Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mai 2010 - Anul XV, nr. 124 (4415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Colegiul Agricol Fălticeni

Cea mai mare unitate de învăţământ din judeţ a sărbătorit ieri 86 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai mare unitate de învăţământ din judeţ, cu 2.745 de elevi înscrişi în acest an şcolar, Colegiul Agricol Fălticeni, şi-a sărbătorit vineri ziua. Manifestarea a avut loc la o lună după ce, în Sala “Spiru Haret” a Palatului Parlamentului, în cadrul festivităţii de decernare a titlului de “Şcoală Europeană” 2010, reprezentanţilor Colegiului Agricol le-au fost înmânate trofeul şi diploma care certifică calitatea de Şcoală Europeană a acestei instituţii de învăţământ din municipiul Fălticeni.

Prin diverse proiecte, 41 de cadre didactice ale şcolii au participat la cursuri de formare în Turcia, Austria, Polonia, Spania, Italia, Marea Britanie, Danemarca, Finlanda Germania, Suedia, iar elevii şcolii au avut numeroase schimburi de experienţă cu elevi din unităţi de învăţământ din ţările Uniunii Europene.

Şcoala a fost înfiinţată în anul 1924, sub denumirea de Şcoală practică de pomicultură, fiind urmaşa primei Şcoli Horticole din ţară înfiinţată la Rădăşeni - Fălticeni în 1920. Din 1989 se diversifică oferta educaţională în domenii ca agricultură, industrie alimentară, protecţia mediului, mecanică, silvicultură, veterinar, turism şi alimentaţie, servicii.

 

Expoziţii, ateliere de lucru şi sesiuni de referate şi comunicări

În holul şcolii a fost vernisată expoziţia “Oameni şi Rădăcini”, în cadrul căreia Constantin Lungu prezintă adevărate minuni ale naturii, desăvârşite de mâna omului. Crengi şi rădăcini de copac, după ce au fost uscate şi lăcuite, sunt adevărate opere de artă, lucrări de efect, care îţi iau ochii de cum intri în Colegiul Agricol Fălticeni.

Tot în cadrul acestei aniversări a fost amenajat un stand de carte unde elevi şi profesori şi-au putut cumpăra cărţi de specialitate, de literatură şi au putut consulta oferta de manuale alternative pentru diverse discipline studiate în liceu. Standuri cu fructe, produse de panificaţie şi din carne realizate de copii şi o expoziţie cu flori produse în sera proprie au fost alte puncte de atracţie pentru cei care au păşit pentru prima oară în această şcoală.  

La activităţile organizate în prima zi a sărbătorii au participat inspector general adjunct Mihai Vitcu, din partea Inspectoratului Şcolar Suceava, foste cadre didactice ale şcolii, reprezentanţi ai mai multor unităţi de învăţământ din judeţ, cadre didactice, elevi şi foşti elevi, primarul municipiului, Vasile Tofan şi primarul comunei Preuteşti Alexandru Aniţa, comandantul Şcolii de subofiţeri jandarmi, col. Laurenţiu Hopu.

După festivitatea de deschidere a manifestărilor şi prezentarea unui film documentar despre liceu au avut loc mai multe spectacole şi activităţi, printre care s-au numărat piesa de teatru în limba engleză „The Warm seasons”, jocul de rol „La recepţia pensiunii Mariah”, lecţia interactivă „Hanul Ancuţei între realitate şi legendă”, dezbaterile „Cine aş vrea să fiu”, „Paşi importanţi în iniţierea unei afaceri”, workshopul pe tema alimentaţiei sănătoase şi a calităţii apei în ziua de azi, sesiuni de referate şi comunicări ştiinţifice. Iubitorii sporturilor s-au întrecut la „Cupa internatelor la fotbal”, „Cupa liceului la tenis de masă”, „Cupa Skandenberg”.

Aşa cum ne-a declarat profesor Laura Pintilie, directorul Colegiului Agricol, unitatea de învăţământ pe care o conduce este o organizaţie responsabilă, capabilă să se autoevalueze şi să-şi îmbunătăţească continuu mecanismele de funcţionare pentru a-şi atinge scopul, acela de  a forma “absolvenţi competitivi pe piaţa europeană a muncii şi capabili de reconversie profesională”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai mare unitate de învăţământ din judeţ a sărbătorit ieri 86 de ani.
 Vizualizări articol: 1814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Cea mai mare unitate de învăţământ din judeţ a sărbătorit ieri 86 de ani5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei