Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 apr 2011 - Anul XVI, nr. 91 (4689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AMPOSDRU: Valoarea proiectului "Şansa la demnitate" - 2,1 mil.lei; nu s-a depus cerere de rambursare

Marţi, 19 Aprilie 2011 (14:32:04)

AMPOSDRU precizează, marţi, într-un comunicat, că proiectul "Şansa la demnitate", implementat de Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa şi în care este consilier soţia ministrului Muncii Ioan Botiş, are o valoare de 2.130.890 de lei şi că nu a fost depusă nicio cerere de rambursare.

Proiectul "Şansa la deminitate" are o valoare eligibilă de 2.130.890,13 de lei şi a fost depus, evaluat şi contractat la organismul intermediar regional POSDRU Nord-Vest, se arată în comunicatul de presă transmis, marţi, de AMPOSDRU.

Depunerea în formă electronică pentru cererea de propuneri de proiecte nr. 104 pe Domeniul Major de Intervenţie (DMI) 5.1, a avut loc în 19 septembrie 2010, iar anexele aferente au fost depuse la registratură în 22 septembrie 2010.

Proiectul a fost aprobat spre finanţare la 1 octombrie 2010, iar contractul de finanţare a fost semnat la 27 octombrie 2010.

Conform acordului de delegare proiectul se află în monitorizare la organismul intermediar regional POSDRU Nord-Vest şi a primit prefinanţare la 29 noiembrie 2010.

"Pentru acest proiect nu a fost depusă nicio cerere de rambursare", potrivit AMPOSDRU.

Autoritatea de Management POSDRU precizează că, în urma măsurilor de eficientizare şi transparentizare luate, perioada de depunere, evaluare şi contractare a proiectelor s-a redus în 2010 la o medie de 45 de zile faţă de 2009 când perioada între depunerea şi contractare ajungea la 6-8 luni.

Pentru apelul 104 "Dezvoltarea şi implementare măsurilor active de implementare" la organismul intermediar regional POSDRU Nord-Vest au fost depuse în total 114 proiecte în perioada 27 august 2010 - 28 septembrie 2010. Toate aceste proiecte au fost evaluate în perioada 27 august - 15 octombrie 2010. Dintre acestea, 27 au fost aprobate, pentru nouă au fost aprobate contestaţiile, 16 au rămas pe lista de rezerve, iar 62 de proiecte au fost respinse. De asemenea, toate cele 27 de proiecte aprobate au fost contractate în luna octombrie şi au început implementarea la 1 noiembrie 2010.

În total, la nivel naţional, în cadrul DMI 5.1 au fost depuse 782 de proiecte din care au fost aprobate 397 pentru toate apelurile din toate cele opt regiuni. Apelul a fost lansat la 27 august 2010. Dintre cele 8 organisme intermediare primele care au închis depunerea de proiecte sunt organismul intermediar regional POSDRU Nord-Vest şi organismul intermediar Bucureşti Ilfov la data de 10 septembrie 2010, mai precizează AMPOSDRU.

Organismul intermediar regional POSDSRU Nord-Vest a închis apelul la 28 septembrie 2010.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, este verificat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care urmează să stabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese, având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul "Şansa la demnitate", finanţat de UE şi Guvern.

Şi Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) s-a autosesizat după articolele din media legate de un posibil conflict de interese în care s-ar afla ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, şi a început o anchetă, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea instituţiei.

Botiş a avut, marţi, la Palatul Victoria o discuţie de 30 minute cu premierul Emil Boc. El a declarat agenţiei MEDIAFAX că i-a prezentat premierului Emil Boc cazul privind fondurile europene în care este soţia lui este consilier şi că i-a spus că demisia sa este "inevitabilă" dacă ANI va constata că există un conflict de interese.

Ministrul Muncii a declarat anterior că îşi va da demisia din funcţie dacă în cazul său se va dovedi un conflict demonstrat în termeni juridici.

"Dacă este un coflict demonstrat în termeni juridici, atunci există o singură cale: îmi voi da demisia", a spus Botiş.

Ministrul Muncii a spus că aşteaptă decizia ANI, dar că va avea o discuţie atât cu premierul Emil Boc, cât şi cu colegii din partid.

Botiş a declarat, luni seara, pentru agenţia MEDIAFAX că din punct de vedere juridic nu are nici o legătură cu ONG-ul care a primit fonduri europene şi la care consilier de proiect este soţia sa. El menţionează că nu există un conflict de interese, dar dacă va fi afectată imaginea PDL, demisionează. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AMPOSDRU: Valoarea proiectului "Şansa la demnitate" - 2,1 mil.lei; nu s-a depus cerere de rambursare.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AMPOSDRU: Valoarea proiectului "Şansa la demnitate" - 2,1 mil.lei; nu s-a depus cerere de rambursare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei