un pachet cu alimente, în borcane cu gem şi brânză cu smântână.

Toader Craveţ (20 de ani), din oraşul Soroca, Republica Moldova, avea reşedinţa în căminul nr. 2 al Universităţii „Ştefan cel Mare”, din municipiul Suceava, în camera 24. Moldoveanul, student în anul II al Facultăţii de Istorie şi Geografie, şi-a vândut locul din căminul studenţesc unei alte persoane şi locuia într-un apartament închiriat de pe strada Lazăr Vicol, din cartierul George Enescu.

 

Voia să vândă un kilogram de canabis cu 3.000 de euro

Potrivit unor surse judiciare, Craveţ, care a practicat lupte greco-romane, obţinând medalii la mai multe competiţii din Republica Moldova, a început să fie monitorizat de ofiţerii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava din luna ianuarie a acestui an, după ce la urechile oamenilor legii au ajuns informaţii precum că studentul moldovean vinde persoanelor interesate diferite cantităţi de canabis şi rezină de canabis.

Toader Craveţ, avea să reiasă din ancheta coordonată de procurori din cadrul Direcţiei de Combatere a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, intenţiona să vândă la Suceava un kilogram de canabis, cu suma de 3.000 de euro, oferindu-i unui potenţial cumpărător o mostră din stupefiantele pe care voia să le comercializeze.

Clientul lui Craveţ, în realitate un colaborator al ofiţerilor Antidrog, a plusat şi i-a cerut moldoveanului să-i aducă două kilograme de canabis.

 

Mostră pentru „degustare”, oferită în parcarea unui hipermarket

În urmă cu exact o săptămână, pe 12 aprilie, ne-au mărturisit surse judiciare, tânărul din Soroca şi-a sunat clientul şi i-a spus că nu a putut aduce două kilograme de canabis, ci doar jumătate de kilogram de praf pentru producerea haşişului (rezină de canabis), cerându-i suma de 2.500 de euro.

Într-un final, cei doi s-au înţeles la suma de 2.300 de euro, pentru cele 500 de grame de rezină de canabis, iar în ziua următoare s-au întâlnit în parcarea unui hipermarket de la intrarea în cartierul Obcini, unde studentul moldovean i-a oferit colaboratului ofiţerilor Antidrog, contra sumei de 200 de lei, o mostră de 3,1 grame din marfa pe care tocmai o primise din Moldova.

A doua zi a fost sunat de aşa-zisul client, care i-a spus că a testat drogul şi că vrea să cumpere cele 500 de grame de canabis.

 

Cum ajungeau drogurile în borcane

Anchetatorii au stabilit că cele 500 de grame au fost primite de Toader Craveţ în două tranşe, fiind trimise din Republica Moldova cu un microbuz care circulă pe traseul Orhei – Chişinău – Iaşi – Suceava.

Iniţial, studentul moldovean a primit 100 de grame, iar restul de 400 de grame i-au fost livrate în seara zilei de joi, 14 aprilie.

Drogurile, ne-au explicat surse apropiate anchetatorilor, au fost porţionate, învelite în hârtie velină de reviste şi apoi în folie din polietilenă impermeabilă, după care au fost introduse în borcane cu gem de mere sau brânză cu smântână.

Joia trecută, Craveţ a ridicat de la microbuzul respectiv, ajuns în Autogara Suceava, un pachet mare cu alimente, în care se aflau şi borcanele cu pricina.

S-a dus în căminul universitar nr.2, în camera care îi fusese repartizată la începutul anului universitar 2010-2011, a scos din borcane patru pachete cu droguri, le-a spălat şi le-a luat cu el, mergând până la apartamentul în care stătea cu chirie.

De la locuinţa de pe strada Lazăr Vicol, Craveţ a luat şi celălalt pachet, cu cele 100 de grame primite anterior, şi a plecat să se întâlnească cu clientul.

 

Şi-a riscat libertatea pentru 300 de euro

Tranzacţia a avut loc vineri după-amiază, în jurul orei 17:00, în parcarea aceluiaşi hipermarket de la intrarea în Obcini, în care se întâlniseră cu două zile înainte.

După ce a primit banii în schimbul drogurilor, Toader Craveţ nici nu a apucat să iasă din maşina clientului. Maşina a fost înconjurată de ofiţeri Antidrog, care l-au culcat pe burtă, lângă autoturism.

Din toată afacerea, mărturisea ulterior Craveţ, nu s-ar fi ales decât cu 300 de euro, restul de 2.000 de euro trebuind să-i expedieze în aceeaşi zi furnizorului din Republica Moldova.

După ce a fost prins în flagrant, anchetatorii au făcut şi două percheziţii, una în camera din campusul universitar în care avea reşedinţa Craveţ şi una la apartamentul în care moldoveanul stătea cu chirie.

 

„Cursuri” într-o celulă a poliţiei 

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Toader Craveţ a fost arestat preventiv în cursul zilei de sâmbătă, pentru 29 de zile.

Acuzaţiile ce i se aduc sunt: trafic de droguri de risc, complicitate la introducere în ţară de droguri de risc şi iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat.

După învinuirile ce i se aduc, Craveţ ar face parte dintr-o grupare infracţională pe care singur ar fi iniţiat-o.

Surse judiciare vorbesc de o posibilă reţea de droguri trimise din Republica Moldova prin metoda pachetelor cu alimente pentru studenţi.

De altfel, în cursul zilei de ieri, la sediul DIICOT Suceava, un conaţional de-al lui Craveţ dădea cu subsemnatul în acelaşi dosar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Droguri ascunse în borcane cu gem şi brânză cu smântână.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Droguri ascunse în borcane cu gem şi brânză cu smântână5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(19 apr 2011, 17:26:39
Felicitari celor implicati in aceasta actiune si la cat mai multe de acum inainte. Daca s-ar face mai des actiuni de genul acesta sunt sigur ca traficul de droguri si arme primite de peste Prut ar fi descurajat.
2.   Comentariu trimis de
(19 apr 2011, 18:26:24
Pacat pentru el ca s-a implicat in asa ceva. Este un baiat bun si faptul ca era sportiv avea sa ii ofere un viitor mai bun. Insa daca a ales sa faca asa ceva va trebui sa suporte consecintele.
3.   Poate trimis de
(19 apr 2011, 23:27:27
mai scapam de drogati

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei