Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 apr 2011 - Anul XVI, nr. 91 (4689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pulsul târgului

În prima zi cu miei în piaţă, preţuri ca anul trecut şi reduceri pentru pensionari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În hala Pieţei Mari din municipiul Suceava au început, de ieri, vânzările de miei, crescătorii începând comerţul cu preţul de 20 de lei per kilogram. Este exact suma cu care s-a început vânzarea mieilor şi anul trecut, ulterior preţul mai scăzând la o parte a crescătorilor de oi, până la 18 lei per kilogram.

„Astăzi (n.r. -  ieri) este prima zi în care am venit în piaţă. Nu a mers rău, în câteva ore am vândut zece miei, cu greutate de la opt până la 14 kilograme. Nu cred că în acest an preţul o să mai scadă, cred că va rămâne la 20 de lei”, ne-a declarat Aurica Dolceanu, persoană fizică autorizată dintr-o familie de crescători de oi din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava.

Lângă ea se afla Ana Şuiu, o altă crescătoare de oi, care vine de mai mulţi ani cu miei în Piaţa Mare, în zilele premergătoare Paştelui.

„Ca prima zi, vânzarea a mers destul de slăbuţ. Preţul e de 20 de lei la kilogram, dar ne orientăm şi, pentru pensionari, mai lăsăm doi lei la kilogram”, ne-a spus femeia, încercând să-şi exprime solidaritatea faţă de vârstnicii cu venituri mici, dar care ţin totuşi să aibă pe masa de Paşte un miel.

 

Cele şapte puncte de sacrificare temporare, de unde se pot cumpăra miei

Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, ne-a spus că, în acest an, hala Pieţei Mari este singura din municipiul reşedinţă de judeţ care a fost autorizată pentru vânzarea de miei. Totuşi, pentru cei care vor să cumpere carne de miel există mai multe opţiuni. Pe lângă carmangerii şi marile magazine, există şapte persoane fizice ori societăţi autorizate să facă vânzare de la „poarta fermei”, asta după ce la acestea s-au deschis puncte temporare de sacrificare ce au aviz sanitar-veterinar.

DSVSA Suceava informează că cele şapte sunt PF Elena Şuiu din Pătrăuţi, PF Ioan Chihaia, din Bursuceni-Vereşti, PF Ana Şuiu din Lipoveni, PF Aurel Dolceanu din Burdujeni, PF Constantin Berar, din Şcheia, SC Carpatis SRL Suceava şi SC Andelvero SRL Câmpulung Moldovenesc. Funcţie de solicitările din următoarele zile, pe această listă ar mai putea apărea şi nume noi.

Cumpărarea direct de la crescător oferă o serie de avantaje importante. Clientul îşi poate alege personal mielul pe care îl doreşte, care este tăiat imediat, la punctul de sacrificare sanitar-veterinar, şi nu în ultimul rând prin acest mod de achiziţionare se poate obţine un preţ ceva mai bun. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În prima zi cu miei în piaţă, preţuri ca anul trecut şi reduceri pentru pensionari.
 Vizualizări articol: 2072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
În prima zi cu miei în piaţă, preţuri ca anul trecut şi reduceri pentru pensionari5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei