Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mai 2010 - Anul XV, nr. 124 (4415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cetăţenii nu vor putea plăti, luni, taxe şi impozite, 100.000 de funcţionari publici vor fi în grevă

Duminică, 30 Mai 2010 (19:02:53)

Cetăţenii nu vor putea plăti, luni, taxe şi impozite, la ghişeele instituţiilor din administraţia publică la nivel naţional, iar angajaţii acestora nu vor elibera certificate şi avize, în condiţiile în care sindicaliştii spun că peste 100.000 de funcţionari publici vor fi în grevă.

Preşedintele executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Romel Neagu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că sunt judeţe în care peste 100 de primării vor opri activitatea luni, el exemplificând cu judeţele Mureş, Timiş, Constanţa, Cluj, Iaşi.

O parte dintre membrii de sindicat ai FNSA nu au semnat pentru grevă ori pentru că au fost ameninţaţi de conducerea instituţiilor unde sunt angajaţi, ori pentru că nu-şi puteau permite să piardă banii pe zilele de grevă, acestea nefiind plătite, a mai spus Romel Neagu.

Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, pentru MEDIAFAX, că aproximativ 85.000 din cei 105.000 de membri de sindicat vor stopa activitatea luni, în semn de solidaritate cu ceilalţi funcţionari publici.

Marica a precizat că va fi blocată activitatea în casele de pensii, direcţiile de finanţe publice, primării şi consilii judeţene.

Biroul Executiv al FNSA a decis, joi, ca membri săi - personal contractual şi funcţionari publici din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora - să intre în grevă generală de luni, urmând ca pe toată perioada grevei generale salariaţii să fie prezenţi la serviciu, în cadrul programului stabilit la nivelul fiecărei instituţii, aceştia semnând pentru prezenţă, fără a presta în schimb nicio activitate, se arată într-un comunicat de joi al Federaţiei.

Sindicaliştii FNSA vor asigura doar activitatea de eliberare a certificatelor de deces, iar cetăţenii vor fi anunţaţi prin afişarea la vedere despre greva generală.

Începând cu 1 iunie, între orele 12.00 şi 14.00, sindicaliştii FNSA vor participa la mitinguri de protest la nivelul judeţelor, în faţa prefecturilor, organizate de către confederaţiile sindicale.

Sindicaliştii FNSA vor declanşa greva generală din cauza reducerii drastice a veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală, precum şi a disponibilizărilor anunţate de către reprezentanţii Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cetăţenii nu vor putea plăti, luni, taxe şi impozite, 100.000 de funcţionari publici vor fi în grevă.
 Vizualizări articol: 395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cetăţenii nu vor putea plăti, luni, taxe şi impozite, 100.000 de funcţionari publici vor fi în grevă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei